Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2011

Νοσούντες και μη ελπίζοντες...

Γράφει ο Τζανέτος Γιαννάτος-Περιττά τα λόγια και ανούσια τα σχόλια όταν ποια η χώρα μας έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο. Ακόμα και αν κατέβει ολόκληρη η Ελλάδα στους δρόμους τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει. Τα μέτρα που θα ληφθούν και όσα έχουν ήδη ληφθεί δεν αλλάζουν. Οι άνεργοι αυξάνονται και οι φτωχοί φτωχαίνουν. Η επερχόμενη κατάρρευση έρχεται.
Μπορεί να είναι καταθλιπτικές όλες αυτές οι σκέψεις όμως είναι γεγονότα. Δεν έχουμε δεί τίποτα ακόμα όπως επισημαίνουν και οι οικονομολόγοι του εξωτερικού και τα χειρότερα έπονται. Δεν ενδιαφέρεται κανένας για την ανάπτυξη της χώρας, παρά για την αποπληρωμή του δανείου και επειδή κανένας Ευρωπαίος εταίρος δεν μας εμπιστεύεται επιβάλλουν μέτρα για τον περιορισμό του δημοσίου και την παρέμβαση στα εσωτερικά μιας εξαθλιωμένης οικονομικά χώρας που ζεί με χρόνο δανεικό.
Δυστυχώς, δεν θα πάει καλύτερα η χώρα για τα επόμενα δέκα με είκοσι χρόνια, αν υπάρχει χώρα τότε. Δεν υπάρχει λόγος να τρέφουμε αυταπάτες για ανάκαμψη και άλλα ανόητα και ανούσια σχόλια των πολιτικών, που νομίζουν οτι ακόμα μπορούν να μας κοροιδεύουν. Μπορεί να έχουμε ελπίδες οτι όλα θα πάνε καλά και δεν θα χρειαστεί να γίνουμε οικονομικοί μετανάστες, παρ’όλα αυτά δεν θα γίνει ποτέ καλύτερα η Ελλάδα και καλά θα κάνουμε να το κατανοήσουμε και να δούμε πως θα πορευτούμε απο εδώ και πέρα. Οι λύσεις είναι ελάχιστες και σχεδόν καμία δεν περιλαμβάνει την γνώμη του λαού, ενός λαού που ενώ δεν έκλεψε, ενώ δεν έχει εξοχικά απο μίζες και ρουσφέτια, καλείται να πληρώσει τα σπασμένα άλλων γνωστών και όχι ανενεργών πολιτικών. Η λύση που περιλαμβάνει την γνώμη του λαού είναι, αρχικά εκλογές με εντελώς νέους υποψήφιους βουλευτές χωρίς κόμματα, οι οποίοι θα κληθούν όχι να διαπραγματευτούν νέους όρους για το μνημόνιο, γιατί αυτό είναι άτοπο την στιγμή που δεν έγινε απο την αρχή της επιβολής του, αλλά ουσιαστική αναδιάρθρωση των θεσμών και της λειτουργίας του κράτους. Αυτό συνεπάγεται με μεγαλύτερη φορολόγηση των ισχυρών αυτής της χώρας, γιατί είναι πλέον βασιλειάδες σε ένα χωράφι με ανεμόμυλους, και επίσης μέσω των επενδύσεων που θα γίνουν απο το εξωτερικό να διαπραγματευτούν την αύξηση της απασχόλησης και όχι τη μείωση.
Η ανάπτυξη για να έρθει πρέπει να μπορεί ο λαός να καταναλώνει και για να καταναλώσει ένας λαός χρειάζεται χρήμα και για να έχει χρήμα ο λαός πρέπει να απασχολείται με νόμιμους τρόπους εργασίας. Τότε και μόνο τότε θα έρθει η ανάπτυξη και όχι με την μείωση μισθών, με την αυξημένη φορολογία και ότι άλλη ανοησία σκεφτεί ο εκάστοτε άσχετος που διοικεί αυτή την ταλαίπωρη χώρα.   
Δες και αυτό...

Βιομηχανικό παιδί...

Βιομηχανικό παιδί...
Νομίζω είμαι βιομηχανικό παιδί εγκλωβισμένο σε κήπους με ξεριζωμένους λωτούς, αγριολεμονιές και τριαντάφυλλα που αρνούνται να μεγαλώσουν. Υπάρχουν τέτοια, τριαντάφυλλα νάνοι.

Nueva Cosmo

Nueva Cosmo
Δεν είχες αλλάξει. Είχες απλά πάει σε άλλο τόπο. Σαν να αγνοούσες γύρω σου το ρουν της πόλης, τη φασαρία, εσύ ο πάντα άνθρωπος της εξοχής, που δεν την άντεχες καν, ούτε για μια ζωή, ούτε για μια στιγμή. Και κάπνιζες

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)
Υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στην κανονικότητα και το παράλογο του κόσμου, πολύ λεπτή και άκρως επικίνδυνη, να την δεις, να την κατανοήσεις και τελικά να την περάσεις χωρίς να σε καταπιεί στο χάος της.

Μικρή ιστορία Κυριακής

Μικρή ιστορία Κυριακής
Τα πιο ωραία μπαρ του κόσμου, είναι αυτά που δεν πήγα ακόμη. Δεν ξέρω πόση νεότητα πρέπει να ξοδευτεί ακόμη σε ωραίες, ξύλινες, στοργικές μπάρες, με λευκά ποτά και μαύρες μπύρες από την Ιρλανδία,

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...
Βγες ραντεβού με ένα κορίτσι που δεν διαβάζει. Ανακάλυψε την στη μελαγχολική ζοφερότητα ενός μπαρ του συρμού, ή στο καπνισμένο, ιδρωμένο και αλκοολούχο χώρο ενός club

"Μην προσπαθείς"

"Μην προσπαθείς"
Ο Τσαρλς Μπουκόφσκι, πέθανε στις 9 Μαρτίου του 1994 από Λευχαιμία στην Αμερική, μια χώρα που ποτέ δεν αγάπησε, γιατί και αυτή ποτέ δεν τον αγάπησε.

Ο γιος των Κράμερ

Ο γιος των Κράμερ
Οι απορίες μου εξαντλούνται σε χαζά ερωτήματα, πχ. τι απέγινε το πιτσιρίκι που έπαιζε στο Κράμερ εναντίον Κράμερ, γιατί ήταν όμορφο και με κάνει να αναρωτιέμαι.

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)
Η διαλεκτική του Χέγκελ, που τόσο τον γοήτευσε στα νεανικά του χρόνια, στάθηκε η αφορμή για την ιστορικά διαρκώς αναθεωρήσιμη φιλοσοφία του, αυτός ο οποίος πρώτος απέρριψε

Το καλύτερο app που βρήκα

Το καλύτερο app που βρήκα
Το καλύτερο μακράν I-phone app, που έχω ανακαλύψει είναι το Urban Dictionary γιατί εκτός από το ότι είναι πολύ αστείο και με μοναδικούς ορισμούς, μαθαίνεις απίστευτη slag

What Art Would You Like To See Before You Die?

What Art Would You Like To See Before You Die?
Μπορεί η τελευταία επιθυμία να είναι και η σημαντικότερη στην ζωή ενός ανθρώπου, αν και προσωπικά πιστεύω ότι η επιθυμία που εκπληρώνεται πριν το τέλος, είναι η λιγότερο ικανή να προσφέρει ευτυχία.

Casablanca...

Casablanca...
Έβαλα ταινία. Καζαμπλάνκα. Μυθική με ατελείωτους σακατεμένους έρωτες. Θα την κοίταζα αλλά χθες, ήταν μια μεγάλη νύχτα που άκουσα πολλά πουλιά. Κάποτε ξύπναγα χαράματα
Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις