Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Ο χάκερ από το Μπραχάμι...(και δύο τατουάζ)

«Ο καπιταλισμός είναι ευκαιρία και η ευκαιρία ελευθερία». Αυτό έγραφε στα εβραϊκά και στα κινέζικα στα δύο του μπράτσα, ο μόλις 18 ετών χάκερ, που συνελλήφθη ως ο άνθρωπος που κατάφερε να χτυπήσει την σελίδα της Ιντερπόλ το 2008 και να να έχει πρόσβαση σε κυβερνητικές ιστοσελίδες των ΗΠΑ...

Ο... ασύλληπτος πιτσιρικάς -για τις ηλεκτρονικές γνώσεις του οποίου ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον «άπαντες», εκτός συνόρων, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες- μπορεί να έκανε κοπάνες από το σχολείο, αλλά μόνο τεμπέλης δεν ήταν. Καθισμένος πίσω από τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή... δούλευε 15 ώρες το 24ωρο και μέσω του ειδικού λογισμικού που κατασκεύαζε για να πραγματοποιεί τις ηλεκτρονικές του επιθέσεις και να παραβιάζει υπολογιστικά συστήματα εκ του ασφαλούς, μετέτρεπε τους υπολογιστές άλλων χρηστών σε «ζόμπι».

Παράλληλα μέσω των toolbars που κατασκεύαζε και «κατέβαζαν» οι ανυποψίαστοι χρήστες του Διαδικτύου στους υπολογιστές τους, αποκτούσε πρόσβαση σε όλα τους τα στοιχεία (όπως κωδικούς ασφαλείας, στοιχεία πιστωτικών καρτών κ.ά.).

Επένδυε και σε μετοχές

Από εκεί και πέρα -σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που εξιχνίασε τις ξεχασμένες αυτές υποθέσεις- κατηγορείται ότι «ξαλάφρωνε» πιστωτικές κάρτες και επένδυε μεταξύ άλλων και σε μετοχές. Οπως έγινε γνωστό μάλιστα από την ΕΛ.ΑΣ., με τον τρόπο αυτό ο 18χρονος -που οδηγήθηκε στον εισαγγελέα κατηγορούμενος για «παραβίαση στοιχείων υπολογιστή», «απάτη με υπολογιστή», «πλαστογραφία» και παράβαση των νόμων «περί όπλων», «περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων», «προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα»- συντηρούσε και τη μητέρα του τα τελευταία τρία χρόνια.

Η γυναίκα, σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, δήλωσε άγνοια για τις δραστηριότητες του γιου της. Ωστόσο, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι της έδινε χρήματα πολλές φορές.Στην κατοχή του 18χρονου -ο οποίος φαίνεται να προδόθηκε από ηλεκτρονικό ίχνος που αντιστοιχούσε στη σύνδεσή του στο Διαδίκτυο- είχε στην κατοχή του 7.850 ευρώ και 300 αμερικανικά δολάρια.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ύστερα από έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν μεταξύ άλλων: 130 πιστωτικές κάρτες (οι 125 χωρίς εγγραφή στο μαγνητικό τους πεδίο, έτοιμες για χρήση, και οι πέντε με εγγραφή), οι οποίες περιέχουν στοιχεία λογαριασμών φυσικών προσώπων που δεν έχουν σχέση με τον 18χρονο, δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος, τρεις εξωτερικοί φορητοί σκληροί δίσκοι, μία φορητή συσκευή μνήμης, ένας δρομολογητής (router), ένα πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων και δύο αεροβόλα πιστόλια, μία συσκευή αντιγραφής-ηλεκτρονικός καρταναγνώστης, μία αντιασφυξιογόνα μάσκα χημικών, μία νάιλον συσκευασία με οκτώ κομμένα φυσίγγια από τα οποία είχε αφαιρεθεί η πυρίτιδα και είχε τοποθετηθεί σε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, καθώς και πλήθος έντυπου υλικού που αποδείκνυε διεθνώς την παράνομη δράση του σε διάφορες μορφές διαδικτυακής παραβατικότητας.

Διεθνής συνεργασία

Οι έρευνες για τη συμμετοχή του νεαρού σε αξιόποινες πράξεις, που αφορούν διαδικτυακές επιθέσεις τύπου DDOS και σε παραβιάσεις λογαριασμών paypal, τραπεζικών λογαριασμών μέσω e-banking, λογαριασμών myspace και facebook, συνεχίζονται από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας. Ενώ για την υπόθεση έχει ενημερωθεί και η Επιτροπή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εισόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας.

ΑΡΓΥΡΩ Κ. ΜΩΡΟΥ, αναρτήθηκε στο prezatv
Δες και αυτό...

Βιομηχανικό παιδί...

Βιομηχανικό παιδί...
Νομίζω είμαι βιομηχανικό παιδί εγκλωβισμένο σε κήπους με ξεριζωμένους λωτούς, αγριολεμονιές και τριαντάφυλλα που αρνούνται να μεγαλώσουν. Υπάρχουν τέτοια, τριαντάφυλλα νάνοι.

Nueva Cosmo

Nueva Cosmo
Δεν είχες αλλάξει. Είχες απλά πάει σε άλλο τόπο. Σαν να αγνοούσες γύρω σου το ρουν της πόλης, τη φασαρία, εσύ ο πάντα άνθρωπος της εξοχής, που δεν την άντεχες καν, ούτε για μια ζωή, ούτε για μια στιγμή. Και κάπνιζες

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)
Υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στην κανονικότητα και το παράλογο του κόσμου, πολύ λεπτή και άκρως επικίνδυνη, να την δεις, να την κατανοήσεις και τελικά να την περάσεις χωρίς να σε καταπιεί στο χάος της.

Μικρή ιστορία Κυριακής

Μικρή ιστορία Κυριακής
Τα πιο ωραία μπαρ του κόσμου, είναι αυτά που δεν πήγα ακόμη. Δεν ξέρω πόση νεότητα πρέπει να ξοδευτεί ακόμη σε ωραίες, ξύλινες, στοργικές μπάρες, με λευκά ποτά και μαύρες μπύρες από την Ιρλανδία,

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...
Βγες ραντεβού με ένα κορίτσι που δεν διαβάζει. Ανακάλυψε την στη μελαγχολική ζοφερότητα ενός μπαρ του συρμού, ή στο καπνισμένο, ιδρωμένο και αλκοολούχο χώρο ενός club

"Μην προσπαθείς"

"Μην προσπαθείς"
Ο Τσαρλς Μπουκόφσκι, πέθανε στις 9 Μαρτίου του 1994 από Λευχαιμία στην Αμερική, μια χώρα που ποτέ δεν αγάπησε, γιατί και αυτή ποτέ δεν τον αγάπησε.

Ο γιος των Κράμερ

Ο γιος των Κράμερ
Οι απορίες μου εξαντλούνται σε χαζά ερωτήματα, πχ. τι απέγινε το πιτσιρίκι που έπαιζε στο Κράμερ εναντίον Κράμερ, γιατί ήταν όμορφο και με κάνει να αναρωτιέμαι.

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)
Η διαλεκτική του Χέγκελ, που τόσο τον γοήτευσε στα νεανικά του χρόνια, στάθηκε η αφορμή για την ιστορικά διαρκώς αναθεωρήσιμη φιλοσοφία του, αυτός ο οποίος πρώτος απέρριψε

Το καλύτερο app που βρήκα

Το καλύτερο app που βρήκα
Το καλύτερο μακράν I-phone app, που έχω ανακαλύψει είναι το Urban Dictionary γιατί εκτός από το ότι είναι πολύ αστείο και με μοναδικούς ορισμούς, μαθαίνεις απίστευτη slag

What Art Would You Like To See Before You Die?

What Art Would You Like To See Before You Die?
Μπορεί η τελευταία επιθυμία να είναι και η σημαντικότερη στην ζωή ενός ανθρώπου, αν και προσωπικά πιστεύω ότι η επιθυμία που εκπληρώνεται πριν το τέλος, είναι η λιγότερο ικανή να προσφέρει ευτυχία.

Casablanca...

Casablanca...
Έβαλα ταινία. Καζαμπλάνκα. Μυθική με ατελείωτους σακατεμένους έρωτες. Θα την κοίταζα αλλά χθες, ήταν μια μεγάλη νύχτα που άκουσα πολλά πουλιά. Κάποτε ξύπναγα χαράματα
Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις