Τρίτη, 7 Ιουνίου 2011

Το video-σοκ του ξυλοδαρμού στην Κυψέλη...

Απροστάτευτοι αισθάνονται οι κάτοικοι της Αθήνας, καθώς τα περιστατικά βίας έχουν γίνει πλέον καθημερινό φαινόμενο.Ένα σοκαριστικό βίντεο κάνει το γύρο του κόσμου και σύμφωνα με πληροφορίες απεικονίζει αλλοδαπό να χτυπάει μια γυναίκα, στην περιοχή της Κυψέλης.
Η γυναίκα ξεσπά σε φωνές και τρέχει για να σώσει τη ζωή της, ενώ ένας περίοικος απαθανατίζει με βίντεο τη σκηνή, χωρίς να τολμά να παρέμβει.
Δείτε εδώ το video  
Στο βίντεο αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά η εφιαλτική καθημερινότητα που βιώνουν οι κάτοικοι πολλών περιοχών, κυρίως στο κέντρο της Αθήνας, οι οποίες έχουν μετατραπεί τα τελευταία χρόνια σε "γκέτο".
Ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί θυμίζει το κέντρο της Αθήνας από την τραγική αύξηση της εγκληματικότητας που παρουσιάζεται τα τελευταία χρόνια. Η ανεργία, ο υπερπληθυσμός κυρίως αλλοδαπών σε συγκεκριμένες περιοχές του κέντρου, η έλλειψη αστυνόμευσης και κυρίως, η βούληση της πολιτείας να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό κοκτέιλ στο κέντρο της πόλης, με αποτέλεσμα να καταγράφονται μέσα σε έναν χρόνο αυξήσεις σε τομείς της εγκληματικότητας που ξεπερνούν ακόμη και το 380%.

Καζάνι που βράζει ο Άγιος Παντελεήμονας

Δραματική είναι η κατάσταση στον Άγιο Παντελεήμονα. Η συγκεκριμένη περιοχή της Αθήνας, λόγω της υπερσυγκέντρωσης αλλοδαπών μεταναστών, στην πλειοψηφία τους λαθρομεταναστών έχει μετατραπεί σε προπύργιο αντικοινωνικών περιστατικών, αφού όλοι, προσπαθούν μέσω της περιοχής, να «καρπωθούν» τα οφέλη τους.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του αρχηγείου της Αστυνομίας, τον περασμένο χρόνο στην συγκεκριμένη περιοχή της Αθήνας, σημειώθηκαν 2.072 κλοπές, 336 ληστείες και 395 κλοπές αυτοκινήτων δηλαδή κάθε μέρα κατά μέσο όρο 6 κλοπές και μια ληστεία. Σύμφωνα πάντα με τους αστυνομικούς, την ίδια περίοδο στον Άγιο Παντελεήμονα, οι αρχές συνέλαβαν, κυρίως για ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις 1.546 άτομα από τους οποίους το 80% είναι αλλοδαποί.

Οι κάτοικοι είναι ιδιαίτερα απογοητευμένοι από την κατάσταση που επικρατεί, ειδικά μετά την ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛΑΣ ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή κατά τις μετακινήσεις των πολιτών στο κέντρο της Αθήνας τις νυχτερινές ώρες. Ενδεικτικό της απογοήτευσης είναι οι 10άδες επιστολές που φτάνουν κάθε εβδομάδα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη από κατοίκους οι οποίοι ζητούν επιτέλους να βρεθεί μια λύση.

Έξαρση της εγκληματικότητας στο κέντρο

Τα πράγματα όμως, δεν είναι καλύτερα και στις υπόλοιπες περιοχές της Αθήνας. Πλατεία Κολιάτσου, Πλατεία Αττικής, Πλατεία Αμερικής, Βικτώρια και Πλατεία Καραϊσκάκη αποτελούν πλέον στέκια τοξικομανών, κακοποιών στοιχείων, ορμητήρια εγκληματικών οργανώσεων και μελών κυκλωμάτων που ασχολούνται με την διακίνηση προϊόντων απομίμησης. Τα στοιχεία για την εγκληματικότητα, αποδεικνύουν περίτρανα ότι αυτή, έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις. Ειδικότερα κατά την διάρκεια του 2010 οι ληστείες σε οδηγούς ταξί αυξήθηκαν, σε σχέση με το 2009 πάντα, κατά 383, 33%, οι ληστείες σε μίνι μάρκετ αυξήθηκαν κατά 30,26 % οι ληστείες σε άλλα καταστήματα σε ποσοστό 41,18% και οι ληστείες σε σπίτια κατά 57,89%. Οι ληστείες σε υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ παρουσίασαν αύξηση της τάξεως του 100% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, το ίδιο οι ληστρικές επιθέσεις και στους ταχυδρόμους, ενώ οι μικροκλοπές, δηλαδή αρπαγές πορτοφολιών, τσαντών, κινητών τηλεφώνων, κοσμημάτων και άλλων μικροαντικειμένων ξεπέρασαν το 101%.

Συλλήψεις γίνονται, αλλά δεν αρκούν

Το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, γίνεται ολοένα και πιο έντονο. Οι έλεγχοι νομιμότητας των αστυνομικών, είναι συνεχείς ωστόσο το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν εντοπίζουν λαθρομετανάστες, αλλά ο χώρος στους οποίους θα τους κρατήσουν, αφού τα κρατητήρια των αστυνομικών τμημάτων, είναι το λιγότερο υπέρ-πλήρη.

metrogreece
Δες και αυτό...

Βιομηχανικό παιδί...

Βιομηχανικό παιδί...
Νομίζω είμαι βιομηχανικό παιδί εγκλωβισμένο σε κήπους με ξεριζωμένους λωτούς, αγριολεμονιές και τριαντάφυλλα που αρνούνται να μεγαλώσουν. Υπάρχουν τέτοια, τριαντάφυλλα νάνοι.

Nueva Cosmo

Nueva Cosmo
Δεν είχες αλλάξει. Είχες απλά πάει σε άλλο τόπο. Σαν να αγνοούσες γύρω σου το ρουν της πόλης, τη φασαρία, εσύ ο πάντα άνθρωπος της εξοχής, που δεν την άντεχες καν, ούτε για μια ζωή, ούτε για μια στιγμή. Και κάπνιζες

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)
Υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στην κανονικότητα και το παράλογο του κόσμου, πολύ λεπτή και άκρως επικίνδυνη, να την δεις, να την κατανοήσεις και τελικά να την περάσεις χωρίς να σε καταπιεί στο χάος της.

Μικρή ιστορία Κυριακής

Μικρή ιστορία Κυριακής
Τα πιο ωραία μπαρ του κόσμου, είναι αυτά που δεν πήγα ακόμη. Δεν ξέρω πόση νεότητα πρέπει να ξοδευτεί ακόμη σε ωραίες, ξύλινες, στοργικές μπάρες, με λευκά ποτά και μαύρες μπύρες από την Ιρλανδία,

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...
Βγες ραντεβού με ένα κορίτσι που δεν διαβάζει. Ανακάλυψε την στη μελαγχολική ζοφερότητα ενός μπαρ του συρμού, ή στο καπνισμένο, ιδρωμένο και αλκοολούχο χώρο ενός club

"Μην προσπαθείς"

"Μην προσπαθείς"
Ο Τσαρλς Μπουκόφσκι, πέθανε στις 9 Μαρτίου του 1994 από Λευχαιμία στην Αμερική, μια χώρα που ποτέ δεν αγάπησε, γιατί και αυτή ποτέ δεν τον αγάπησε.

Ο γιος των Κράμερ

Ο γιος των Κράμερ
Οι απορίες μου εξαντλούνται σε χαζά ερωτήματα, πχ. τι απέγινε το πιτσιρίκι που έπαιζε στο Κράμερ εναντίον Κράμερ, γιατί ήταν όμορφο και με κάνει να αναρωτιέμαι.

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)
Η διαλεκτική του Χέγκελ, που τόσο τον γοήτευσε στα νεανικά του χρόνια, στάθηκε η αφορμή για την ιστορικά διαρκώς αναθεωρήσιμη φιλοσοφία του, αυτός ο οποίος πρώτος απέρριψε

Το καλύτερο app που βρήκα

Το καλύτερο app που βρήκα
Το καλύτερο μακράν I-phone app, που έχω ανακαλύψει είναι το Urban Dictionary γιατί εκτός από το ότι είναι πολύ αστείο και με μοναδικούς ορισμούς, μαθαίνεις απίστευτη slag

What Art Would You Like To See Before You Die?

What Art Would You Like To See Before You Die?
Μπορεί η τελευταία επιθυμία να είναι και η σημαντικότερη στην ζωή ενός ανθρώπου, αν και προσωπικά πιστεύω ότι η επιθυμία που εκπληρώνεται πριν το τέλος, είναι η λιγότερο ικανή να προσφέρει ευτυχία.

Casablanca...

Casablanca...
Έβαλα ταινία. Καζαμπλάνκα. Μυθική με ατελείωτους σακατεμένους έρωτες. Θα την κοίταζα αλλά χθες, ήταν μια μεγάλη νύχτα που άκουσα πολλά πουλιά. Κάποτε ξύπναγα χαράματα
Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις