Το Φρέσκο γάλα για να περάσει στην κατανάλωση πρέπει να παστεριωθεί στους 73 βαθμούς ώστε να καταστραφούν τυχόν παθογόνοι μικροοργανισμοί. Το μακράς διαρκείας περνάει την ίδια διαδικασία παστερίωσης σε περισσότερους όμως βαθμούς.
Αυτό που η πλειοψηφία δεν ξέρει είναι, ότι αν το γάλα στο χάρτινο μπουκάλι δεν πουληθεί στην καθορισμένη χρονική διάρκεια επιστρέφει στη βιομηχανία για να ανα-παστεριωθεί και να ξαναγυρίσει στο σουπερμάρκετ! Απίστευτο;
Ο νόμος επιτρέπει τις μεγάλες βιομηχανίες να επαναλάβουν τη διαδικασία έως 5 φορές, ανακυκλώνοντας το γάλα που έχει λήξει στα ράφια των σούπερ μάρκετ, κάτι που αφήνει το γάλα χωρίς γεύση και τελικά χωρίς ποιότητα και διατροφική αξία.Όταν το γάλα φτάνει στο σουπερμάρκετ για την πώληση, φέρνει έναν αριθμό στο κάτω μέρος της συσκευασίας του. Αυτό το νούμερο είναι από το 1 έως το 5 και προδίδει τις αλλεπάλληλες φορές παστερίωσης. .
Την επόμενη φορά που θα αγοράσετε γάλα, κοιτάχτε στον πάτο του μπουκαλιού. Μην αγοράσετε γάλατα με αριθμό 2, 3, 4 ή 5, εάν θέλετε το γάλα σας να είναι γεμάτο θρεπτικά συστατικά.
Τα σοκολατούχα γάλατα φτιάχνονται καθ' ολοκληρίαν από ανακυκλωμένα γάλατα που έχουν περάσει την διαδικασία της παστερίωσης πολλαπλές φορές... όταν λοιπόν διαβάσετε την επόμενη φορά "ΓΑΛΑ ΦΡΕΣΚΟΤΑΤΟ" διαβάστε στον πάτο της συσκευασίας !!!!
reiki.pblogs.gr
0 σχόλια: