Κυριακή, 31 Ιουλίου 2011

Αρχίσαμε πάλι τα ίδια: Στον αέρα η 6η δόση...

Ακόμα δεν μπορούμε να καταλάβουμε το τι έκανε η κυβέρνηση στις Βρυξέλλες προ εβδομάδος.Ο λόγος; Συμφωνήθηκε όλα να περνούν από τα χέρια του προσωρινού μηχανισμού στήριξης, του EFSF. Το πρόβλημα είναι στο ότι αυτός ο μηχανισμός δεν είναι έτοιμος να πράξει τα συμφωνηθέντα!
Έτσι, η 6η δόση φαίνεται να βρίσκεται στον αέρα. (Εμείς ακόμα περιμένουμε επίσημη ενημέρωση για την 5η δόση που όπως μάθαμε από ανεπίσημες πηγές, εκταμιεύθηκε(;) κακήν κακώς και όλα τα λεφτά πήγαν για δάνεια και τόκους και φυσικά όχι σε μισθούς και συντάξεις).

Το ΔΝΤ αρχίζει και αντιδρά για τις δόσεις προς την Ελλάδα και ο EFSF είναι σε νηπιακο στάδιο για την 6η που είναι στην ουσία η 1η του νέου δανείου, αλλα Ιταλία και Ισπανία αρχίζουν και αντιστέκονται σε ο,τι αφορά τη συμμετοχή τους στο ελληνικό πρόγραμμα, αφού δανείζονται με ακριβότερο επιτόκιο από αυτό που δανείσουν σε εμάς.

Έτσι, τα σενάρια – λύσεις είναι δυο: εισαγωγή της Κίνας στην αγορά ελληνικών ομολόγων (κάτι το οποίο είχε αρνηθεί κατηγορηματικά η κυβέρνηση πριν από την πρώτη δανειακή σύμβαση όπως έχει ξαναγράψει το ΟΛΎΜΠΙΑ) η να τρέξει ξανά στους τοκογλύφους με “κωδική ονομασία” Γερμανία, Γαλλία. Ίσως και Ολλανδία.

Κατά τ’αλλα ο Παπανδρέου και τα στελέχη του βγήκαν να πανηγυρίσουν την λύση(;) της Ευρώπης, προκειμένου να φανεί ως σωτηρία για να μπορέσουν και οι “κακομοιροι” βουλευτές και Υπουργοί να πάνε σε καμία παραλία χωρίς να φάνε γιουχαρε από πολίτες.

Φευ όμως! Ο Σεπτέμβρης κοντοζυγώνει και να δούμε τι θα γίνει όταν πουν στον κόσμο ότι θα χρειαστούν και νέα μέτρα γιατί η υλοποίηση της “απόφασης – σωτηρίας” θα αργήσει και η 6η δόση είναι στον αέρα!

Γι’ αυτό ακριβώς την Παρασκευή είχαμε έκτακτη σύσκεψη Βενιζέλου – τρόικα, η οποία και ζητά μια αποκρατικοποίηση τουλάχιστον μέχρι τέλος του καλοκαιριού.

Επειδή ο αριθμός των δόσεων ξεκινά από το 1, θα αρχίσουμε να κάνουμε copy paste τους παλαιότερους τίτλους για τις δόσεις αφού και όλες οι επόμενες μέχρι να τις πάρουμε θα μας λένε ότι είναι στον αέρα.

olympia
Δες και αυτό...

Βιομηχανικό παιδί...

Βιομηχανικό παιδί...
Νομίζω είμαι βιομηχανικό παιδί εγκλωβισμένο σε κήπους με ξεριζωμένους λωτούς, αγριολεμονιές και τριαντάφυλλα που αρνούνται να μεγαλώσουν. Υπάρχουν τέτοια, τριαντάφυλλα νάνοι.

Nueva Cosmo

Nueva Cosmo
Δεν είχες αλλάξει. Είχες απλά πάει σε άλλο τόπο. Σαν να αγνοούσες γύρω σου το ρουν της πόλης, τη φασαρία, εσύ ο πάντα άνθρωπος της εξοχής, που δεν την άντεχες καν, ούτε για μια ζωή, ούτε για μια στιγμή. Και κάπνιζες

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)
Υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στην κανονικότητα και το παράλογο του κόσμου, πολύ λεπτή και άκρως επικίνδυνη, να την δεις, να την κατανοήσεις και τελικά να την περάσεις χωρίς να σε καταπιεί στο χάος της.

Μικρή ιστορία Κυριακής

Μικρή ιστορία Κυριακής
Τα πιο ωραία μπαρ του κόσμου, είναι αυτά που δεν πήγα ακόμη. Δεν ξέρω πόση νεότητα πρέπει να ξοδευτεί ακόμη σε ωραίες, ξύλινες, στοργικές μπάρες, με λευκά ποτά και μαύρες μπύρες από την Ιρλανδία,

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...
Βγες ραντεβού με ένα κορίτσι που δεν διαβάζει. Ανακάλυψε την στη μελαγχολική ζοφερότητα ενός μπαρ του συρμού, ή στο καπνισμένο, ιδρωμένο και αλκοολούχο χώρο ενός club

"Μην προσπαθείς"

"Μην προσπαθείς"
Ο Τσαρλς Μπουκόφσκι, πέθανε στις 9 Μαρτίου του 1994 από Λευχαιμία στην Αμερική, μια χώρα που ποτέ δεν αγάπησε, γιατί και αυτή ποτέ δεν τον αγάπησε.

Ο γιος των Κράμερ

Ο γιος των Κράμερ
Οι απορίες μου εξαντλούνται σε χαζά ερωτήματα, πχ. τι απέγινε το πιτσιρίκι που έπαιζε στο Κράμερ εναντίον Κράμερ, γιατί ήταν όμορφο και με κάνει να αναρωτιέμαι.

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)
Η διαλεκτική του Χέγκελ, που τόσο τον γοήτευσε στα νεανικά του χρόνια, στάθηκε η αφορμή για την ιστορικά διαρκώς αναθεωρήσιμη φιλοσοφία του, αυτός ο οποίος πρώτος απέρριψε

Το καλύτερο app που βρήκα

Το καλύτερο app που βρήκα
Το καλύτερο μακράν I-phone app, που έχω ανακαλύψει είναι το Urban Dictionary γιατί εκτός από το ότι είναι πολύ αστείο και με μοναδικούς ορισμούς, μαθαίνεις απίστευτη slag

What Art Would You Like To See Before You Die?

What Art Would You Like To See Before You Die?
Μπορεί η τελευταία επιθυμία να είναι και η σημαντικότερη στην ζωή ενός ανθρώπου, αν και προσωπικά πιστεύω ότι η επιθυμία που εκπληρώνεται πριν το τέλος, είναι η λιγότερο ικανή να προσφέρει ευτυχία.

Casablanca...

Casablanca...
Έβαλα ταινία. Καζαμπλάνκα. Μυθική με ατελείωτους σακατεμένους έρωτες. Θα την κοίταζα αλλά χθες, ήταν μια μεγάλη νύχτα που άκουσα πολλά πουλιά. Κάποτε ξύπναγα χαράματα
Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις