Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Το Athens gay pride μας μάρανε...

Γράφει η Άννα Βαγενά -Δήμαρχε Καμίνη, μπες μπροστά για τη σωτηρία της Αθήνας.
Μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και αφού είχαμε ζήσει όλοι για ένα μήνα, μια Αθήνα διαφορετική, είχαμε πιστέψει ότι κάτι θα πήγαινε
καλύτερα.Ελπίζαμε ότι δεν θα πήγαιναν χαμένα τα τόσα χρήματα που ξοδεύτηκαν, που όλοι μας πληρώσαμε και που πληρώνουμε ακόμη και ότι κάτι θα κέρδιζε η πόλη μας από αυτό το πανηγύρι. Δυστυχώς όμως, είμαστε ίσως η μόνη χώρα, που δεν καταφέραμε να επωφεληθούμε τίποτα από τη διοργάνωση. Όχι μόνον η Αθήνα δεν έγινε καλύτερη, αλλά από τότε πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, όπως όλοι μας βλέπουμε.

Τώρα, λοιπόν, που πλησιάζουμε στο καλοκαίρι του 2011, νομίζω ότι η πόλη μας έχει μια δεύτερη μεγάλη ευκαιρία. Οι συγκυρίες είναι τέτοιες, που βοηθάνε να έχουμε πολύ τουρισμό. Τα ιστορικά γεγονότα που συντάραξαν και συνταράσσουν τις χώρες της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, και που ευχόμαστε να είναι για το καλό των λαών τους, δυσκολεύουν τους ξένους να τις επισκεφθούν.

Νομίζω, ότι η χώρα μας και βεβαίως η Αθήνα, θα δεχτεί πολλούς επισκέπτες. Ήδη γίνεται φανερό. Αν περπατήσει κανείς στο Μοναστηράκι, στην Πλάκα και τις γύρω περιοχές, βλέπει πολλούς ξένους, πολύ περισσότερους απ’ όσους είχαμε την ίδια εποχή τα προηγούμενα χρόνια. Ας κάνουμε κάτι, λοιπόν, έστω και την τελευταία στιγμή. Ας προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε την Αθήνα.

Νομίζω, ότι ο Δήμαρχος πρέπει να μπει επικεφαλής σε μια εκστρατεία για τη σωτηρία της Αθήνας. Να απαιτήσει από την Κυβέρνηση αλλά και από όλα τα άλλα κόμματα να συστρατευτούν για να δοθούν άμεσες λύσεις στα τεράστια προβλήματα που όλοι γνωρίζουμε.

Πιστεύω, ότι αν ο Δήμαρχος, βγει μπροστά και μιλήσει ανοιχτά, καθαρά και θαρραλέα στην Κυβέρνηση και στις ηγεσίες των κομμάτων, αλλά κυρίως στον κόσμο, στους κατοίκους αυτής της πόλης, μπορεί να τους κινητοποιήσει. Όλοι μπορούμε να πιέσουμε και να βοηθήσουμε για να δούμε μια πόλη καλύτερη, βεβαίως όχι μόνο για τους ξένους, αλλά και για εμάς που ζούμε καθημερινά εδώ.

Πιστεύω, ότι ο εθελοντισμός, που όλοι θαυμάσαμε την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, μπορεί να κάνει θαύματα. Αρκεί ο κόσμος να πιστέψει σε κάτι και να δει μια έντιμη και ειλικρινή προσπάθεια. Βεβαίως, είναι δύσκολο να πεις στον κόσμο “έλα να δουλέψεις εθελοντικά για να κάνεις αυτά που θα έπρεπε να είχαν κάνει άλλοι, αυτοί που χρόνια πληρώνονταν γι’ αυτό, που έχουν κατακλέψει τα ταμεία και που δεν έκαναν απολύτως τίποτα”. Όμως, αυτοί δεν αγαπούν αυτόν τον τόπο. Εγώ είμαι ίσως πολύ ρομαντική, αλλά πιστεύω ότι ακόμα υπάρχουν άνθρωποι, νέοι και μεγάλοι, που πονούν αυτόν τον τόπο και που θέλουν να προσφέρουν. Άλλωστε, πάντα η ιστορία προχωρούσε με αυτούς τους “αφελείς”, αγνούς πατριώτες.

aixmi
Δες και αυτό...

Βιομηχανικό παιδί...

Βιομηχανικό παιδί...
Νομίζω είμαι βιομηχανικό παιδί εγκλωβισμένο σε κήπους με ξεριζωμένους λωτούς, αγριολεμονιές και τριαντάφυλλα που αρνούνται να μεγαλώσουν. Υπάρχουν τέτοια, τριαντάφυλλα νάνοι.

Nueva Cosmo

Nueva Cosmo
Δεν είχες αλλάξει. Είχες απλά πάει σε άλλο τόπο. Σαν να αγνοούσες γύρω σου το ρουν της πόλης, τη φασαρία, εσύ ο πάντα άνθρωπος της εξοχής, που δεν την άντεχες καν, ούτε για μια ζωή, ούτε για μια στιγμή. Και κάπνιζες

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)
Υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στην κανονικότητα και το παράλογο του κόσμου, πολύ λεπτή και άκρως επικίνδυνη, να την δεις, να την κατανοήσεις και τελικά να την περάσεις χωρίς να σε καταπιεί στο χάος της.

Μικρή ιστορία Κυριακής

Μικρή ιστορία Κυριακής
Τα πιο ωραία μπαρ του κόσμου, είναι αυτά που δεν πήγα ακόμη. Δεν ξέρω πόση νεότητα πρέπει να ξοδευτεί ακόμη σε ωραίες, ξύλινες, στοργικές μπάρες, με λευκά ποτά και μαύρες μπύρες από την Ιρλανδία,

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...
Βγες ραντεβού με ένα κορίτσι που δεν διαβάζει. Ανακάλυψε την στη μελαγχολική ζοφερότητα ενός μπαρ του συρμού, ή στο καπνισμένο, ιδρωμένο και αλκοολούχο χώρο ενός club

"Μην προσπαθείς"

"Μην προσπαθείς"
Ο Τσαρλς Μπουκόφσκι, πέθανε στις 9 Μαρτίου του 1994 από Λευχαιμία στην Αμερική, μια χώρα που ποτέ δεν αγάπησε, γιατί και αυτή ποτέ δεν τον αγάπησε.

Ο γιος των Κράμερ

Ο γιος των Κράμερ
Οι απορίες μου εξαντλούνται σε χαζά ερωτήματα, πχ. τι απέγινε το πιτσιρίκι που έπαιζε στο Κράμερ εναντίον Κράμερ, γιατί ήταν όμορφο και με κάνει να αναρωτιέμαι.

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)
Η διαλεκτική του Χέγκελ, που τόσο τον γοήτευσε στα νεανικά του χρόνια, στάθηκε η αφορμή για την ιστορικά διαρκώς αναθεωρήσιμη φιλοσοφία του, αυτός ο οποίος πρώτος απέρριψε

Το καλύτερο app που βρήκα

Το καλύτερο app που βρήκα
Το καλύτερο μακράν I-phone app, που έχω ανακαλύψει είναι το Urban Dictionary γιατί εκτός από το ότι είναι πολύ αστείο και με μοναδικούς ορισμούς, μαθαίνεις απίστευτη slag

What Art Would You Like To See Before You Die?

What Art Would You Like To See Before You Die?
Μπορεί η τελευταία επιθυμία να είναι και η σημαντικότερη στην ζωή ενός ανθρώπου, αν και προσωπικά πιστεύω ότι η επιθυμία που εκπληρώνεται πριν το τέλος, είναι η λιγότερο ικανή να προσφέρει ευτυχία.

Casablanca...

Casablanca...
Έβαλα ταινία. Καζαμπλάνκα. Μυθική με ατελείωτους σακατεμένους έρωτες. Θα την κοίταζα αλλά χθες, ήταν μια μεγάλη νύχτα που άκουσα πολλά πουλιά. Κάποτε ξύπναγα χαράματα
Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις