Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΑΝ ΝΑ ΑΠΟΔΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ!!! ΑΥΡΙΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΔΙΚΗ ΤΩΝ "ΠΥΡΗΝΩΝ"
Αύριο θα συνεχιστεί η δίκη των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», προκειμένου να ενημερωθούν για την υπόθεση οι νέοι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων, που όρισε το δικαστήριο. Στο άκουσμα της εξέλιξης, φίλοι και συγγενείς των κατηγορουμένων αντέδρασαν, κάνοντας λόγο για «δίκη-παρωδία».
Είχαν προηγηθεί επεισόδια όταν η πρόεδρος του δικαστηρίου έδωσε εντολή να απομακρυνθεί από την αίθουσα μία νεαρή κοπέλα, η οποία μιλούσε δυνατά. Μόλις οι αστυνομικοί την πλησίασαν για να τη βγάλουν από την αίθουσα, μαζεύτηκαν γύρω τους δεκάδες νεαροί φωνάζοντάς να μην την αγγίζουν και να μην τη σπρώχνουν. Τότε, αστυνομικοί και νεαροί πιάστηκαν στα χέρια, με τους μεν να σπρώχνουν τους δε και άνδρες των ΜΑΤ, που στο μεταξύ είχαν φτάσει στο σημείο, να απομακρύνουν τους νεαρούς χρησιμοποιώντας τα γκλοπ τους.


Νωρίτερα, οι παρευρισκόμενοι στην αίθουσα κατήγγειλαν πως αστυνομικός με πολιτικά τραβούσε πλάνα με το κινητό του τηλέφωνο.


Επεισόδια στις φυλακές Κορυδαλλού


Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, οι αστυνομικοί που φρουρούσαν τους κατηγορουμένους σε διπλανή αίθουσα, αποχώρησαν για λίγο προκειμένου να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους που βρίσκονταν μέσα στην αίθουσα. Κάποια στιγμή, ακούστηκαν δυνατά χτυπήματα της πόρτας από τα κρατητήρια, όπου είχαν οδηγηθεί οι κατηγορούμενοι που στο μεταξύ είχαν αποχωρήσει, από την αίθουσα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόρριψη των αιτημάτων τους. Ο επικεφαλής της φρουράς μπήκε στην αίθουσα του δικαστηρίου, απ' όπου είχαν αποχωρήσει στο μεταξύ και τα μέλη του δικαστηρίου λόγω της έντασης, και άρχισε να φωνάζει ότι οι κρατούμενοι επιχειρούν να φύγουν.


Οι αστυνομικοί έσπευσαν στα κρατητήρια και διαπίστωσαν πως οι έξι κατηγορούμενοι είχαν φύγει από το δωμάτιο κράτησης και έτρεχαν προς τον προαύλιο χώρο. Ο επικεφαλής της φρουράς φώναζε να λάβουν μέτρα οι αστυνομικοί για να μην υπάρξει απόδραση και μέσα στη δικαστική αίθουσα επικρατούσε πανζουρλισμός.


Τελικά, η διμοιρία έσπευσε στην πίσω πλευρά της αίθουσας μαζί με δύναμη από τη φρουρά των φυλακών και οι κατηγορούμενοι ξαναοδηγήθηκαν στο χώρο των κρατητηρίων.


Έπαψαν τους δικηγόρους τους και απέχουν από το συσσίτιο


Μετά την ανακοίνωση από το δικαστήριο ότι και τα δύο αιτήματα των κατηγορουμένων για να μην τηρηθούν μαγνητοφωνημένα πρακτικά αλλά και να κρατούνται οι αστυνομικές ταυτότητες όσων μπαίνουν στην αίθουσα, οι κατηγορούμενοι αποχώρησαν από την αίθουσα και ανακοίνωσαν πως παύουν τους δικηγόρους τους. Μάλιστα, προειδοποίησαν πως εάν το δικαστήριο ορίσει νέους συνηγόρους υπεράσπισης,τότε θα προχωρήσουν σε απεργία πείνας.


Νωρίτερα, σε δήλωση που διάβασε στο δικαστήριο ο Γιώργος Καραγιαννίδης, εκ μέρους όλων των κατηγορουμένων, ανέφερε πως παραμένουν ανυποχώρητοι στα αιτήματά τους και θα ξεκινήσουν αποχή από το συσσίτιο εφόσον απορρίψει το δικαστήριο τα αιτήματα.


Σε δηλώσεις τους, ο Καραγιαννίδης επιτέθηκε φραστικά στους δημοσιογράφους χαρακτηρίζοντας την πλειοψηφία τους, ως διαστρευλωτές της πραγματικότητας και τόνισε ότι όπως «έχουν εκθέσει την προσωπική μας ζωή και τη ζωή των οικογενειών μας, η επιμονή τους, τους καθιστά και αυτούς εκτεθειμένους».


Λίγο πριν από την αποχώρηση των κατηγορουμένων, η πρόεδρος του δικαστηρίου ανέγνωσε έγγραφο του υπουργείου Δικαιοσύνης σύμφωνα με το οποίο λόγω του υψηλού κόστους που θα απαιτηθεί δεν είναι δυνατή η μαγνητοφώνηση και απομαγνητοφώνηση των πρακτικών της δίκης.


Η συνήγορος υπεράσπισης του Παναγιώτη Αργυρού Ιωάννα Κούρτοβικ ζήτησε από το δικαστήριο μέσω του εισαγγελέα να κινήσει όλες τις νόμιμες πειθαρχικές διαδικασίες ώστε να εντοπιστεί ο ένοχος και να επιβληθούν ποινικές κυρώσεις για τη διαρροή καταθέσεων συγγενών των κατηγορουμένων σε κυριακάτικη εφημερίδα. Όπως είπε η κυρία Κούρτοβικ, πρόκειται περί ατοπήματος ενώ η πρόεδρος χαρακτήρισε τη δημοσιοποιήση αυτών των στοιχείων «ασχήμια».


Κατά την αποχώρηση των κατηγορουμένων προς τα κρατητήρια δεκάδες φίλοι τους φώναζαν συνθήματα ενώ πολλοί από αυτούς με υψωμένες γροθιές τους φώναζαν «γερά, γερά, περήφανοι και δυνατοί».
newsbeast.gr
Δες και αυτό...

Βιομηχανικό παιδί...

Βιομηχανικό παιδί...
Νομίζω είμαι βιομηχανικό παιδί εγκλωβισμένο σε κήπους με ξεριζωμένους λωτούς, αγριολεμονιές και τριαντάφυλλα που αρνούνται να μεγαλώσουν. Υπάρχουν τέτοια, τριαντάφυλλα νάνοι.

Nueva Cosmo

Nueva Cosmo
Δεν είχες αλλάξει. Είχες απλά πάει σε άλλο τόπο. Σαν να αγνοούσες γύρω σου το ρουν της πόλης, τη φασαρία, εσύ ο πάντα άνθρωπος της εξοχής, που δεν την άντεχες καν, ούτε για μια ζωή, ούτε για μια στιγμή. Και κάπνιζες

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)
Υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στην κανονικότητα και το παράλογο του κόσμου, πολύ λεπτή και άκρως επικίνδυνη, να την δεις, να την κατανοήσεις και τελικά να την περάσεις χωρίς να σε καταπιεί στο χάος της.

Μικρή ιστορία Κυριακής

Μικρή ιστορία Κυριακής
Τα πιο ωραία μπαρ του κόσμου, είναι αυτά που δεν πήγα ακόμη. Δεν ξέρω πόση νεότητα πρέπει να ξοδευτεί ακόμη σε ωραίες, ξύλινες, στοργικές μπάρες, με λευκά ποτά και μαύρες μπύρες από την Ιρλανδία,

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...
Βγες ραντεβού με ένα κορίτσι που δεν διαβάζει. Ανακάλυψε την στη μελαγχολική ζοφερότητα ενός μπαρ του συρμού, ή στο καπνισμένο, ιδρωμένο και αλκοολούχο χώρο ενός club

"Μην προσπαθείς"

"Μην προσπαθείς"
Ο Τσαρλς Μπουκόφσκι, πέθανε στις 9 Μαρτίου του 1994 από Λευχαιμία στην Αμερική, μια χώρα που ποτέ δεν αγάπησε, γιατί και αυτή ποτέ δεν τον αγάπησε.

Ο γιος των Κράμερ

Ο γιος των Κράμερ
Οι απορίες μου εξαντλούνται σε χαζά ερωτήματα, πχ. τι απέγινε το πιτσιρίκι που έπαιζε στο Κράμερ εναντίον Κράμερ, γιατί ήταν όμορφο και με κάνει να αναρωτιέμαι.

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)
Η διαλεκτική του Χέγκελ, που τόσο τον γοήτευσε στα νεανικά του χρόνια, στάθηκε η αφορμή για την ιστορικά διαρκώς αναθεωρήσιμη φιλοσοφία του, αυτός ο οποίος πρώτος απέρριψε

Το καλύτερο app που βρήκα

Το καλύτερο app που βρήκα
Το καλύτερο μακράν I-phone app, που έχω ανακαλύψει είναι το Urban Dictionary γιατί εκτός από το ότι είναι πολύ αστείο και με μοναδικούς ορισμούς, μαθαίνεις απίστευτη slag

What Art Would You Like To See Before You Die?

What Art Would You Like To See Before You Die?
Μπορεί η τελευταία επιθυμία να είναι και η σημαντικότερη στην ζωή ενός ανθρώπου, αν και προσωπικά πιστεύω ότι η επιθυμία που εκπληρώνεται πριν το τέλος, είναι η λιγότερο ικανή να προσφέρει ευτυχία.

Casablanca...

Casablanca...
Έβαλα ταινία. Καζαμπλάνκα. Μυθική με ατελείωτους σακατεμένους έρωτες. Θα την κοίταζα αλλά χθες, ήταν μια μεγάλη νύχτα που άκουσα πολλά πουλιά. Κάποτε ξύπναγα χαράματα
Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις