Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2011

-5,5% το ΑΕΠ - Η μεγαλύτερη πτώση στην ιστορία της Ε.Ε.

Η κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας επί εποχής Μνημονίοου σε αριθμούς: Πτώση 5,5% κατέγραψε το ΑΕΠ στο α' τρίμηνο του 2011 σε ετήσια βάση! Πρόκειται για την βαθύτερη ύφεση κράτους μέλους της Ε.ε. (όχι απλώς της ευρωζώνης) από ιδρύσεως της!
Οι αρχικές εκτιμήσεις της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής τοποθετούσαν στο 4,8% την υποχώρηση του ΑΕΠ στο α΄τρίμηνο του 2011.

Στην ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ διευκρινίζεται πως «οι εκτιμήσεις των δημοσιονομικών στοιχείων του α' τριμήνου 2011 είναι απολύτως προσωρινές και θα ακολουθήσει η αναθεώρηση τους». Πρακτικά σημειώνουν ότι η μείωση θα είναι μεγαλύτερη!

Σημειώνεται πως στην έκθεση αξιολόγησης της τρόικας η πρόβλεψη για τους ρυθμούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας το 2011 αναθεωρήθηκε επί τα χείρω το -3,8%, έναντι αρχικής πρόβλεψης 3%.

Με βάση τα διαθέσιμα εποχικά διορθωμένα στοιχεία, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν σε σταθερές τιμές 2000, κατά το α' τρίμηνο τρίμηνο του 2011 παρουσίασε αύξηση κατά 0,2% σε σχέση με το δ' τρίμηνο του 2010, έναντι αρχικής εκτίμησης για αύξηση 0,8%, κάτι που η κυβέρνηση προέβαλε ως πρόδρομο δείκτη ανάκαμψης της οικονομίας.

Η συνολική καταναλωτική δαπάνη παρουσίασε μείωση κατά 6,9% σε σχέση με το α' τρίμηνο του 2010. Οι ακαθάριστες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου μειώθηκαν κατά 19,2% σε σχέση με το α' τρίμηνο του 2010.
Μείωση κατά 40,7% παρουσίασε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου, αντισταθμίζοντας μερικώς τη μείωση του ΑΕΠ.

Μείωση κατά 2% σε σχέση με το α' τρίμηνο του 2010 παρουσίασαν οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών. Οι εξαγωγές αγαθών αυξήθηκαν κατά 6,5%, ενώ οι εξαγωγές υπηρεσιών μειώθηκαν κατά 8,3%. Μείωση κατά 15,5% σε σχέση με το α' τρίμηνο του 2010 παρουσίασαν οι εισαγωγές αγαθών και υπηρεσιών. Οι εισαγωγές αγαθών μειώθηκαν κατά 16,4% και οι εισαγωγές υπηρεσιών κατά 12,0%.

Στην ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ διευκρινίζεται πως «οι εκτιμήσεις των δημοσιονομικών στοιχείων του α' τριμήνου 2011 είναι απολύτως προσωρινές και θα ακολουθήσει η αναθεώρηση τους».

defencenet
Δες και αυτό...

Βιομηχανικό παιδί...

Βιομηχανικό παιδί...
Νομίζω είμαι βιομηχανικό παιδί εγκλωβισμένο σε κήπους με ξεριζωμένους λωτούς, αγριολεμονιές και τριαντάφυλλα που αρνούνται να μεγαλώσουν. Υπάρχουν τέτοια, τριαντάφυλλα νάνοι.

Nueva Cosmo

Nueva Cosmo
Δεν είχες αλλάξει. Είχες απλά πάει σε άλλο τόπο. Σαν να αγνοούσες γύρω σου το ρουν της πόλης, τη φασαρία, εσύ ο πάντα άνθρωπος της εξοχής, που δεν την άντεχες καν, ούτε για μια ζωή, ούτε για μια στιγμή. Και κάπνιζες

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)
Υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στην κανονικότητα και το παράλογο του κόσμου, πολύ λεπτή και άκρως επικίνδυνη, να την δεις, να την κατανοήσεις και τελικά να την περάσεις χωρίς να σε καταπιεί στο χάος της.

Μικρή ιστορία Κυριακής

Μικρή ιστορία Κυριακής
Τα πιο ωραία μπαρ του κόσμου, είναι αυτά που δεν πήγα ακόμη. Δεν ξέρω πόση νεότητα πρέπει να ξοδευτεί ακόμη σε ωραίες, ξύλινες, στοργικές μπάρες, με λευκά ποτά και μαύρες μπύρες από την Ιρλανδία,

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...
Βγες ραντεβού με ένα κορίτσι που δεν διαβάζει. Ανακάλυψε την στη μελαγχολική ζοφερότητα ενός μπαρ του συρμού, ή στο καπνισμένο, ιδρωμένο και αλκοολούχο χώρο ενός club

"Μην προσπαθείς"

"Μην προσπαθείς"
Ο Τσαρλς Μπουκόφσκι, πέθανε στις 9 Μαρτίου του 1994 από Λευχαιμία στην Αμερική, μια χώρα που ποτέ δεν αγάπησε, γιατί και αυτή ποτέ δεν τον αγάπησε.

Ο γιος των Κράμερ

Ο γιος των Κράμερ
Οι απορίες μου εξαντλούνται σε χαζά ερωτήματα, πχ. τι απέγινε το πιτσιρίκι που έπαιζε στο Κράμερ εναντίον Κράμερ, γιατί ήταν όμορφο και με κάνει να αναρωτιέμαι.

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)
Η διαλεκτική του Χέγκελ, που τόσο τον γοήτευσε στα νεανικά του χρόνια, στάθηκε η αφορμή για την ιστορικά διαρκώς αναθεωρήσιμη φιλοσοφία του, αυτός ο οποίος πρώτος απέρριψε

Το καλύτερο app που βρήκα

Το καλύτερο app που βρήκα
Το καλύτερο μακράν I-phone app, που έχω ανακαλύψει είναι το Urban Dictionary γιατί εκτός από το ότι είναι πολύ αστείο και με μοναδικούς ορισμούς, μαθαίνεις απίστευτη slag

What Art Would You Like To See Before You Die?

What Art Would You Like To See Before You Die?
Μπορεί η τελευταία επιθυμία να είναι και η σημαντικότερη στην ζωή ενός ανθρώπου, αν και προσωπικά πιστεύω ότι η επιθυμία που εκπληρώνεται πριν το τέλος, είναι η λιγότερο ικανή να προσφέρει ευτυχία.

Casablanca...

Casablanca...
Έβαλα ταινία. Καζαμπλάνκα. Μυθική με ατελείωτους σακατεμένους έρωτες. Θα την κοίταζα αλλά χθες, ήταν μια μεγάλη νύχτα που άκουσα πολλά πουλιά. Κάποτε ξύπναγα χαράματα
Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις