Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2011

Ο Σ.Βαλυράκης,η Brodyn και τα νέα αναπάντητα ερωτήματα...

Σε πλήρη επιβεβαίωση του χθεσινού ρεπορτάζ της «Ε» για τη σχέση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και προέδρου της επιτροπής της Βουλής που διερευνά το σκάνδαλο Siemens, Σήφη Βαλυράκη, με την εταιρεία Brodyn ΕΠΕ και τις επί 25ετία συμβάσεις της με την ΟΠΑΠ Α.Ε. προέβη με επιστολή του ο ίδιος.
Σ. Βαλυράκης
Σύμφωνα με την επιστολή, ο ίδιος και μέλη της οικογένειάς του κληρονόμησαν τα εταιρικά μερίδια μετά τον αιφνίδιο θάνατο του αδελφού του και ιδρυτή της εταιρείας.

Αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Αθλητισμού (1985-1988) δεν είχε ξεκινήσει ακόμα η συνεργασία της εταιρείας με την ΟΠΑΠ Α.Ε., κάτι που δεν προκύπτει από απάντηση του σημερινού διευθύνοντος συμβούλου της ΟΠΑΠ Γ. Σπανουδάκη. Σε ερώτημα της «Κυριακάτικης», τον περασμένο Μάρτιο ο σύμβουλος της ΟΠΑΠ είχε απαντήσει ότι η συνεργασία είχε ξεκινήσει πριν από 25 χρόνια, δηλαδή το 1986. Επίσης, για το διαγωνισμό της ΟΠΑΠ Α.Ε. που μειοδότησε εκ νέου η Brodyn το 2010, ο κ. Βαλυράκης, περιγράφοντας με κάθε λεπτομέρεια το είδος της εργασίας που ανέλαβε η εταιρεία, αναφέρει ότι από το 2009 είχε διακοπεί η «προσωπική, εταιρική και διοικητική σχέση με την εταιρεία», στο κτήριο της οποίας βρίσκεται το πολιτικό του γραφείο. Ετσι, η επιστολή δημιουργεί επιπρόσθετα ερωτήματα.

Στην επιστολή του ο κ. Βαλυράκης γράφει:

«...Η Brodyn είναι μια εταιρεία με μοναδική αξιοπιστία και φερεγγυότητα. Είναι εταιρεία παροχής υπηρεσιών Risk Management, που δραστηριοποιείται στη διεθνή, την ευρωπαϊκή και την ελληνική ασφαλιστική αγορά με το καλύτερο όνομα και χωρίς κανένα πρόβλημα για 33 ολόκληρα χρόνια.

»Η εταιρεία Brodyn ιδρύθηκε από τον Γ. Βαλυράκη, αδελφό μου, αποκλειστικό εταίρο και διαχειριστή της εταιρείας για πολλά χρόνια και μέχρι τον αιφνίδιο θάνατό του, οπότε τα εταιρικά μερίδια πέρασαν στην κατοχή της οικογένειάς μου, λόγω κληρονομίας.

»Με την επανεκλογή μου ως βουλευτή το 2009 η προσωπική διοικητική και εταιρική σχέση μου με την Brodyn διακόπτεται.

»Η Brodyn το έτος 2010 κέρδισε διαγωνιστική διαδικασία που προκήρυξε ο ΟΠΑΠ για ασφαλιστικό πρόγραμμα που η Brodyn κατά το παρελθόν είχε η ίδια συντάξει και υπηρετήσει για αρκετό διάστημα. Η Brodyn μειοδότησε προσφέροντας το ποσό των 1.200 ― το χρόνο, δηλαδή 100 ― το μήνα, ως κόστος για τον ΟΠΑΠ των υπηρεσιών που παρέχει η εταιρεία.

»Σημειωτέον ότι το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα του προσωπικού του ΟΠΑΠ, το οποίο διαχειρίζεται η Brodyn για πολλά χρόνια, δεν επιβαρύνει με οποιοδήποτε κόστος παροχής υπηρεσιών τον ΟΠΑΠ και η Brodyn για τα τελευταία δέκα, περίπου, χρόνια δεν έχει κανένα οικονομικό όφελος.

»Η αλήθεια, λοιπόν, είναι ότι η σχέση συνεργασίας του ΟΠΑΠ με την εταιρεία Brodyn ξεκινά μετά το 1988 σε ανύποπτο χρόνο, όταν έχω ήδη αποχωρήσει από το υπουργείο Αθλητισμού και σε χρόνο που δεν έχω βεβαίως καμία εταιρική ή διοικητική σχέση με την εταιρεία αυτή.

»Η σχέση συνεργασίας της Brodyn με τον ΟΠΑΠ, σχέση νόμιμη, διαφανής και απολύτως ηθική, προηγήθηκε λοιπόν της δικής μου παρουσίας στην εταιρία Brodyn και ανανεώθηκε αρκετό χρόνο μετά την αποχώρησή μου από αυτήν».

Απάντηση «Ε»

Στο χθεσινό ρεπορτάζ αναφερόταν η σχέση του κ. Βαλυράκη με την Brodyn, η οποία επί σειρά ετών αναλάμβανε διάφορες εργασίες στην ΟΠΑΠ Α.Ε. Κατ' αρχάς, ο ίδιος επιβεβαιώνει πλήρως τη σχέση. Αναφέρει, δε, ότι οι συμβάσεις με την ΟΠΑΠ άρχισαν να υπογράφονται το 1988, όταν εκείνος είχε αποχωρήσει από το υπουργείο Πολιτισμού. Υπάρχει, όμως, μία διαφορά. Τον περασμένο Μάρτιο η «Κυριακάτικη» είχε απευθύνει σειρά ερωτημάτων στον διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΠΑΠ Γ. Σπανουδάκη. Ενα από αυτά αφορούσε την ανάληψη καθηκόντων ως ασφαλιστικού συμβούλου στην Brodyn.

Η απάντηση του κ. Σπανουδάκη (31 Μαρτίου 2011), χωρίς να δίνει λεπτομέρειες -αν και είχε ζητηθεί-, αναφέρει ότι η συγκεκριμένη εταιρεία «παρέχει τις υπηρεσίες της στην ΟΠΑΠ Α.Ε. συνεχώς, περίπου επί 25 έτη». Δηλαδή από το 1986 και ενώ ο κ. Βαλυράκης ήταν υφυπουργός Αθλητισμού. Ο κ. Σπανουδάκης δεν απάντησε τότε στο ερώτημα «με ποια διαδικασία έγινε η επιλογή».

Ο κ. Βαλυράκης αναφέρει ότι το 2009 έπαψε να έχει την οποιαδήποτε σχέση με αυτήν την εταιρεία, στην οποία ΦΕΚ του 2007 τον φέρει μαζί με τους δύο του γιους ως «μόνους εταίρους».

Εκτός του ότι το πολιτικό του γραφείο βρίσκεται στο ίδιο κτήριο, κάτι που μπορεί να είναι απόλυτα εξηγήσιμο, ο κ. Βαλυράκης περιγράφει στην επιστολή του τα πλήρη χαρακτηριστικά της δουλειάς που ανέλαβε η Brodyn στην ΟΠΑΠ Α.Ε. το 2010, ενώ εκείνος ήδη είχε απομακρυνθεί ένα χρόνο πριν.

Επίσης, θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο αν ο κ. Βαλυράκης μπορούσε να μας πληροφορήσει με περισσότερες λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο διαγωνισμό, καθώς δεν το έκανε ο κ. Σπανουδάκης, και σύμφωνα με τον βουλευτή, η σχέση της Brodyn με την ΟΠΑΠ Α.Ε., είναι «νόμιμη, διαφανής και απολύτως ηθική». Οπως, για παράδειγμα, πού και με ποιον τρόπο δημοσιοποιήθηκε αυτός ο διαγωνισμός, ποια είναι η απόφαση του Δ.Σ. της ΟΠΑΠ Α.Ε., με την οποία προκηρύχτηκε, ποιες ήταν οι άλλες εταιρείες που συμμετείχαν κ.λπ.

Κώστα Κυριακόπουλου-Χρ. Ιωάννου
enet


Δες και αυτό...

Βιομηχανικό παιδί...

Βιομηχανικό παιδί...
Νομίζω είμαι βιομηχανικό παιδί εγκλωβισμένο σε κήπους με ξεριζωμένους λωτούς, αγριολεμονιές και τριαντάφυλλα που αρνούνται να μεγαλώσουν. Υπάρχουν τέτοια, τριαντάφυλλα νάνοι.

Nueva Cosmo

Nueva Cosmo
Δεν είχες αλλάξει. Είχες απλά πάει σε άλλο τόπο. Σαν να αγνοούσες γύρω σου το ρουν της πόλης, τη φασαρία, εσύ ο πάντα άνθρωπος της εξοχής, που δεν την άντεχες καν, ούτε για μια ζωή, ούτε για μια στιγμή. Και κάπνιζες

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)
Υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στην κανονικότητα και το παράλογο του κόσμου, πολύ λεπτή και άκρως επικίνδυνη, να την δεις, να την κατανοήσεις και τελικά να την περάσεις χωρίς να σε καταπιεί στο χάος της.

Μικρή ιστορία Κυριακής

Μικρή ιστορία Κυριακής
Τα πιο ωραία μπαρ του κόσμου, είναι αυτά που δεν πήγα ακόμη. Δεν ξέρω πόση νεότητα πρέπει να ξοδευτεί ακόμη σε ωραίες, ξύλινες, στοργικές μπάρες, με λευκά ποτά και μαύρες μπύρες από την Ιρλανδία,

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...
Βγες ραντεβού με ένα κορίτσι που δεν διαβάζει. Ανακάλυψε την στη μελαγχολική ζοφερότητα ενός μπαρ του συρμού, ή στο καπνισμένο, ιδρωμένο και αλκοολούχο χώρο ενός club

"Μην προσπαθείς"

"Μην προσπαθείς"
Ο Τσαρλς Μπουκόφσκι, πέθανε στις 9 Μαρτίου του 1994 από Λευχαιμία στην Αμερική, μια χώρα που ποτέ δεν αγάπησε, γιατί και αυτή ποτέ δεν τον αγάπησε.

Ο γιος των Κράμερ

Ο γιος των Κράμερ
Οι απορίες μου εξαντλούνται σε χαζά ερωτήματα, πχ. τι απέγινε το πιτσιρίκι που έπαιζε στο Κράμερ εναντίον Κράμερ, γιατί ήταν όμορφο και με κάνει να αναρωτιέμαι.

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)
Η διαλεκτική του Χέγκελ, που τόσο τον γοήτευσε στα νεανικά του χρόνια, στάθηκε η αφορμή για την ιστορικά διαρκώς αναθεωρήσιμη φιλοσοφία του, αυτός ο οποίος πρώτος απέρριψε

Το καλύτερο app που βρήκα

Το καλύτερο app που βρήκα
Το καλύτερο μακράν I-phone app, που έχω ανακαλύψει είναι το Urban Dictionary γιατί εκτός από το ότι είναι πολύ αστείο και με μοναδικούς ορισμούς, μαθαίνεις απίστευτη slag

What Art Would You Like To See Before You Die?

What Art Would You Like To See Before You Die?
Μπορεί η τελευταία επιθυμία να είναι και η σημαντικότερη στην ζωή ενός ανθρώπου, αν και προσωπικά πιστεύω ότι η επιθυμία που εκπληρώνεται πριν το τέλος, είναι η λιγότερο ικανή να προσφέρει ευτυχία.

Casablanca...

Casablanca...
Έβαλα ταινία. Καζαμπλάνκα. Μυθική με ατελείωτους σακατεμένους έρωτες. Θα την κοίταζα αλλά χθες, ήταν μια μεγάλη νύχτα που άκουσα πολλά πουλιά. Κάποτε ξύπναγα χαράματα
Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις