Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Παπουτσής:η Κερατέα ήταν η προπόνηση...

"Η Κερατέα ήταν η προπόνηση για το όποιο ενδεχόμενο είχαμε στο μέλλον" εκτίμησε ο υπουργός που ισχυρίστηκε πως υπήρξε οργανωμένο σχέδιο για την πρόκληση επεισοδίων χθες από κουκουλοφόρους που όπως είπε δεν ανήκουν στο δυναμικό της ΕΛΑΣ.
"Το Αστυνομικό Σώμα αποτελείται από 55.000 και εδώ και 15 χρόνια υπάρχει ελεύθερος συνδικαλισμός... Δεν υπήρξε κανένας από αυτούς που να είπε πως λειτούργησε ως προβοκάτορας ή να γνωρίζει κάποιον που είχε αυτή την εντολή..." είπε.

Για τους εκατοντάδες διαδηλωτές που αποκλείστηκαν χθες στο σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα ο υπουργός επικαλέστηκε μαρτυρίες "δικών μας ανθρώπων" όπως είπε που του είπαν πως εκεί βρισκόταν άτομα με μάσκες "ακριβότερες από αυτές της Αστυνομίας". Παραδέχθηκε μεν πως υπήρχαν και πολίτες με αναπνευστικά προβλήματα, οι οποίοι όμως είχαν στο μεταξύ διακομιστεί μέσω του μετρό σε νοσοκομεία.

Και.. Μίκης

Στην αρχή της τοποθέτησής του ο υπουργός άφησε αιχμές και εναντίον του Μίκη Θεοδωράκη, αναφερόμενος σε δήλωσή του που είχε δημοσιευθεί στο χθεσινό φύλλο της "Αυγής" και η οποία όπως είπε διαβάζονταν από μεγάφωνα στην πλατεία Συντάγματος πριν από τα επεισόδια.

Αντάρτικο πόλης

Ο Χρ. Παπουτσής "είδε" χθες την προσπάθεια οργάνωσης συνθηκών που, όπως είπε, παραπέμπουν σε αντάρτικο πόλης. Επιχείρησε να τεκμηριώσει την άποψή του κάνοντας εκτενείς αναφορές στα καπνογόνα που όπως είπε ήταν μέρος του σχεδίου προκειμένου να μην έχουν ορατότητα οι δυνάμεις των ΜΑΤ.

Εν πολλοίς ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη προσέφερε πλήρη κάλυψη στην ΕΛΑΣ για τη στάση της κατά τη χθεσινή ημέρα. "Η εντολή της κυβέρνηση ήταν αυτοσυγκράτηση... Προστατεύτηκαν οι θεσμοί..." τόνισε.

«Αφελής ή συγκαλύπτει ο Χρ. Παπουτσής»

Από το Βήμα της Βουλής η Αλέκα Παπαρήγα απέρριψε τους ισχυρισμούς του υπουργού Προστασίας για το ρόλο της αστυνομίας στα επεισόδια των προηγούμενων δύο ημερών.  Απαντώντας σε όσα υποστήριξε ο Χρ. Παπουτσής, ότι σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ δεν υπήρχαν τραυματίες στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα, η γ.γ. του ΚΚΕ δήλωσε ότι οι τρεις γιατροί και η μία νοσηλεύτρια που έστειλε στο σταθμό το ΚΚΕ είδαν 30-40 τραυματίες από σπασμένα τζάμια και άτομα με αναπνευστικά προβλήματα στο πρόχειρο ιατρείο που είχε στηθεί στο χώρο. "'Η δεν σας τα μεταδίδουν καθαρά ή είστε αφελής. Προβοκάτσια, υπήρχε", είπε.

Ο Χρ. Παπουτσής ζήτησε το λόγο για να πει ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει καμία σχέση αστυνομίας και παρακρατικών,

"Ο υπουργός είτε είναι αφελής, είτε συγκαλύπτει", απάντησε η Αλέκα Παπαρήγα.

enet
Δες και αυτό...

Βιομηχανικό παιδί...

Βιομηχανικό παιδί...
Νομίζω είμαι βιομηχανικό παιδί εγκλωβισμένο σε κήπους με ξεριζωμένους λωτούς, αγριολεμονιές και τριαντάφυλλα που αρνούνται να μεγαλώσουν. Υπάρχουν τέτοια, τριαντάφυλλα νάνοι.

Nueva Cosmo

Nueva Cosmo
Δεν είχες αλλάξει. Είχες απλά πάει σε άλλο τόπο. Σαν να αγνοούσες γύρω σου το ρουν της πόλης, τη φασαρία, εσύ ο πάντα άνθρωπος της εξοχής, που δεν την άντεχες καν, ούτε για μια ζωή, ούτε για μια στιγμή. Και κάπνιζες

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)
Υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στην κανονικότητα και το παράλογο του κόσμου, πολύ λεπτή και άκρως επικίνδυνη, να την δεις, να την κατανοήσεις και τελικά να την περάσεις χωρίς να σε καταπιεί στο χάος της.

Μικρή ιστορία Κυριακής

Μικρή ιστορία Κυριακής
Τα πιο ωραία μπαρ του κόσμου, είναι αυτά που δεν πήγα ακόμη. Δεν ξέρω πόση νεότητα πρέπει να ξοδευτεί ακόμη σε ωραίες, ξύλινες, στοργικές μπάρες, με λευκά ποτά και μαύρες μπύρες από την Ιρλανδία,

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...
Βγες ραντεβού με ένα κορίτσι που δεν διαβάζει. Ανακάλυψε την στη μελαγχολική ζοφερότητα ενός μπαρ του συρμού, ή στο καπνισμένο, ιδρωμένο και αλκοολούχο χώρο ενός club

"Μην προσπαθείς"

"Μην προσπαθείς"
Ο Τσαρλς Μπουκόφσκι, πέθανε στις 9 Μαρτίου του 1994 από Λευχαιμία στην Αμερική, μια χώρα που ποτέ δεν αγάπησε, γιατί και αυτή ποτέ δεν τον αγάπησε.

Ο γιος των Κράμερ

Ο γιος των Κράμερ
Οι απορίες μου εξαντλούνται σε χαζά ερωτήματα, πχ. τι απέγινε το πιτσιρίκι που έπαιζε στο Κράμερ εναντίον Κράμερ, γιατί ήταν όμορφο και με κάνει να αναρωτιέμαι.

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)
Η διαλεκτική του Χέγκελ, που τόσο τον γοήτευσε στα νεανικά του χρόνια, στάθηκε η αφορμή για την ιστορικά διαρκώς αναθεωρήσιμη φιλοσοφία του, αυτός ο οποίος πρώτος απέρριψε

Το καλύτερο app που βρήκα

Το καλύτερο app που βρήκα
Το καλύτερο μακράν I-phone app, που έχω ανακαλύψει είναι το Urban Dictionary γιατί εκτός από το ότι είναι πολύ αστείο και με μοναδικούς ορισμούς, μαθαίνεις απίστευτη slag

What Art Would You Like To See Before You Die?

What Art Would You Like To See Before You Die?
Μπορεί η τελευταία επιθυμία να είναι και η σημαντικότερη στην ζωή ενός ανθρώπου, αν και προσωπικά πιστεύω ότι η επιθυμία που εκπληρώνεται πριν το τέλος, είναι η λιγότερο ικανή να προσφέρει ευτυχία.

Casablanca...

Casablanca...
Έβαλα ταινία. Καζαμπλάνκα. Μυθική με ατελείωτους σακατεμένους έρωτες. Θα την κοίταζα αλλά χθες, ήταν μια μεγάλη νύχτα που άκουσα πολλά πουλιά. Κάποτε ξύπναγα χαράματα
Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις