Σάββατο, 23 Ιουλίου 2011

Συνελήφθη ο πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων... (για δωροδοκία και διαφθορά)

Σοβαρή υπόθεση διαφθοράς και δωροδοκίας, με πρωταγωνιστές τον διευθυντή και τον πρόεδρο του  Κέντρου Υποδοχής Αστέγων του δήμου Αθηναίων, αποκαλύφθηκε από έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, ύστερα από καταγγελία του ίδιου του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, στον αρχηγό της Αστυνομίας, αντιστράτηγο Λευτέρη Οικονόμου.Προχθές το βράδυ συνελήφθη στην Κηφισιά από αστυνομικούς, που τον είχαν παγιδεύσει, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ο διευθυντής του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων του δήμου για παθητική δωροδοκία κατ΄ εξακολούθηση, παράβαση καθήκοντος, καθώς και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ενώ για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται ο πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων του δήμου Αθηναίων, ο οποίος είναι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος, καθώς και 43χρονος συνεργάτης του. Οι δύο τελευταίοι δεν συνελήφθησαν, διότι οι καταγγελλόμενες πράξεις τους συνέβησαν σε χρόνο εκτός των ορίων του αυτοφώρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, η υπόθεση ήρθε στο φως ύστερα από καταγγελία που έκανε στον δήμαρχο, στις 16 Ιουλίου 2011, 45χρονος γενικός διευθυντής εταιρείας παραγωγής έτοιμων τροφίμων, που τα τελευταία τέσσερα χρόνια προμήθευε το Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του δήμου Αθηναίων με έτοιμα φαγητά για τη βραδινή σίτιση των αστέγων του δήμου.

Ο κ. Καμίνης ενημέρωσε αμέσως τον αρχηγό της Αστυνομίας, ο οποίος παρέπεμψε τον 45χρονο στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων και έδωσε εντολή να διερευνηθεί η υπόθεση άμεσα.

Σύμφωνα με την κατάθεση που έδωσε ο 45χρονος, ο διευθυντής του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων ζήτησε από τον ίδιο 10.000 ευρώ, προκειμένου να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης στο μέλλον σχετικά με διαγωνισμούς προμήθειας, αλλά και για να προχωρήσει άμεσα η τακτοποίηση των οφειλών του δήμου προς την εταιρεία του. Για τον ίδιο λόγο, ο 58χρονος κατηγορούμενος, πριν από λίγους μήνες, είχε πάρει από τον καταγγέλλοντα, άλλα 7.000 ευρώ.

Ο προμηθευτής τροφίμων, επίσης, κατήγγειλε ότι ο πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων και αντιδήμαρχος, καθώς και ο 43χρονος συνεργάτης του, πριν από λίγες μέρες απαίτησαν από τον ίδιο, ποσοστό 10% επί των προηγούμενων οφειλών του δήμου Αθηναίων προς την εταιρεία του, που ανέρχεται στο ποσό των 406.000 ευρώ, προκειμένου να του αποδεσμεύσουν τα οφειλόμενα χρήματα. Ωστόσο, όπως ανέφερε ο καταγγέλλων, δεν ενέδωσε τότε στις εκβιαστικές απαιτήσεις τους.

 Σε τηλεφωνικό ραντεβού που κλείσθηκε υπό τις οδηγίες αστυνομικών της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, ο 45χρονος προμηθευτής συναντήθηκε με τον διευθυντή του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων σε σημείο δίπλα στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος της Κηφισιάς, όπου του παρέδωσε σε φάκελο το ποσό των 10.000 ευρώ. Αστυνομικοί, που επιτηρούσαν διακριτικά τον χώρο συνάντησης, επενέβησαν και τον συνέλαβαν.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε και για τους άλλους δύο κατηγορούμενους, οδηγείται  στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σε δήλωση για την υπόθεση προέβη  ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.
 
Η δήλωση
«Θέλω να ευχαριστήσω την Ελληνική Αστυνομία για την άμεση ανταπόκρισή της στο αίτημά μου για άμεση και σε βάθος διαλεύκανση της καταγγελίας διαφθοράς στο Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του δήμου. Τον λόγο, τώρα, έχει η Δικαιοσύνη. Από την πλευρά μας, θα κινήσουμε όλες τις νόμιμες διαδικασίες, ώστε όποιο στέλεχος του δήμου εμπλέκεται σε υποθέσεις διαφθοράς να υποστεί τις συνέπειες, που ο νόμος ορίζει.Η πλήρης διαφάνεια και η τήρηση της νομιμότητας, χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις, είναι θεμελιώδεις επιλογές της νέας δημοτικής αρχής».

kartesios
Δες και αυτό...

Βιομηχανικό παιδί...

Βιομηχανικό παιδί...
Νομίζω είμαι βιομηχανικό παιδί εγκλωβισμένο σε κήπους με ξεριζωμένους λωτούς, αγριολεμονιές και τριαντάφυλλα που αρνούνται να μεγαλώσουν. Υπάρχουν τέτοια, τριαντάφυλλα νάνοι.

Nueva Cosmo

Nueva Cosmo
Δεν είχες αλλάξει. Είχες απλά πάει σε άλλο τόπο. Σαν να αγνοούσες γύρω σου το ρουν της πόλης, τη φασαρία, εσύ ο πάντα άνθρωπος της εξοχής, που δεν την άντεχες καν, ούτε για μια ζωή, ούτε για μια στιγμή. Και κάπνιζες

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)
Υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στην κανονικότητα και το παράλογο του κόσμου, πολύ λεπτή και άκρως επικίνδυνη, να την δεις, να την κατανοήσεις και τελικά να την περάσεις χωρίς να σε καταπιεί στο χάος της.

Μικρή ιστορία Κυριακής

Μικρή ιστορία Κυριακής
Τα πιο ωραία μπαρ του κόσμου, είναι αυτά που δεν πήγα ακόμη. Δεν ξέρω πόση νεότητα πρέπει να ξοδευτεί ακόμη σε ωραίες, ξύλινες, στοργικές μπάρες, με λευκά ποτά και μαύρες μπύρες από την Ιρλανδία,

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...
Βγες ραντεβού με ένα κορίτσι που δεν διαβάζει. Ανακάλυψε την στη μελαγχολική ζοφερότητα ενός μπαρ του συρμού, ή στο καπνισμένο, ιδρωμένο και αλκοολούχο χώρο ενός club

"Μην προσπαθείς"

"Μην προσπαθείς"
Ο Τσαρλς Μπουκόφσκι, πέθανε στις 9 Μαρτίου του 1994 από Λευχαιμία στην Αμερική, μια χώρα που ποτέ δεν αγάπησε, γιατί και αυτή ποτέ δεν τον αγάπησε.

Ο γιος των Κράμερ

Ο γιος των Κράμερ
Οι απορίες μου εξαντλούνται σε χαζά ερωτήματα, πχ. τι απέγινε το πιτσιρίκι που έπαιζε στο Κράμερ εναντίον Κράμερ, γιατί ήταν όμορφο και με κάνει να αναρωτιέμαι.

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)
Η διαλεκτική του Χέγκελ, που τόσο τον γοήτευσε στα νεανικά του χρόνια, στάθηκε η αφορμή για την ιστορικά διαρκώς αναθεωρήσιμη φιλοσοφία του, αυτός ο οποίος πρώτος απέρριψε

Το καλύτερο app που βρήκα

Το καλύτερο app που βρήκα
Το καλύτερο μακράν I-phone app, που έχω ανακαλύψει είναι το Urban Dictionary γιατί εκτός από το ότι είναι πολύ αστείο και με μοναδικούς ορισμούς, μαθαίνεις απίστευτη slag

What Art Would You Like To See Before You Die?

What Art Would You Like To See Before You Die?
Μπορεί η τελευταία επιθυμία να είναι και η σημαντικότερη στην ζωή ενός ανθρώπου, αν και προσωπικά πιστεύω ότι η επιθυμία που εκπληρώνεται πριν το τέλος, είναι η λιγότερο ικανή να προσφέρει ευτυχία.

Casablanca...

Casablanca...
Έβαλα ταινία. Καζαμπλάνκα. Μυθική με ατελείωτους σακατεμένους έρωτες. Θα την κοίταζα αλλά χθες, ήταν μια μεγάλη νύχτα που άκουσα πολλά πουλιά. Κάποτε ξύπναγα χαράματα
Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget