Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Συνέντευξη με έναν παράφρονα: ο Breivik ρωτά τον εαυτό του και απαντά ο ίδιος...

Ο μαζικός δολοφόνος της Νορβηγίας είχε γράψει ένα μανιφέστο 1.500 σελίδων με τίτλο 2083: Μια Ευρωπαική Διακήρυξη Ανεξαρτησίας. Μέσα σε αυτό υπάρχει μια συνέντευξη που δίνει στον εαυτό του (!), η οποία δημοσιεύτηκε στην νορβηγική εφημερίδα Bergens Tidende. Το Time την μετέφρασε στα αγγλικά.Μεταφέρουμε το μεγαλύτερο μέρος της.
Τι ακριβώς σε εξώθησε να σχεδιάσεις την επίθεση;
Για μένα προσωπικά ήταν η εμπλοκή της κυβέρνησής μας στην επίθεση εναντίον της Σερβίας, αρκετά χρόνια πριν. Ήταν εντελώς απαράδεκτος ο τρόπος που ο Αμερική και τα καθεστώτα της Δυτικής Ευρώπης βομβάρδισαν του Σέρβους αδελφούς μας. Υπήρχαν όμως κι άλλα πράγματα που ενδυνάμωσαν την απόφασή μου. Ανάμεσα τους, η δειλία με την οποία η κυβέρνησή μου χειρίστηκε το θέμα των σχεδίων του Μωάμεθ και η απόφασή της της να δώσει το Νόμπελ Ειρήνης σε ένα ισλαμιστή τρομοκράτη (τον Αραφάτ)

Τι έχεις να πεις στους Ευρωπαίους συντρόφους σου;
΄Οτι δεν είναι μόνοι σε αυτόν τον αγώνα. ΄Εχουμε δεκάδες εκατομμυρίων οπαδούς που μας υποστηρίζουν και θα επιθυμούσαν να πολεμήσουν στο πλευρό μας.

Ποιό πρόσωπο θα ήθελες να συναντήσεις;
Τον Πάππα, ή τον Πούτιν. Ο Πούτιν φάινεται δίκαιος και αποφασιστικός ηγέτης, άξιος εκτίμησης. Δεν ξέρω αν στην παρούσα φάση έχει τα φόντα να γίνει ο καλύτερός μας φίλος, ή ο μεγαλύτερός μας εχθρός. Ειναι πολύ δύσκολο να τον ψυχαναλύσεις. Το μονο βέβαιο είναι ότι δεν θα ήθελα να τον έχω εχθρό.

Είσαι αισιόδοξος;
Είμαι πολύ αισιόδοξος. Η κουλτούρα του Μαρξισμού/Πολυφυλετισμού, ειδικά σε συδυασμό με το Ισλαμ, θα ηττηθεί.

Εχεις πεί ότι είσαι υπερήφανος για την καθαρή καταγωγή σου
Είμαι πολύ περήφανος για την καταγωγή μου απο του Βίκινγκς. Το όνομά μου, Breivik, ειναι το όνομα ενος τόπου της Βόρειας Νορβηγίας που απαντάται πριν ακόμα την εμφάνιση των Βικινγκς. Το Behring είναι μια προχριστιανική γερμανική λέξη που ετυμολογείται απο το  behr, την γερμανική λέξη για την αρκούδα (ή “αυτούς που προστατεύονται απο την αρκουδα”)

Υποθέτω θα ήθελες να πεις στους φίλους σου για όλα αυτά. Ήταν δύσκολο να  ζείς διπλή ζωή;
Κατ’ αρχάς ήταν πολύ δύσκολο να αποφύγεις τον πειρασμό να τα πεις στους στενούς σου φίλους. Όμως η αποκάλυψη ευαίθητων πληροφοριών σε οποιονδήποτε απο αυτούς θα τους έφερνε σε πολύ δύσκολη θεση απέναντι στο νόμο και θα ήταν μεγάλη απειλή για μένα, αν αποφάσιζαν να το πουν σε οποιονδήποτε.

Τι σε ωθεί σε όλα αυτά;
Είμαι αηδιασμένος απο την παρούσα κατάσταση (με τους μετανάστες) και με ωθεί η αγάπη μου για την Ευρώπη, τον Ευρωπαικό πολιτισμο και τους Ευρωπαίους. Αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι εναντίον της διαφορετικότητας. Αλλά το να αποδέχεσαι την διαφορετικότητα, δεν σημαίνει ότι θα επιτρέψεις την γενοκτονία του δικού σου πολιτισμού και των δικών σου ανθρώπων.

Πώς ενεπλάκης σε αυτες τις ενέργειες;
Οταν ήμου γύρω στα 16-17, μπήκαν στη νεανική οργάνωση του Κομματος της Προόδου (FPU), που ήταν εναντίον των μεταναστών. Ολοι οι δημοσιογράφοι της χώρας θεωρούσαν τα μέλη αυτού του κόμματος ρατσιστές και ήταν υπό γενικό διωγμό. Αποκαλούνταν ρατσιστές και ναζιστές και γενικώς θεωρούνταν “ρατσιστικά γουρούνια”.
Γύρω στο 2000 κατάλαβα ότι ο δημοκρατικός αγώνας ενάντια στην Ισλαμοποίηση της Ευρώπης είχε χαθεί. Δεν μπορούσε να επιτευχθεί με τα δημοκρατικά καθεστώτα που με τους μετανάστες εισήγαγαν εκατομμύρια ψηφοφόρους. Σε 50-70 χρόνια οι Ευρωπαίοι θα ήταν μειοψηφία. Έτσι αποφάσισα να εξερευνήσω νεες μορφές αντίστασης. Αλλά δεν υπήρχε τιποτα διαθεσιμο. Δεν υπήρχαν γνωστές ένοπλες οργανώσεις ενάντια στη Τζιχαντ.

από τη lifo
Δες και αυτό...

Βιομηχανικό παιδί...

Βιομηχανικό παιδί...
Νομίζω είμαι βιομηχανικό παιδί εγκλωβισμένο σε κήπους με ξεριζωμένους λωτούς, αγριολεμονιές και τριαντάφυλλα που αρνούνται να μεγαλώσουν. Υπάρχουν τέτοια, τριαντάφυλλα νάνοι.

Nueva Cosmo

Nueva Cosmo
Δεν είχες αλλάξει. Είχες απλά πάει σε άλλο τόπο. Σαν να αγνοούσες γύρω σου το ρουν της πόλης, τη φασαρία, εσύ ο πάντα άνθρωπος της εξοχής, που δεν την άντεχες καν, ούτε για μια ζωή, ούτε για μια στιγμή. Και κάπνιζες

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)
Υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στην κανονικότητα και το παράλογο του κόσμου, πολύ λεπτή και άκρως επικίνδυνη, να την δεις, να την κατανοήσεις και τελικά να την περάσεις χωρίς να σε καταπιεί στο χάος της.

Μικρή ιστορία Κυριακής

Μικρή ιστορία Κυριακής
Τα πιο ωραία μπαρ του κόσμου, είναι αυτά που δεν πήγα ακόμη. Δεν ξέρω πόση νεότητα πρέπει να ξοδευτεί ακόμη σε ωραίες, ξύλινες, στοργικές μπάρες, με λευκά ποτά και μαύρες μπύρες από την Ιρλανδία,

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...
Βγες ραντεβού με ένα κορίτσι που δεν διαβάζει. Ανακάλυψε την στη μελαγχολική ζοφερότητα ενός μπαρ του συρμού, ή στο καπνισμένο, ιδρωμένο και αλκοολούχο χώρο ενός club

"Μην προσπαθείς"

"Μην προσπαθείς"
Ο Τσαρλς Μπουκόφσκι, πέθανε στις 9 Μαρτίου του 1994 από Λευχαιμία στην Αμερική, μια χώρα που ποτέ δεν αγάπησε, γιατί και αυτή ποτέ δεν τον αγάπησε.

Ο γιος των Κράμερ

Ο γιος των Κράμερ
Οι απορίες μου εξαντλούνται σε χαζά ερωτήματα, πχ. τι απέγινε το πιτσιρίκι που έπαιζε στο Κράμερ εναντίον Κράμερ, γιατί ήταν όμορφο και με κάνει να αναρωτιέμαι.

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)
Η διαλεκτική του Χέγκελ, που τόσο τον γοήτευσε στα νεανικά του χρόνια, στάθηκε η αφορμή για την ιστορικά διαρκώς αναθεωρήσιμη φιλοσοφία του, αυτός ο οποίος πρώτος απέρριψε

Το καλύτερο app που βρήκα

Το καλύτερο app που βρήκα
Το καλύτερο μακράν I-phone app, που έχω ανακαλύψει είναι το Urban Dictionary γιατί εκτός από το ότι είναι πολύ αστείο και με μοναδικούς ορισμούς, μαθαίνεις απίστευτη slag

What Art Would You Like To See Before You Die?

What Art Would You Like To See Before You Die?
Μπορεί η τελευταία επιθυμία να είναι και η σημαντικότερη στην ζωή ενός ανθρώπου, αν και προσωπικά πιστεύω ότι η επιθυμία που εκπληρώνεται πριν το τέλος, είναι η λιγότερο ικανή να προσφέρει ευτυχία.

Casablanca...

Casablanca...
Έβαλα ταινία. Καζαμπλάνκα. Μυθική με ατελείωτους σακατεμένους έρωτες. Θα την κοίταζα αλλά χθες, ήταν μια μεγάλη νύχτα που άκουσα πολλά πουλιά. Κάποτε ξύπναγα χαράματα
Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις