Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Natura: αντιδράσεις βουλευτών στο ν/σ – Τι είπε η Μπιρμπίλη

Την αντίδραση σχεδόν του συνόλου των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε η νέα πρόταση του ΥΠΕΚΑ για τους όρους δόμησης σε προστατευόμενες περιοχές Natura, με την Τίνα Μπιρμπίλη να δεσμεύεται για επανεξέταση της πρότασης μέχρι την παρουσίασή της στην Ολομέλεια της Βουλής. Όπως δηλώσε η Τίνα Μπιρμπίλη στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής για το Σχέδιο νόμου για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας «η κατάτμηση και η αρτιότητα για τη δόμηση παραμένει στα 10 στρέμματα. Μοναδική επιτρεπόμενη παρέκκλιση είναι η δόμηση στα ήδη άρτια οικόπεδα των 4 στρ. που έχουν ήδη κατατμηθεί κατά την ψήφιση του παρόντος νόμου».
Η υπουργός Περιβάλλοντος εξέφρασε την άποψη πως «η ρύθμιση αυτή εξασφαλίζει μια δίκαιη αντιμετώπιση για τους ιδιοκτήτες εκτάσεων μικρότερων των 10 στρεμμάτων» και χαρακτήρισε την «εκτός σχεδίου δόμηση εντός των προστατευόμενων αυτών περιοχών ως μια οριζόντια απειλή για το σύνολο του φυσικού χώρου της Ελλάδας, πόσο μάλλον για περιοχές που υπόκεινται σε καθεστώς προστασίας από το κοινοτικό δίκαιο».
Σημειώσε δε πως «για τα οικόπεδα που είναι κοντά στα όρια των περιοχών Natura, που είναι σημειωμένα σε χάρτη 1:100.000 ορίστηκε μία ζώνη 300 μέτρων εκατέρωθεν των ορίων, στην οποία θα γίνεται αυτοψία από την οικεία αρχή ή φορέα διαχείρισης, ώστε να διαπιστωθεί αν εμπίπτει σε περιοχή Natura. Το μέγεθος της ζώνης για την αυτοψία καθορίστηκε από την ακρίβεια της γραμμής του χάρτη της κλίμακας 1:100.000. Για την αποφυγή «λαθών», αν το οικόπεδο βρίσκεται στην περιοχή Natura, τότε η έκθεση αυτοψίας θα αποστέλλεται και στη Διεύθυνση Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού του ΥΠΕΚΑ που εκ του νόμου έχει τη γενική εποπτεία της κατάστασης διατήρησης και του καθεστώτος διαχείρισης των περιοχών αυτών».
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αντέδρασαν στην εισήγηση Μπιρμπίλη απειλώντας εμμέσως για καταψήφιση του επίμαχου άρθρου για τη δόμηση στις προστατευόμενες περιοχές.
Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Γιουματζίδης είπε στην υπουργό ότι εάν δεν επιφυλαχθεί για το επίμαχο άρθρο 9, «θα με αναγκάσετε να επιφυλαχθώ εκ μέρους της πλειοψηφίας», ενώ η βουλευτής Τρικάλων Σούλα Μερεντίτη δήλωσε πως «εγώ δεν μπορώ να ψηφίσω το άρθρο 9. Για να πάρετε την έγκριση μας πρέπει να μας πείσετε από που εκπορεύεται η δική σας βεβαιότητα για τις ρυθμίσεις και διεκδικείτε το αλάθητο».
Ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ζωίδης εκτίμησε πως μόνο το 10% των σημερινών οικοπέδων που έχουν έκταση τεσσάρων στρεμμάτων θα μπορέσουν να οικοδομηθούν», προσθέτοντας ότι σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα το οποίο «μνημονεύει η υπουργός» μπορούν να χτιστούν μόνο οικόπεδα που έχουν φάτσα σε επαρχιακό ή εθνικό δρόμο 45 μέτρα πλάτος και 50 μέτρα βάθος.
Σκληρή γλώσσα τέλος χρησιμοποίησε και ο και ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Καρτάλης, κάνοντας λόγο για αντιφατικές λογικές του νομοσχεδίου και τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «θα μου είναι εξαιρετικά δύσκολο να συναινέσω στην οικολογική χρεοκοπία».

.econews.gr
Δες και αυτό...

Βιομηχανικό παιδί...

Βιομηχανικό παιδί...
Νομίζω είμαι βιομηχανικό παιδί εγκλωβισμένο σε κήπους με ξεριζωμένους λωτούς, αγριολεμονιές και τριαντάφυλλα που αρνούνται να μεγαλώσουν. Υπάρχουν τέτοια, τριαντάφυλλα νάνοι.

Nueva Cosmo

Nueva Cosmo
Δεν είχες αλλάξει. Είχες απλά πάει σε άλλο τόπο. Σαν να αγνοούσες γύρω σου το ρουν της πόλης, τη φασαρία, εσύ ο πάντα άνθρωπος της εξοχής, που δεν την άντεχες καν, ούτε για μια ζωή, ούτε για μια στιγμή. Και κάπνιζες

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)
Υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στην κανονικότητα και το παράλογο του κόσμου, πολύ λεπτή και άκρως επικίνδυνη, να την δεις, να την κατανοήσεις και τελικά να την περάσεις χωρίς να σε καταπιεί στο χάος της.

Μικρή ιστορία Κυριακής

Μικρή ιστορία Κυριακής
Τα πιο ωραία μπαρ του κόσμου, είναι αυτά που δεν πήγα ακόμη. Δεν ξέρω πόση νεότητα πρέπει να ξοδευτεί ακόμη σε ωραίες, ξύλινες, στοργικές μπάρες, με λευκά ποτά και μαύρες μπύρες από την Ιρλανδία,

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...
Βγες ραντεβού με ένα κορίτσι που δεν διαβάζει. Ανακάλυψε την στη μελαγχολική ζοφερότητα ενός μπαρ του συρμού, ή στο καπνισμένο, ιδρωμένο και αλκοολούχο χώρο ενός club

"Μην προσπαθείς"

"Μην προσπαθείς"
Ο Τσαρλς Μπουκόφσκι, πέθανε στις 9 Μαρτίου του 1994 από Λευχαιμία στην Αμερική, μια χώρα που ποτέ δεν αγάπησε, γιατί και αυτή ποτέ δεν τον αγάπησε.

Ο γιος των Κράμερ

Ο γιος των Κράμερ
Οι απορίες μου εξαντλούνται σε χαζά ερωτήματα, πχ. τι απέγινε το πιτσιρίκι που έπαιζε στο Κράμερ εναντίον Κράμερ, γιατί ήταν όμορφο και με κάνει να αναρωτιέμαι.

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)
Η διαλεκτική του Χέγκελ, που τόσο τον γοήτευσε στα νεανικά του χρόνια, στάθηκε η αφορμή για την ιστορικά διαρκώς αναθεωρήσιμη φιλοσοφία του, αυτός ο οποίος πρώτος απέρριψε

Το καλύτερο app που βρήκα

Το καλύτερο app που βρήκα
Το καλύτερο μακράν I-phone app, που έχω ανακαλύψει είναι το Urban Dictionary γιατί εκτός από το ότι είναι πολύ αστείο και με μοναδικούς ορισμούς, μαθαίνεις απίστευτη slag

What Art Would You Like To See Before You Die?

What Art Would You Like To See Before You Die?
Μπορεί η τελευταία επιθυμία να είναι και η σημαντικότερη στην ζωή ενός ανθρώπου, αν και προσωπικά πιστεύω ότι η επιθυμία που εκπληρώνεται πριν το τέλος, είναι η λιγότερο ικανή να προσφέρει ευτυχία.

Casablanca...

Casablanca...
Έβαλα ταινία. Καζαμπλάνκα. Μυθική με ατελείωτους σακατεμένους έρωτες. Θα την κοίταζα αλλά χθες, ήταν μια μεγάλη νύχτα που άκουσα πολλά πουλιά. Κάποτε ξύπναγα χαράματα
Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις