Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2011

Θέλετε να αγοράσετε ένα κομμάτι ελληνικού νησιού;

Λίστα περίπου 75.000 κρατικών ακινήτων προς πώληση διαθέτει η Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου (ΚΕΔ), στο πλαίσιο του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων που σχεδιάζει η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Wall Streeet Journal με τίτλο: "Θέλετε να αγοράσετε ένα κομμάτι ελληνικού νησιού;"
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η διαδικασία βρίσκεται προς το παρών σε αρχικά στάδια, ωστόσο μελλοντικές πωλήσεις αναμένεται να περιλαμβάνουν περιουσιακά στοιχεία όπως το κρατικό μερίδιο στο Καζίνο Mont Parnes, ξενοδοχεία, καθώς και την παραχώρηση έκτασης για την κατασκευή πολυτελούς τουριστικού συγκροτήματος στη Ρόδο.

Μάλιστα, η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, έχει αναθέσει στην Εθνική Τράπεζα να ηγηθεί μιας κοινοπραξίας συμβούλων που προετοιμάζουν αρχικά την πώληση ενός χαρτοφυλακίου αποκρατικοποιήσεων που θα περιέχει περιουσιακά στοιχεία αξίας 20 έως 30 δισ. ευρώ, τα πρώτα εκ των οποίων αναμένεται να βγουν στην αγορά εντός των επόμενων μηνών, σύμφωνα με το πρακτορείο το οποίο επικαλείται δηλώσεις του γενικού διευθυντή Ακίνητης Περιουσίας της Εθνικής Τράπεζας, Αριστοτέλη Καρυτινού.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις ή την ενοικίαση της κρατικής ακίνητης περιουσίας εκτιμώνται στα 15 με 30 δισ. ευρώ, όπως αναφέρει στην WSJ ο κ. Καρυτινός, ενώ, όπως ο ίδιος σημειώνει, το ΔΝΤ στην τελευταία του έκθεση τα τοποθετεί στα 15 δισ. ευρώ.

«Τα πρώτα βήματα», αναφέρει ο διευθυντής Ακίνητης Περιουσίας της Εθνικής Τράπεζας, «είναι να επιλέξουμε ανάμεσα σε μια μακρά λίστα περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου και να εντοπίσουμε τα καταλληλότερα ακίνητα προς πώληση, να επιλύσουμε κάποια νομικά θέματα και να διασφαλίσουμε ότι τα ακίνητα θα αξιοποιηθούν πλήρως από τους επενδυτές».

capital.gr
Δες και αυτό...

Βιομηχανικό παιδί...

Βιομηχανικό παιδί...
Νομίζω είμαι βιομηχανικό παιδί εγκλωβισμένο σε κήπους με ξεριζωμένους λωτούς, αγριολεμονιές και τριαντάφυλλα που αρνούνται να μεγαλώσουν. Υπάρχουν τέτοια, τριαντάφυλλα νάνοι.

Nueva Cosmo

Nueva Cosmo
Δεν είχες αλλάξει. Είχες απλά πάει σε άλλο τόπο. Σαν να αγνοούσες γύρω σου το ρουν της πόλης, τη φασαρία, εσύ ο πάντα άνθρωπος της εξοχής, που δεν την άντεχες καν, ούτε για μια ζωή, ούτε για μια στιγμή. Και κάπνιζες

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)
Υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στην κανονικότητα και το παράλογο του κόσμου, πολύ λεπτή και άκρως επικίνδυνη, να την δεις, να την κατανοήσεις και τελικά να την περάσεις χωρίς να σε καταπιεί στο χάος της.

Μικρή ιστορία Κυριακής

Μικρή ιστορία Κυριακής
Τα πιο ωραία μπαρ του κόσμου, είναι αυτά που δεν πήγα ακόμη. Δεν ξέρω πόση νεότητα πρέπει να ξοδευτεί ακόμη σε ωραίες, ξύλινες, στοργικές μπάρες, με λευκά ποτά και μαύρες μπύρες από την Ιρλανδία,

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...
Βγες ραντεβού με ένα κορίτσι που δεν διαβάζει. Ανακάλυψε την στη μελαγχολική ζοφερότητα ενός μπαρ του συρμού, ή στο καπνισμένο, ιδρωμένο και αλκοολούχο χώρο ενός club

"Μην προσπαθείς"

"Μην προσπαθείς"
Ο Τσαρλς Μπουκόφσκι, πέθανε στις 9 Μαρτίου του 1994 από Λευχαιμία στην Αμερική, μια χώρα που ποτέ δεν αγάπησε, γιατί και αυτή ποτέ δεν τον αγάπησε.

Ο γιος των Κράμερ

Ο γιος των Κράμερ
Οι απορίες μου εξαντλούνται σε χαζά ερωτήματα, πχ. τι απέγινε το πιτσιρίκι που έπαιζε στο Κράμερ εναντίον Κράμερ, γιατί ήταν όμορφο και με κάνει να αναρωτιέμαι.

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)
Η διαλεκτική του Χέγκελ, που τόσο τον γοήτευσε στα νεανικά του χρόνια, στάθηκε η αφορμή για την ιστορικά διαρκώς αναθεωρήσιμη φιλοσοφία του, αυτός ο οποίος πρώτος απέρριψε

Το καλύτερο app που βρήκα

Το καλύτερο app που βρήκα
Το καλύτερο μακράν I-phone app, που έχω ανακαλύψει είναι το Urban Dictionary γιατί εκτός από το ότι είναι πολύ αστείο και με μοναδικούς ορισμούς, μαθαίνεις απίστευτη slag

What Art Would You Like To See Before You Die?

What Art Would You Like To See Before You Die?
Μπορεί η τελευταία επιθυμία να είναι και η σημαντικότερη στην ζωή ενός ανθρώπου, αν και προσωπικά πιστεύω ότι η επιθυμία που εκπληρώνεται πριν το τέλος, είναι η λιγότερο ικανή να προσφέρει ευτυχία.

Casablanca...

Casablanca...
Έβαλα ταινία. Καζαμπλάνκα. Μυθική με ατελείωτους σακατεμένους έρωτες. Θα την κοίταζα αλλά χθες, ήταν μια μεγάλη νύχτα που άκουσα πολλά πουλιά. Κάποτε ξύπναγα χαράματα
Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις