Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Γάμος Alpha Bank - Eurobank με Αραβα κουμπάρο...

Πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα τράπεζα που δημιουργείται με τη συγχώνευση Alpha Bank - Eurobank θα έχει το επενδυτικό «όχημα» του Κατάρ. Το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις, οι οποίες δεν αποκλείεται να αποτελούν προοίμιο των ευρύτερων ανακατατάξεων που αναμένονται εδώ και καιρό στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο.
Στον υπό δημιουργία νέο όμιλο έντονη θα είναι η παρουσία των Αράβων επενδυτών. Η Αρχή Επενδύσεων του Κατάρ (Qatar Investment Authority) έχει σήμερα παρουσία στο μετοχικό κεφάλαιο της Alpha Bank, ελέγχοντας το 5% της τράπεζας και αναμένεται να μετάσχει στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μέσω της οποίας θα προέλθει η συγχώνευση της τράπεζας με την Eurobank.

Οι λεπτομέρειες της συγχώνευσης αναμένεται να ανακοινωθούν μεθαύριο, όπως όμως σημειώνουν διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία ο νέος όμιλος θα έχει περιουσιακά στοιχεία ύψους 150 δισ. ευρώ και καταθέσεις που υπολογίζονται σε 80 δισ.  Η νέα τράπεζα θα είναι μία από τις 25 μεγαλύτερες στην Ε.Ε. και η μεγαλύτερη στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης με ένα δίκτυο που θα ξεπερνά τα 2.000 καταστήματα και πελατειακή βάση άνω των 8 εκατ. πελατών.

Οι δύο τράπεζες με μια ματιά

Η Eurobank απασχολεί σήμερα 22.500 εργαζόμενους και διαθέτει δίκτυο 1.600 καταστημάτων σε 10 χώρες (Ελλάδα, Βουλγαρία, Σερβία, Ρουμανία, Τουρκία, Πολωνία, Ουκρανία, Βρετανία, Λουξεμβούργο και Κύπρο".

Η Alpha Bank έχει παρουσία σε Ελλάδα, Κύπρο, Ρουμανία, Σερβία, Ουκρανία, Βρετανία, Αλβανία και ΠΓΔΜ και το δίκτυό της αποτελείται από 450 καταστήματα. Στον όμιλο της Alpha απασχολούνται συνολικά 14.800 εργαζόμενοι, από τους οποίους στην τράπεζα απασχολούνται 8.600 άτομα.

e-net
Δες και αυτό...

Βιομηχανικό παιδί...

Βιομηχανικό παιδί...
Νομίζω είμαι βιομηχανικό παιδί εγκλωβισμένο σε κήπους με ξεριζωμένους λωτούς, αγριολεμονιές και τριαντάφυλλα που αρνούνται να μεγαλώσουν. Υπάρχουν τέτοια, τριαντάφυλλα νάνοι.

Nueva Cosmo

Nueva Cosmo
Δεν είχες αλλάξει. Είχες απλά πάει σε άλλο τόπο. Σαν να αγνοούσες γύρω σου το ρουν της πόλης, τη φασαρία, εσύ ο πάντα άνθρωπος της εξοχής, που δεν την άντεχες καν, ούτε για μια ζωή, ούτε για μια στιγμή. Και κάπνιζες

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)
Υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στην κανονικότητα και το παράλογο του κόσμου, πολύ λεπτή και άκρως επικίνδυνη, να την δεις, να την κατανοήσεις και τελικά να την περάσεις χωρίς να σε καταπιεί στο χάος της.

Μικρή ιστορία Κυριακής

Μικρή ιστορία Κυριακής
Τα πιο ωραία μπαρ του κόσμου, είναι αυτά που δεν πήγα ακόμη. Δεν ξέρω πόση νεότητα πρέπει να ξοδευτεί ακόμη σε ωραίες, ξύλινες, στοργικές μπάρες, με λευκά ποτά και μαύρες μπύρες από την Ιρλανδία,

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...
Βγες ραντεβού με ένα κορίτσι που δεν διαβάζει. Ανακάλυψε την στη μελαγχολική ζοφερότητα ενός μπαρ του συρμού, ή στο καπνισμένο, ιδρωμένο και αλκοολούχο χώρο ενός club

"Μην προσπαθείς"

"Μην προσπαθείς"
Ο Τσαρλς Μπουκόφσκι, πέθανε στις 9 Μαρτίου του 1994 από Λευχαιμία στην Αμερική, μια χώρα που ποτέ δεν αγάπησε, γιατί και αυτή ποτέ δεν τον αγάπησε.

Ο γιος των Κράμερ

Ο γιος των Κράμερ
Οι απορίες μου εξαντλούνται σε χαζά ερωτήματα, πχ. τι απέγινε το πιτσιρίκι που έπαιζε στο Κράμερ εναντίον Κράμερ, γιατί ήταν όμορφο και με κάνει να αναρωτιέμαι.

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)
Η διαλεκτική του Χέγκελ, που τόσο τον γοήτευσε στα νεανικά του χρόνια, στάθηκε η αφορμή για την ιστορικά διαρκώς αναθεωρήσιμη φιλοσοφία του, αυτός ο οποίος πρώτος απέρριψε

Το καλύτερο app που βρήκα

Το καλύτερο app που βρήκα
Το καλύτερο μακράν I-phone app, που έχω ανακαλύψει είναι το Urban Dictionary γιατί εκτός από το ότι είναι πολύ αστείο και με μοναδικούς ορισμούς, μαθαίνεις απίστευτη slag

What Art Would You Like To See Before You Die?

What Art Would You Like To See Before You Die?
Μπορεί η τελευταία επιθυμία να είναι και η σημαντικότερη στην ζωή ενός ανθρώπου, αν και προσωπικά πιστεύω ότι η επιθυμία που εκπληρώνεται πριν το τέλος, είναι η λιγότερο ικανή να προσφέρει ευτυχία.

Casablanca...

Casablanca...
Έβαλα ταινία. Καζαμπλάνκα. Μυθική με ατελείωτους σακατεμένους έρωτες. Θα την κοίταζα αλλά χθες, ήταν μια μεγάλη νύχτα που άκουσα πολλά πουλιά. Κάποτε ξύπναγα χαράματα
Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις