Κυριακή, 3 Ιουλίου 2011

Ψήφος στην...νοηματική!!! (δείτε πώς ο Καραμανλής ψηφίζει για το μεσοπρόθεσμο)

"Καραμανλής Κωνσταντίνος"...Στην αίθουσα δεν ακούγεται ούτε "Ναι" ούτε "Όχι"."Καραμανλής Κωνσταντίνος"...Η κάμερα αρχίζει να τον ψάχνει και τον βρίσκει τέρμα γαλαρία. Ο πρώην πρωθυπουργός, κοντοκουρεμένος με λίγα κιλά παραπάνω και κατάμαυρος από τα μπάνια σηκώνει το χέρι και κινεί τη παλάμη δυο φορές προς τα πίσω.
Ο προεδρεύων Γρηγόρης Νιώτης ρωτάει τι σημαίνει αυτό κι ο Καραμανλής ξανακάνει την ίδια παλμική κίνηση με τη παλάμη.Όσοι παρακολουθούσαν τη σκηνή κρυφογελούσαν ειρωνικά. Αλλά εκεί που έπεσε το μεγαλύτερο γέλιο ήταν όταν τον ρώτησαν ποια άρθρα καταψηφίζει.Ο Καραμανλής ξανασήκωσε το χέρι κι άρχισε να κινεί τη παλάμη του αυτή τη φορά περιστροφικά.
Όπερ σημαίνει στη νοηματική "όλα"...


 Κουράστηκε χωρίς να έχει κάνει τίποτα για πέντε χρόνια. Μεθόδευσε την απόδρασή του απ' την εξουσία όταν ήρθαν τα δύσκολα. Άφησε τους επόμενους (αλλά κυρίως τους πολίτες) να πληρώσουν τα σπασμένα.
Και από τότε, κρύβεται απ' όλους, μακριά απ' τα φώτα της επικαιρότητας - πηγαίνει μόνο πίσω πίσω στις ψηφοφορίες, και το παίζει και ήρωας εκ του ασφαλούς, ψηφίζοντας Όχι (σε αντίθεση με τους "προδότες" του μεσοπροθεσμου), o βαρύμαγκας που βαριέται και να μιλήσει, κουνώντας μόνο το χέρι του, παλμικά. Χωρίς να έχει δώσει ούτε μία εξήγηση για τα σκάνδαλα ή για την καταστροφική οικονομική του πολιτική, για την καταστροφική του αδράνεια.
Σα Βούδας που περιμένει να τον βγάλουν απ' το ψυγείο, όταν το ζητήσει αυτός - αλλά και όταν τον χρειάζεται η Χώρα και το Δημόσιο Καθήκον... Πλήρως δικαιωμένος.

lifo
Δες και αυτό...

Βιομηχανικό παιδί...

Βιομηχανικό παιδί...
Νομίζω είμαι βιομηχανικό παιδί εγκλωβισμένο σε κήπους με ξεριζωμένους λωτούς, αγριολεμονιές και τριαντάφυλλα που αρνούνται να μεγαλώσουν. Υπάρχουν τέτοια, τριαντάφυλλα νάνοι.

Nueva Cosmo

Nueva Cosmo
Δεν είχες αλλάξει. Είχες απλά πάει σε άλλο τόπο. Σαν να αγνοούσες γύρω σου το ρουν της πόλης, τη φασαρία, εσύ ο πάντα άνθρωπος της εξοχής, που δεν την άντεχες καν, ούτε για μια ζωή, ούτε για μια στιγμή. Και κάπνιζες

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)
Υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στην κανονικότητα και το παράλογο του κόσμου, πολύ λεπτή και άκρως επικίνδυνη, να την δεις, να την κατανοήσεις και τελικά να την περάσεις χωρίς να σε καταπιεί στο χάος της.

Μικρή ιστορία Κυριακής

Μικρή ιστορία Κυριακής
Τα πιο ωραία μπαρ του κόσμου, είναι αυτά που δεν πήγα ακόμη. Δεν ξέρω πόση νεότητα πρέπει να ξοδευτεί ακόμη σε ωραίες, ξύλινες, στοργικές μπάρες, με λευκά ποτά και μαύρες μπύρες από την Ιρλανδία,

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...
Βγες ραντεβού με ένα κορίτσι που δεν διαβάζει. Ανακάλυψε την στη μελαγχολική ζοφερότητα ενός μπαρ του συρμού, ή στο καπνισμένο, ιδρωμένο και αλκοολούχο χώρο ενός club

"Μην προσπαθείς"

"Μην προσπαθείς"
Ο Τσαρλς Μπουκόφσκι, πέθανε στις 9 Μαρτίου του 1994 από Λευχαιμία στην Αμερική, μια χώρα που ποτέ δεν αγάπησε, γιατί και αυτή ποτέ δεν τον αγάπησε.

Ο γιος των Κράμερ

Ο γιος των Κράμερ
Οι απορίες μου εξαντλούνται σε χαζά ερωτήματα, πχ. τι απέγινε το πιτσιρίκι που έπαιζε στο Κράμερ εναντίον Κράμερ, γιατί ήταν όμορφο και με κάνει να αναρωτιέμαι.

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)
Η διαλεκτική του Χέγκελ, που τόσο τον γοήτευσε στα νεανικά του χρόνια, στάθηκε η αφορμή για την ιστορικά διαρκώς αναθεωρήσιμη φιλοσοφία του, αυτός ο οποίος πρώτος απέρριψε

Το καλύτερο app που βρήκα

Το καλύτερο app που βρήκα
Το καλύτερο μακράν I-phone app, που έχω ανακαλύψει είναι το Urban Dictionary γιατί εκτός από το ότι είναι πολύ αστείο και με μοναδικούς ορισμούς, μαθαίνεις απίστευτη slag

What Art Would You Like To See Before You Die?

What Art Would You Like To See Before You Die?
Μπορεί η τελευταία επιθυμία να είναι και η σημαντικότερη στην ζωή ενός ανθρώπου, αν και προσωπικά πιστεύω ότι η επιθυμία που εκπληρώνεται πριν το τέλος, είναι η λιγότερο ικανή να προσφέρει ευτυχία.

Casablanca...

Casablanca...
Έβαλα ταινία. Καζαμπλάνκα. Μυθική με ατελείωτους σακατεμένους έρωτες. Θα την κοίταζα αλλά χθες, ήταν μια μεγάλη νύχτα που άκουσα πολλά πουλιά. Κάποτε ξύπναγα χαράματα
Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις