Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2011

O φίλος του ΓΑΠ και ο σύμβουλος του Αντρίκου συνέταιροι στην Ελβετία...

Δυστυχώς για τους φαν του Αντρίκου Παπανδρέου και των «πράσινων επενδύσεων»,ο Μάιος (και ο Ιούνιος) πέρασε χωρίς να πραγματοποιηθεί φέτος το τέταρτο κατά σειρά συνέδριο για την κλιματική αλλαγή, που η ΜΚΟ του, Ι4cense (Institute for Climate and Energy Security) συνήθιζε να πραγματοποιεί τα προηγούμενα τρία έτη εντός του Μαΐου.
Υποθέσαμε ότι θα έχει πολλές δουλειές και περιμέναμε μήπως ανακοινωθεί τον Ιούνιο, αλλά τίποτα. Προφανώς ενοχλούσαν και τα καρφωμένα πάνω του αδιάκριτα μάτια μας (κι ακόμα  περισσότερο τα ανάγωγα σχόλια μας) τα οποία δεν τον διευκόλυναν να κινηθεί ελευθέρως. Αρχίσαμε και τις χαζές ερωτήσεις: Που τα βρήκε τα λεφτά, γιατί του τα δώσανε; Πόσα του δώσανε, ποιοι; κτλ.

Κρίμα, πάντως γιατί πέρσι έφτασε στο ζενίθ του, προσελκύοντας την «αφρόκρεμα» του ελληνικού κεφαλαίου  (οι κακόπιστοι μη σπεύσετε να το συνδυάσετε με την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον αδερφό του) η οποία  ως γνωστόν έχει μεγάλη ευαισθησία για το περιβάλλον.  Πέρα από τα άλλα επιτεύγματα,  το  « 3rd Mediterranean Sustainable Energy Summit» (όπως ήταν επίσημα ο εντυπωσιακός τίτλος του συνεδρίου), πέρσι κατάφερε να αποσπάσει πλήθος χορηγιών (σχεδόν) απ’ όλους όσους κάνουν δουλειές με  το κράτος στον τομέα της ενέργειας, αλλά και από Siemens (για τη χορηγία της οποίας επίσης δε μάθαμε ποτέ λεπτομέρειες ).

Χορηγός του συνεδρίου της ΜΚΟ του Αντρίκου ήταν (μεταξύ πολλών άλλων)  και η ΔΕΗ, με άγνωστο το κόστος της χορηγίας. Το επισημαίνουμε γιατί έγινε ο κακός χαμός (από την ίδια την κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της) για τις χορηγίες στη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ (και καλώς έγινε) αλλά δεν ειπώθηκε κουβέντα για τη συγκεκριμένη στον αδελφό.

Αφού η κυβέρνηση βάλθηκε να καταγγέλλει τη ΔΕΗ και τις σπατάλες της,  γιατί ο πρωθυπουργός επέτρεψε στον αδελφό του να πάρει  χορηγία από τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (την οποία, βεβαίως-βεβαίως, πληρώνουμε όλοι;)  Γιατί δεν βρέθηκε ένας βουλευτής να καταθέσει ερώτηση; Τα πράγματα είναι αρκετά σοβαρά ειδικά όταν πρόκειται για τον αδελφό του Καίσαρα που με ανοιχτή πρόσκληση παροτρύνει τη συνεύρεση επιχειρηματιών και κρατικών λειτουργών.

Κατά τ’ άλλα,  οι κακόπιστοι (ξέρετε αυτοί που δεν πιστεύουν ότι ο Γιώργος και τα αδέρφια του είναι γνήσιοι ιδεολόγοι σοσιαλιστές) περιμένουν με αγωνία να μάθουν λεπτομέρειες για τη σύμπτωση να βρεθούν  μαζί  στην  εταιρεία επενδύσεων και διαχείρισης περιουσιών  IJ Partners (με έδρα στην Ελβετία)  ο κολλητός του Γιώργου Παπανδρέου, Θόδωρος (Ντόρης στους κοσμικούς κύκλους) Μαργέλος, (γνωστός τη δεκαετία του ’80 από το σκάνδαλο καλαμποκιού) με τον σύμβουλο της ΜΚΟ του Αντρίκου José María Figueres (πρώην πρόεδρο της Κόστα Ρίκα μέχρι που ξέσπασε το σκάνδαλο της Αλκατέλ στο οποίο τον εμφάνιζαν αναμεμειγμένο).

Λεπτομέρεια: στo Advisory Board της ίδιας εταιρείας βλέπουμε πρώτη την κ. Μιράντα Ξαφά, πρώην στέλχος του ΔΝΤ και π[ρώην οικονομικό σύμβουλο του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

antinews
Δες και αυτό...

Βιομηχανικό παιδί...

Βιομηχανικό παιδί...
Νομίζω είμαι βιομηχανικό παιδί εγκλωβισμένο σε κήπους με ξεριζωμένους λωτούς, αγριολεμονιές και τριαντάφυλλα που αρνούνται να μεγαλώσουν. Υπάρχουν τέτοια, τριαντάφυλλα νάνοι.

Nueva Cosmo

Nueva Cosmo
Δεν είχες αλλάξει. Είχες απλά πάει σε άλλο τόπο. Σαν να αγνοούσες γύρω σου το ρουν της πόλης, τη φασαρία, εσύ ο πάντα άνθρωπος της εξοχής, που δεν την άντεχες καν, ούτε για μια ζωή, ούτε για μια στιγμή. Και κάπνιζες

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)
Υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στην κανονικότητα και το παράλογο του κόσμου, πολύ λεπτή και άκρως επικίνδυνη, να την δεις, να την κατανοήσεις και τελικά να την περάσεις χωρίς να σε καταπιεί στο χάος της.

Μικρή ιστορία Κυριακής

Μικρή ιστορία Κυριακής
Τα πιο ωραία μπαρ του κόσμου, είναι αυτά που δεν πήγα ακόμη. Δεν ξέρω πόση νεότητα πρέπει να ξοδευτεί ακόμη σε ωραίες, ξύλινες, στοργικές μπάρες, με λευκά ποτά και μαύρες μπύρες από την Ιρλανδία,

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...
Βγες ραντεβού με ένα κορίτσι που δεν διαβάζει. Ανακάλυψε την στη μελαγχολική ζοφερότητα ενός μπαρ του συρμού, ή στο καπνισμένο, ιδρωμένο και αλκοολούχο χώρο ενός club

"Μην προσπαθείς"

"Μην προσπαθείς"
Ο Τσαρλς Μπουκόφσκι, πέθανε στις 9 Μαρτίου του 1994 από Λευχαιμία στην Αμερική, μια χώρα που ποτέ δεν αγάπησε, γιατί και αυτή ποτέ δεν τον αγάπησε.

Ο γιος των Κράμερ

Ο γιος των Κράμερ
Οι απορίες μου εξαντλούνται σε χαζά ερωτήματα, πχ. τι απέγινε το πιτσιρίκι που έπαιζε στο Κράμερ εναντίον Κράμερ, γιατί ήταν όμορφο και με κάνει να αναρωτιέμαι.

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)
Η διαλεκτική του Χέγκελ, που τόσο τον γοήτευσε στα νεανικά του χρόνια, στάθηκε η αφορμή για την ιστορικά διαρκώς αναθεωρήσιμη φιλοσοφία του, αυτός ο οποίος πρώτος απέρριψε

Το καλύτερο app που βρήκα

Το καλύτερο app που βρήκα
Το καλύτερο μακράν I-phone app, που έχω ανακαλύψει είναι το Urban Dictionary γιατί εκτός από το ότι είναι πολύ αστείο και με μοναδικούς ορισμούς, μαθαίνεις απίστευτη slag

What Art Would You Like To See Before You Die?

What Art Would You Like To See Before You Die?
Μπορεί η τελευταία επιθυμία να είναι και η σημαντικότερη στην ζωή ενός ανθρώπου, αν και προσωπικά πιστεύω ότι η επιθυμία που εκπληρώνεται πριν το τέλος, είναι η λιγότερο ικανή να προσφέρει ευτυχία.

Casablanca...

Casablanca...
Έβαλα ταινία. Καζαμπλάνκα. Μυθική με ατελείωτους σακατεμένους έρωτες. Θα την κοίταζα αλλά χθες, ήταν μια μεγάλη νύχτα που άκουσα πολλά πουλιά. Κάποτε ξύπναγα χαράματα
Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget