Δευτέρα, 23 Μαΐου 2011

Έρχονται νέοι φόροι και περικόπες μισθών...

 Νέους ειδικούς φόρους στο φυσικό αέριο και τα αναψυκτικά και περικοπές σειράς επιδομάτων (πλην του οικογενειακού και του χρονοεπιδόματος) αποφάσισε στη συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες τα πρώτα μέτρα του νέου πακέτου που θα έρθουν στη Βουλή και αποτελούν προϋπόθεση για τη συνέχεια της βοήθειας από τους δανειστές μας είναι τα εξής:

Νέοι φόροι

-Επιβάλονται ειδικοί φόροι κατανάλωσης στα αναψυκτικά.

-Εξισώνεται ο φόρος πετρελαίου θέρμανσης με κίνησης.

-Επιβάλεται ειδικός φόρος στο φυσικό αέριο αλλά θα εξακολουθήσει να είναι φθηνότερο από το πετρέλαιο

-Αυξάνονται κατά 20% τα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ


Περικοπές μισθών

-Κόβονται υπερωρίες, επιδόματα και κίνητρο απόδοσης - εξομάλυνσης στο δημόσιο.

-Επιβάλεται εισφορά (τύπου ΛΑΦΚΑ) στις επικουρικές συντάξεις από 1ης Ιουλίου

Αποκρατικοποπιήσεις «εξπρές»

-Ταχυδρομικό ταμιευτήριο, ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΕΥΑΘ, ΟΤΕ, καζίνο Πάρνηθας, επέκταση σύμβασης παραχώρησης του Ελ. Βενιζέλος

-ΤΤ και λιμάνια πρώτα στη λίστα των ιδιωτικοποιήσεων

Δηλώσεις ανώνυμης κυβερνητικής πηγής στο Bloomberg

Η ιδιωτικοποίηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και των δύο μεγαλυτέρων λιμανιών της χώρας, της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων του προγράμματος εκποίησης δημόσιας περιουσίας για τη μείωση του χρέους, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg επικαλούμενο αξιωματούχο της ελληνικής κυβέρνησης που μετείχε σε σημερινή υπουργική συνάντηση στην Αθήνα.

Σε δεύτερη φάση θα ακολουθήσει η ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ και της ΔΕΠΑ, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες έχουν μείνει ακόμη αδιευκρίνιστα μέτρα ύψους 1,5 δισ. ευρώ που θα περιληφθούν στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα σταθερότητας 2011 - 2015.

Τα μέτρα επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γ. Πεταλωτής

Την άμεση υιοθέτηση παρεμβάσεων άνω των 6 δισ. ευρώ για τη μείωση του ελλείμματος στο 7% του ΑΕΠ, επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γ. Πεταλωτής, επαναλαμβάνοντας επίσης ότι το πακέτο του Μεσοπρόθεσμου θα φτάνει τα 22 δισ. ευρώ.

Τα μέτρα, όπως τόνισε ο κ. Πεταλωτής θα οριστικοποιηθούν τις επόμενες μέρες. Σε κάθε περίπτωση μεταξύ των μέτρων περιλαμβάνεται πακέτο αποκρατικοποιήσεων όπως την πώληση της συμμετοχής του Δημοσίου σε ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και ΕΥΑΘ.

Η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου
Η πολύωρη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου κατέληξε έπειτα από 6 ώρες στην έκδοση κοινής ομόφωνης δήλωσης για την ταχύτερη πρόοδο του προγράμματος σταθεροποίησης της οικονομίας.

Παρά το κλίμα που έχει διαμορφωθεί ότι στο Υπουργικό θα υπήρχε ένταση, τελικώς υπήρξε ομοφωνία στα μεγάλα ζητήματα.

Οι πρώτοι ομιλητές Ανδρ. Λοβέρδος, Μ. Χρυσοχοΐδης, Δ. Ρέππας και Αννα Διαμαντοπούλου καθόρισαν το κλίμα της συνεδρίασης με τις θέσεις τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι δεν θα προχωρήσει κανένα πρόγραμμα και η χώρα δεν θα αλλάξει αν ορισμένοι δίνουν ανόρεχτες μάχες οπισθοφυλακής. Η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου ζήτησε ταχύτερους ρυθμούς στην αξιοποίηση της Δημόσιας περιουσίας και είπε επίσης ότι στόχος είναι το μικρότερο κράτος.

Ο κ. Ευ. Βενιζέλος έκανε μια σύνθετη τοποθέτηση από την οποία προέκυψαν ερωτήματα για την πρότασή του σχετικά με την ψήφιση ορισμένων θεμάτων με πλειοψηφία 180 ψήφων.  Στη συνέχεια όμως διευκρίνισε ότι δεν εννοούσε να ψηφιστούν με 180 ψήφους το μεσοπρόθεσμο ή τα μέτρα για το 2011 αλλά η τροποποίηση της συνθήκης της Λισαβώνας και τα μακροπρόθεσμα μέτρα που θα δεσμεύσουν για πολλά χρόνια την κυβέρνηση. Η πρότασή του, είπε ο κύριος Βενιζέλος είναι κατά των εκλογών και κατά των κυβερνήσεων συνεργασίας αλλά είναι υπέρ της συνεργασίας της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σημειώθηκε ένταση ανάμεσα στους κ.κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και Ευ. Βενιζέλο προς το τέλος της συνεδρίασης και διαδόθηκε ότι ο κ. Βενιζέλος είπε ότι βρισκόμαστε «σε δημοσιονομική κατοχή». Όμως έδωσε αμέσως εξηγήσεις: ανέφερε ότι δεν εννοούσε την αντιμετώπιση της τρόικας από τον κύριο Παπακωνσταντίνου αλλά το γεγονός ότι η χώρα βρέθηκε με ένα υπέρογκο χρέος το οποίο της δημιουργεί επώδυνες δεσμεύσεις.

Αργότερα διευκρινίστηκε ότι ο κύριος Βενιζέλος δεν έστρεψε τα πυρά του κατά του υπουργού Οικονομικών αλλά μίλησε για αλαζονική συμπεριφορά κάποιων στελεχών και παραγόντων του Υπουργείου Οικονομικών καθώς το υπουργικό Συμβούλιο είχε αποφασίσει από τον περασμένο Δεκέμβριο να ξεκινήσουν οι αποκρατικοποιήσεις και ακόμη δεν έχει γίνει τίποτα.

Ο κύριος Ρέππας επεσήμανε κατά τη διάρκεια της συζήτησης ότι «υπάρχει και η κοινωνία. Εχουμε άγχος τι θα πούμε έξω αλλά θα πρέπει να υπολογίζουμε και τι λέμε μέσα. Πρέπει να μιλάμε με ευθύνη. Δεν γίνεται ΄όταν τελειώνει η δόση του δανείου να φωνάζει η αντιπολίτευση "τρέξτε να πάρετε μέτρα" και μετά να μας κατηγορεί ότι μακελεύουμε τον κόσμο». Ο υπουργός Υποδομών μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά το τέλος της συνεδρίασης είπε ότι οι αποκρατικοποιήσεις θα πρέπει να προχωρήσουν πολύ γρήγορα αλλά το σχήμα υπό το οποίο θα πραγματοποιηθούν θα αποφασισθεί έπειτα από την έκθεση που θα παρουσιάσουν οι σύμβουλοι αποκρατικοποιήσεων.

 Η κυρία Λούκα Κατσέλη επεσήμανε ότι η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει πιο δυναμικά ενώ ο κύριος Ι. Ραγκούσης ανέφερε: «το προηγούμενο διάστημα φανήκαμε σαν να είμαστε μέρος του προβλήματος ενώ είμαστε η λύση του». Ο κύριος Πάνος Μπεγλίτης απέρριψε τη δημιουργία κυβέρνησης τεχνοκρατών.

Να σημειωθεί ότι θα ακολουθήσει και νέο Υπουργικό Συμβούλιο για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα όταν ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις του υπουργείου Οικονομικών με την τρόικα.

tovima
Δες και αυτό...

Βιομηχανικό παιδί...

Βιομηχανικό παιδί...
Νομίζω είμαι βιομηχανικό παιδί εγκλωβισμένο σε κήπους με ξεριζωμένους λωτούς, αγριολεμονιές και τριαντάφυλλα που αρνούνται να μεγαλώσουν. Υπάρχουν τέτοια, τριαντάφυλλα νάνοι.

Nueva Cosmo

Nueva Cosmo
Δεν είχες αλλάξει. Είχες απλά πάει σε άλλο τόπο. Σαν να αγνοούσες γύρω σου το ρουν της πόλης, τη φασαρία, εσύ ο πάντα άνθρωπος της εξοχής, που δεν την άντεχες καν, ούτε για μια ζωή, ούτε για μια στιγμή. Και κάπνιζες

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)
Υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στην κανονικότητα και το παράλογο του κόσμου, πολύ λεπτή και άκρως επικίνδυνη, να την δεις, να την κατανοήσεις και τελικά να την περάσεις χωρίς να σε καταπιεί στο χάος της.

Μικρή ιστορία Κυριακής

Μικρή ιστορία Κυριακής
Τα πιο ωραία μπαρ του κόσμου, είναι αυτά που δεν πήγα ακόμη. Δεν ξέρω πόση νεότητα πρέπει να ξοδευτεί ακόμη σε ωραίες, ξύλινες, στοργικές μπάρες, με λευκά ποτά και μαύρες μπύρες από την Ιρλανδία,

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...
Βγες ραντεβού με ένα κορίτσι που δεν διαβάζει. Ανακάλυψε την στη μελαγχολική ζοφερότητα ενός μπαρ του συρμού, ή στο καπνισμένο, ιδρωμένο και αλκοολούχο χώρο ενός club

"Μην προσπαθείς"

"Μην προσπαθείς"
Ο Τσαρλς Μπουκόφσκι, πέθανε στις 9 Μαρτίου του 1994 από Λευχαιμία στην Αμερική, μια χώρα που ποτέ δεν αγάπησε, γιατί και αυτή ποτέ δεν τον αγάπησε.

Ο γιος των Κράμερ

Ο γιος των Κράμερ
Οι απορίες μου εξαντλούνται σε χαζά ερωτήματα, πχ. τι απέγινε το πιτσιρίκι που έπαιζε στο Κράμερ εναντίον Κράμερ, γιατί ήταν όμορφο και με κάνει να αναρωτιέμαι.

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)
Η διαλεκτική του Χέγκελ, που τόσο τον γοήτευσε στα νεανικά του χρόνια, στάθηκε η αφορμή για την ιστορικά διαρκώς αναθεωρήσιμη φιλοσοφία του, αυτός ο οποίος πρώτος απέρριψε

Το καλύτερο app που βρήκα

Το καλύτερο app που βρήκα
Το καλύτερο μακράν I-phone app, που έχω ανακαλύψει είναι το Urban Dictionary γιατί εκτός από το ότι είναι πολύ αστείο και με μοναδικούς ορισμούς, μαθαίνεις απίστευτη slag

What Art Would You Like To See Before You Die?

What Art Would You Like To See Before You Die?
Μπορεί η τελευταία επιθυμία να είναι και η σημαντικότερη στην ζωή ενός ανθρώπου, αν και προσωπικά πιστεύω ότι η επιθυμία που εκπληρώνεται πριν το τέλος, είναι η λιγότερο ικανή να προσφέρει ευτυχία.

Casablanca...

Casablanca...
Έβαλα ταινία. Καζαμπλάνκα. Μυθική με ατελείωτους σακατεμένους έρωτες. Θα την κοίταζα αλλά χθες, ήταν μια μεγάλη νύχτα που άκουσα πολλά πουλιά. Κάποτε ξύπναγα χαράματα
Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις