Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2011

Μόνος του το έφαγε...(ο Πάγκαλος απαντά για το ψάρι)

Απολαυστική και εξόχως... χορταστική ήταν η απάντηση του Θ.Πάγκαλου, σχετικά τις φήμες ότι νεαρός του άρπαξε το ψάρι σε ταβέρνα που έτρωγε. Αφού διασκέδασε τα σενάρια που κάνουν το γύρω του διαδικτύου, κατηγόρησε την Ν.Δ, για διασπορά ψευδών ειδήσεων σχετικά με το πρόσωπό του. Δείτε όλη την ανακοίνωση.
«Πριν λίγο καιρό το fimotro είχε δημοσιοποιήσει την «είδηση» ότι έγινε επεισόδιο εναντίον του Θεόδωρου Πάγκαλου στο πλοίο «Μακεδών» που ταξίδευε από τον Πειραιά στην Κέα. Σύμφωνα με την «είδηση» τον έσωσαν οι δεκάδες αστυνομικοί που τον φρουρούσαν.
Ως γνωστόν δεν υπάρχει ακτοπλοϊκή σύνδεση Πειραιά – Κέας από συστάσεως του ελληνικού κράτους και τον Αντιπρόεδρο δεν τον φρουρούν δεκάδες αστυνομικοί. Το μόνο γεγονός ήταν ότι βρισκόταν μόνος του πάνω στο καράβι (σ.σ πως βρέθηκε σε ένα πλοίο που δεν κάνει το δρομολόγιο από συστάσεως ελληνικού κράτους;) . Αν όντως είχε γίνει το επεισόδιο, υπάρχει κάποιος που να πιστεύει ότι δεν θα υπήρχε και το αντίστοιχο βιντεάκι από κινητό τηλέφωνο, όπως συμβαίνει πάντα σε αυτές τις περιπτώσει
 Δύο εφημερίδες την επόμενη μέρα («Τα Νέα» και «Αδέσμευτος Τύπος») το αναδημοσίευσαν χωρίς φυσικά να επικαλεστούν την πηγή απ’ όπου το άντλησαν, μετατρέποντας ένα ψέμα σε  είδηση. Την μεθεπόμενη, αμφότερες, αφού προηγήθηκε έρευνα, διευκρίνισαν την αλήθεια.


 Χθες από τo zougla.gr, διαχύθηκε η «είδηση» στο διαδίκτυο ότι υπήρξε επεισόδιο αποδοκιμασίας εναντίον του Αντιπροέδρου σε ψαροταβέρνα στον Πειραιά. Όπως και στην προηγούμενη περίπτωση, τα δεκάδες blogs του συστήματος παραπληροφόρησης της Συγγρού το αναπαρήγαγαν. Σήμερα δημοσιεύεται στις εφημερίδες «Αδέσμευτος Τύπος», «Πράσινη» και «Δημοκρατία» χωρίς βέβαια να αναφέρεται η πηγή. Για μια ακόμα φορά ένα ψέμα μετατρέπεται σε «είδηση». Αυτό δεν είναι ντροπή για την «Δημοκρατία» η οποία δεν διαφέρει από τα blogs σε θέματα αξιοπιστίας, αλλά είναι ντροπή για τον «Αδέσμευτο Τύπο» και την «Πράσινη».
Ξεπερνώντας το γεγονός ότι ο Θεόδωρος Πάγκαλος δεν έχει επισκεφθεί τον Πειραιά εδώ και μήνες, αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την ημέρα που υποτίθεται ότι βρισκόταν στον Πειραιά, εκείνος ήταν εκτός Αττικής. Βέβαια και σ’ αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει ένα βιντεάκι που να πιστοποιεί το γεγονός. Δηλαδή κανείς από την παρέα του νεαρού –όπως αναφέρουν τα blogs- δεν σκέφθηκε ότι η βιντεοσκόπηση του γεγονότος άξιζε τον κόπο; Υπήρχε περίπτωση στην εποχή που βιντεοσκοπούνται τα πάντα, σε μια παρέα νέων να μην είχε ούτε ένας κινητό τηλέφωνο και να μην του πέρασε από το μυαλό; Είναι προφανές και εδώ το ασύστολο ψεύδος.
Μέχρι τώρα η συνήθης πρακτική ήταν η παραποίηση των δηλώσεων του Αντιπροέδρου. Προφανώς δεν αρκεί πια, οπότε τώρα προκρίνεται η τακτική της κατασκευής ανύπαρκτων ειδήσεων που δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια. Ψέμα στο ψέμα λοιπόν, αυτή είναι η νέα τακτική του 2ου ορόφου της Συγγρού.
Βέβαια η τακτική των παραποιήσεων κατέκτησε νέες κορυφές τις προηγούμενες μέρες όταν κυκλοφόρησε και πάλι στο διαδίκτυο ότι το ΓΕΕΘΑ απάντησε στις δηλώσεις του Αντιπροέδρου για τα γεγονότα που έγιναν στην Αργεντινή μετά την πτώχευσή της. Η ιστοσελίδα defence.net δημοσιοποίησε τον εξής διάλογο με τον εκπρόσωπο τύπου του ΓΕΕΘΑ.


Ερώτηση: τι θα πράξουν οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας σε περίπτωση που λάβουν εντολή από την πολιτική ηγεσία να επιχειρήσουν στο εσωτερικό της χώρας σε αποστολές καταστολής, ένα ενδεχόμενο το οποίο άφησε ανοιχτό ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θ.Πάγκαλος;


 Απάντηση: Δεν μπορεί να υπάρξει τέτοια εντολή γιατί έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το Σύνταγμα της χώρας. Οι ένοπλες δυνάμεις έχουν συγκεκριμένο ρόλο, ο οποίος περιγράφεται με ακρίβεια στο Σύνταγμα, κάτι που τόνισε και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, μόλις εχθές. Δεν μπορούν να δεχθούν να εκτελέσουν διαταγές οι οποίες βρίσκονται σε ευθεία αντίθεση με τον υπέρτατο νόμο της χώρας, του Συντάγματος. Αποστολή τους είναι η υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας έναντι έξωθεν απειλών. Δυνάμεθα να λειτουργούμε αποκλειστικά εντός των ορίων του Συντάγματος».


Ο πραγματικός διάλογος, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του ΓΕΕΘΑ, είναι ο εξής:


 Ερώτηση: Τι θα κάνει ο Αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της χώρας αν δεχτεί εντολή από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας να βγάλει το στρατό στους δρόμους για την αντιμετώπιση διαδηλώσεων;


 Απάντηση: Δεν τίθεται θέμα τέτοιας διαταγής από τον υπουργό εθνικής άμυνας διότι όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σε πρόσφατες δηλώσεις του, οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας δεν έχουν καμία σχέση με την εσωτερική ασφάλεια, έχουν σχέση μόνο με την εξωτερική ασφάλεια και ο ρόλος τους προβλέπεται από το Σύνταγμα. Άρα δεν τίθεται θέμα απάντησης στην συγκεκριμένη υποθετική ερώτηση .(σ.σ που αλλάζει η ουσία των δηλώσεων;)


 Βεβαίως, ο κύριος που είναι υπεύθυνος για την πλήρη παραποίηση του διαλόγου ώστε με τα ψέματα να δημιουργήσει θέματα, είναι ο κ.Γκουριώτης Αναστάσιος, Διευθυντής Ενημέρωσης του Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου, πρώην Υπουργού Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας. Για τη δράση, την ιστορία και τον ρόλο του ομίλου defencenet media που ελέγχει και τα περιοδικά Στρατηγική, Cockpit, Αμυντική Βίβλος, Πόλεμος και Ιστορία, Περίπολος, Πολεμικές Μονογραφίες, Απόρρητο Δελτίο, δεν χρειάζονται ιδιαίτερα σχόλια, προς το παρόν».
Δες και αυτό...

Βιομηχανικό παιδί...

Βιομηχανικό παιδί...
Νομίζω είμαι βιομηχανικό παιδί εγκλωβισμένο σε κήπους με ξεριζωμένους λωτούς, αγριολεμονιές και τριαντάφυλλα που αρνούνται να μεγαλώσουν. Υπάρχουν τέτοια, τριαντάφυλλα νάνοι.

Nueva Cosmo

Nueva Cosmo
Δεν είχες αλλάξει. Είχες απλά πάει σε άλλο τόπο. Σαν να αγνοούσες γύρω σου το ρουν της πόλης, τη φασαρία, εσύ ο πάντα άνθρωπος της εξοχής, που δεν την άντεχες καν, ούτε για μια ζωή, ούτε για μια στιγμή. Και κάπνιζες

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)
Υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στην κανονικότητα και το παράλογο του κόσμου, πολύ λεπτή και άκρως επικίνδυνη, να την δεις, να την κατανοήσεις και τελικά να την περάσεις χωρίς να σε καταπιεί στο χάος της.

Μικρή ιστορία Κυριακής

Μικρή ιστορία Κυριακής
Τα πιο ωραία μπαρ του κόσμου, είναι αυτά που δεν πήγα ακόμη. Δεν ξέρω πόση νεότητα πρέπει να ξοδευτεί ακόμη σε ωραίες, ξύλινες, στοργικές μπάρες, με λευκά ποτά και μαύρες μπύρες από την Ιρλανδία,

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...
Βγες ραντεβού με ένα κορίτσι που δεν διαβάζει. Ανακάλυψε την στη μελαγχολική ζοφερότητα ενός μπαρ του συρμού, ή στο καπνισμένο, ιδρωμένο και αλκοολούχο χώρο ενός club

"Μην προσπαθείς"

"Μην προσπαθείς"
Ο Τσαρλς Μπουκόφσκι, πέθανε στις 9 Μαρτίου του 1994 από Λευχαιμία στην Αμερική, μια χώρα που ποτέ δεν αγάπησε, γιατί και αυτή ποτέ δεν τον αγάπησε.

Ο γιος των Κράμερ

Ο γιος των Κράμερ
Οι απορίες μου εξαντλούνται σε χαζά ερωτήματα, πχ. τι απέγινε το πιτσιρίκι που έπαιζε στο Κράμερ εναντίον Κράμερ, γιατί ήταν όμορφο και με κάνει να αναρωτιέμαι.

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)
Η διαλεκτική του Χέγκελ, που τόσο τον γοήτευσε στα νεανικά του χρόνια, στάθηκε η αφορμή για την ιστορικά διαρκώς αναθεωρήσιμη φιλοσοφία του, αυτός ο οποίος πρώτος απέρριψε

Το καλύτερο app που βρήκα

Το καλύτερο app που βρήκα
Το καλύτερο μακράν I-phone app, που έχω ανακαλύψει είναι το Urban Dictionary γιατί εκτός από το ότι είναι πολύ αστείο και με μοναδικούς ορισμούς, μαθαίνεις απίστευτη slag

What Art Would You Like To See Before You Die?

What Art Would You Like To See Before You Die?
Μπορεί η τελευταία επιθυμία να είναι και η σημαντικότερη στην ζωή ενός ανθρώπου, αν και προσωπικά πιστεύω ότι η επιθυμία που εκπληρώνεται πριν το τέλος, είναι η λιγότερο ικανή να προσφέρει ευτυχία.

Casablanca...

Casablanca...
Έβαλα ταινία. Καζαμπλάνκα. Μυθική με ατελείωτους σακατεμένους έρωτες. Θα την κοίταζα αλλά χθες, ήταν μια μεγάλη νύχτα που άκουσα πολλά πουλιά. Κάποτε ξύπναγα χαράματα
Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget