Σάββατο, 4 Ιουνίου 2011

Η Ελλάδα ανήκει στους … ανθέλληνες (πλέον)

Όποιος αποδοκιμάζει Υπουργό είναι ΣΥΡΙΖΑ. Όποιος δεν ήταν με την «εθνοσωτήριο επανάσταση» του 1967 ήταν κομμουνιστής. Η Ελλάς βρισκόταν σε κίνδυνο. Όπως και τώρα. Στο τιμόνι της χώρας ένας Γιώργος Παπα-something.
Καλή ώρα, αν και τώρα έχουμε δύο. Τη διαφορά την κάνει ο δημοκράτης Πάγκαλος…
Το… photo opportunity αναζητούσε ο Γιώργος Παπανδρέου, στη χθεσινή συνάντησή του με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στο Λουξεμβούργο. Η σκηνή με τον πρόεδρο του Eurogroup να ξεκαθαρίζει ότι «η Ελλάδα δεν θα βγει από το ευρώ, και δεν θα χρεοκοπήσει», έχοντας δίπλα του τον Πρωθυπουργό, ήταν αυτό που ήθελε το Μέγαρο Μαξίμου.

Η χειρονομία που κάνει ο Πρωθυπουργός στη φωτογραφία που κάνει το γύρο του κόσμου είναι εύγλωττη και διττής σημασίας. Είτε είναι ενθουσιασμένος με κάποια «μπαλκονάτη» (χωρίς ανόρθωση), είτε δείχνει του Ζαν πως θα μαζέψει τα λεφτά που θα του πετάξει. Το υπομειδίαμα του Γιούνκερ, είναι γεμάτο συμπάθεια προς τον υφιστάμενο του.
Τεχνική συνδρομή αλλά και μηχανισμούς παρακολούθησης, προβλέπονται στο Νέο Μνημόνιο: όταν ο Γιώργος μιλούσε γεμάτος περίσκεψη «για το μέρος της εθνικής κυριαρχίας που έχουμε χάσει» τον απασχολούσε και η εκχώρηση του υπολοίπου. Και τα κατάφερε: από το «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» του πατέρα,  φθάσαμε στο «η Ελλάδα ανήκει στους ανθέλληνες» του υιού. Μετά από αυτή τη μετάλλαξη το ΠΑΣΟΚ  θα γίνει πνεύμα, ανάμνηση παλιά, κίτρινο γράμμα στο συρτάρι. Αποκλείεται ο επίγονος, αν είναι σώφρων,  να χρησιμοποιήσει αυτό το όνομα για το κόμμα…

Εβδομάδα αυτογνωσίας , ερωτηματικών και συμπερασμάτων: ο Καρατζαφέρης θα φύγει από τη Βουλή, ο Πάγκαλος αναγνωρίζει πως λέει βλακείες, η Ντόρα αναρωτιέται πως μαζεύεται κόσμος χωρίς λεφτά, ο Εθνικός Κήπος  έχει πέτρες, στην Αργυρούπολη έχουν πολλά αβγά και γιαούρτια.

Το Μεσοπρόθεσμο θα ψηφιστεί ως ένα και μόνο άρθρο, αλλά όχι με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, ξεκαθάρισε από την πλευρά του ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Έξαρχος.

Η Ελλάς Εξαρχία, επαιτούσα, κυβερνώμενη χωρίς ούτε καν μια δημοκρατική επίφαση. Κι ύστερα λένε στους πολίτες ότι βάλλουν κατά της Δημοκρατίας. Βάλλουν κατά αυτής της δημοκρατίας, σύντροφοι.

Έχουν επιστρατευτεί και οι χαριτωμένοι της τηλεόρασης με το κουλ υφάκι, των βορείων προαστίων, οι υπάλληλοι των Γερμανών και άλλων «φιλελλήνων» για να θάψουν τις κινητοποιήσεις του λαού:

Ο Αριστοτέλης (στα Ηθικά Νικομάχεια) λυγερόκορμοι λεβέντες, αν τον έχετε ακουστά, χαρακτήριζε τον πράο άνθρωπο ως εξής: “Πράος δεν είναι εκείνος που δεν εκνευρίζεται. Όποιος δεν θυμώνει ποτέ είναι ηλίθιος. Πράος είναι αυτός που θυμώνει όταν πρέπει“.

Άρα για να συνοψίσουμε: Όποιος δεν θυμώνει ποτέ είναι ηλίθιος και  όποιος θυμώνει και αποδοκιμάζει  είναι ΣΥΡΙΖΑ. Άρα ο Αριστοτέλης ήταν ΣΥΡΙΖΑ…

Μικρός Οδυσσέας
antinews
Δες και αυτό...

Βιομηχανικό παιδί...

Βιομηχανικό παιδί...
Νομίζω είμαι βιομηχανικό παιδί εγκλωβισμένο σε κήπους με ξεριζωμένους λωτούς, αγριολεμονιές και τριαντάφυλλα που αρνούνται να μεγαλώσουν. Υπάρχουν τέτοια, τριαντάφυλλα νάνοι.

Nueva Cosmo

Nueva Cosmo
Δεν είχες αλλάξει. Είχες απλά πάει σε άλλο τόπο. Σαν να αγνοούσες γύρω σου το ρουν της πόλης, τη φασαρία, εσύ ο πάντα άνθρωπος της εξοχής, που δεν την άντεχες καν, ούτε για μια ζωή, ούτε για μια στιγμή. Και κάπνιζες

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)
Υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στην κανονικότητα και το παράλογο του κόσμου, πολύ λεπτή και άκρως επικίνδυνη, να την δεις, να την κατανοήσεις και τελικά να την περάσεις χωρίς να σε καταπιεί στο χάος της.

Μικρή ιστορία Κυριακής

Μικρή ιστορία Κυριακής
Τα πιο ωραία μπαρ του κόσμου, είναι αυτά που δεν πήγα ακόμη. Δεν ξέρω πόση νεότητα πρέπει να ξοδευτεί ακόμη σε ωραίες, ξύλινες, στοργικές μπάρες, με λευκά ποτά και μαύρες μπύρες από την Ιρλανδία,

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...
Βγες ραντεβού με ένα κορίτσι που δεν διαβάζει. Ανακάλυψε την στη μελαγχολική ζοφερότητα ενός μπαρ του συρμού, ή στο καπνισμένο, ιδρωμένο και αλκοολούχο χώρο ενός club

"Μην προσπαθείς"

"Μην προσπαθείς"
Ο Τσαρλς Μπουκόφσκι, πέθανε στις 9 Μαρτίου του 1994 από Λευχαιμία στην Αμερική, μια χώρα που ποτέ δεν αγάπησε, γιατί και αυτή ποτέ δεν τον αγάπησε.

Ο γιος των Κράμερ

Ο γιος των Κράμερ
Οι απορίες μου εξαντλούνται σε χαζά ερωτήματα, πχ. τι απέγινε το πιτσιρίκι που έπαιζε στο Κράμερ εναντίον Κράμερ, γιατί ήταν όμορφο και με κάνει να αναρωτιέμαι.

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)
Η διαλεκτική του Χέγκελ, που τόσο τον γοήτευσε στα νεανικά του χρόνια, στάθηκε η αφορμή για την ιστορικά διαρκώς αναθεωρήσιμη φιλοσοφία του, αυτός ο οποίος πρώτος απέρριψε

Το καλύτερο app που βρήκα

Το καλύτερο app που βρήκα
Το καλύτερο μακράν I-phone app, που έχω ανακαλύψει είναι το Urban Dictionary γιατί εκτός από το ότι είναι πολύ αστείο και με μοναδικούς ορισμούς, μαθαίνεις απίστευτη slag

What Art Would You Like To See Before You Die?

What Art Would You Like To See Before You Die?
Μπορεί η τελευταία επιθυμία να είναι και η σημαντικότερη στην ζωή ενός ανθρώπου, αν και προσωπικά πιστεύω ότι η επιθυμία που εκπληρώνεται πριν το τέλος, είναι η λιγότερο ικανή να προσφέρει ευτυχία.

Casablanca...

Casablanca...
Έβαλα ταινία. Καζαμπλάνκα. Μυθική με ατελείωτους σακατεμένους έρωτες. Θα την κοίταζα αλλά χθες, ήταν μια μεγάλη νύχτα που άκουσα πολλά πουλιά. Κάποτε ξύπναγα χαράματα
Από το Blogger.

Διαβάζω τους:

Δημοφιλείς αναρτήσεις