Τετάρτη, 3 Αυγούστου 2011

Οι εταιρείες "πράσινης ανάπτυξης" καίνε το πράσινο της Κέρκυρας;

Χθες στο νησί υπήρχαν 19 μέτωπα σε Λάκωνες, Βίστωνα, Αλλειματάδες, Βιρό, Κομπίτσι, Γιατρώνες, Σταυρό, Σκριπερό, Κορακιάνα, Τρουμπέτα και Αφιώνα. Από τα παραπάνω χωριά οι Λάκωνες, ο Βίστωνας, ο Τρουμπέτας, η περιοχή "Γιατρώνες", ο Αφιώνας, η Κορακιάνα και το Σκριπερό βρίσκονται πάνω ή κοντά στο βουνό.

 Εδώ και μήνες γίνονται προσπάθειες να εγκριθεί η δημιουργία αιολικού πάρκου στον Παντοκράτορα. Ωστόσο προσκρούουν στην σχεδόν καθολική αντίθεση του ντόπιου πληθυσμού (Για τους λόγους βλ. εδώ). Επειδή όμως στην ανταρκτική η πάγοι λιώνουν, οι περιβαλλοντικά ευαίσθητες εταιρείες πράσινης ενέργειας αποφάσισαν όπως φαίνεται να παρακάμψουν τις αντιδράσεις των κατοίκων και να καθαρίσουν το βουνό από τα ρυπογόνα λιόδεντρα για να φυτέψουν ανεμογεννήτριες.
 Τώρα, στην επίπεδη περιοχή του Κομπιτσίου, που κάηκε το τελευταίο πευκοδάσος του νησιού, αυτόπτες μάρτυρες υποστηρίζουν ότι είδαν να περνάει την ώρα της φωτιάς τζιπάκι εταιρείας με φωτοβολταϊκά, το οποίο "επιθεώρησε" την περιοχή κι έφυγε.
 Τώρα, στην Κέρκυρα βρίσκονται οι υφυπουργοί Προστασίας του Πολίτη Μ. Όθωνας, Άμυνας Κ. Σπηλιώπουλος, Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτης, η βουλευτής Κέρκυρας Α. Γκερέκου, ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, ο περιφερειάρχης Ι.Ν. Σπύρος Σπύρου, ο Δήμαρχος Γ. Τρεπεκλής, η τοπική ηγεσία της ΕΛΑΣ και άλλοι τοπικοί  παράγοντες. Μπορεί να προσπαθούν τώρα να το παίξουν οργανωτές της πυροσβεστικής διαδικασίας, ωστόσο είναι οι ηθικοί αυτουργοί της καταστροφής, απ' τη στιγμή που προωθούν αυτό το έκτρωμα. (με πράσινο χρώμα τα αιολικά πάρκα). Ειδικότερα η παράταξη του περιφερειάρχη κ. Σπύρου είχε κάνει ότι ήταν δυνατόν μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο προκειμένου να προωθήσει την εγκατάσταση του αιολικού πάρκου.
 Αν όντως οι εμπρησμοί συνδέονται με τις εταιρείες πράσινης ενέργειας δεν θα το μάθουμε ποτέ, αν δεν υπάρξει πίεση από τα κάτω. Οι συμπτώσεις όμως είναι υπερβολικά πολλές ώστε να μην υπάρχει σύνδεση. Θυμόμαστε άλλωστε και τα παραδείγματα της Πάρνηθας και των καμμένων της Πελοποννήσου. Αν δούμε μπουλντόζες να μπαίνουν στα καμμένα η εταιρεία παραδέχεται την ενοχή της. Και τότε αν δεν τους πάρουμε με τις πέτρες μας αξίζει να ζούμε σε ένα καμένο νησί, που κάποτε ήταν καταπράσινο.

athens.indymedia
Δες και αυτό...

Βιομηχανικό παιδί...

Βιομηχανικό παιδί...
Νομίζω είμαι βιομηχανικό παιδί εγκλωβισμένο σε κήπους με ξεριζωμένους λωτούς, αγριολεμονιές και τριαντάφυλλα που αρνούνται να μεγαλώσουν. Υπάρχουν τέτοια, τριαντάφυλλα νάνοι.

Nueva Cosmo

Nueva Cosmo
Δεν είχες αλλάξει. Είχες απλά πάει σε άλλο τόπο. Σαν να αγνοούσες γύρω σου το ρουν της πόλης, τη φασαρία, εσύ ο πάντα άνθρωπος της εξοχής, που δεν την άντεχες καν, ούτε για μια ζωή, ούτε για μια στιγμή. Και κάπνιζες

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)
Υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στην κανονικότητα και το παράλογο του κόσμου, πολύ λεπτή και άκρως επικίνδυνη, να την δεις, να την κατανοήσεις και τελικά να την περάσεις χωρίς να σε καταπιεί στο χάος της.

Μικρή ιστορία Κυριακής

Μικρή ιστορία Κυριακής
Τα πιο ωραία μπαρ του κόσμου, είναι αυτά που δεν πήγα ακόμη. Δεν ξέρω πόση νεότητα πρέπει να ξοδευτεί ακόμη σε ωραίες, ξύλινες, στοργικές μπάρες, με λευκά ποτά και μαύρες μπύρες από την Ιρλανδία,

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...
Βγες ραντεβού με ένα κορίτσι που δεν διαβάζει. Ανακάλυψε την στη μελαγχολική ζοφερότητα ενός μπαρ του συρμού, ή στο καπνισμένο, ιδρωμένο και αλκοολούχο χώρο ενός club

"Μην προσπαθείς"

"Μην προσπαθείς"
Ο Τσαρλς Μπουκόφσκι, πέθανε στις 9 Μαρτίου του 1994 από Λευχαιμία στην Αμερική, μια χώρα που ποτέ δεν αγάπησε, γιατί και αυτή ποτέ δεν τον αγάπησε.

Ο γιος των Κράμερ

Ο γιος των Κράμερ
Οι απορίες μου εξαντλούνται σε χαζά ερωτήματα, πχ. τι απέγινε το πιτσιρίκι που έπαιζε στο Κράμερ εναντίον Κράμερ, γιατί ήταν όμορφο και με κάνει να αναρωτιέμαι.

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)
Η διαλεκτική του Χέγκελ, που τόσο τον γοήτευσε στα νεανικά του χρόνια, στάθηκε η αφορμή για την ιστορικά διαρκώς αναθεωρήσιμη φιλοσοφία του, αυτός ο οποίος πρώτος απέρριψε

Το καλύτερο app που βρήκα

Το καλύτερο app που βρήκα
Το καλύτερο μακράν I-phone app, που έχω ανακαλύψει είναι το Urban Dictionary γιατί εκτός από το ότι είναι πολύ αστείο και με μοναδικούς ορισμούς, μαθαίνεις απίστευτη slag

What Art Would You Like To See Before You Die?

What Art Would You Like To See Before You Die?
Μπορεί η τελευταία επιθυμία να είναι και η σημαντικότερη στην ζωή ενός ανθρώπου, αν και προσωπικά πιστεύω ότι η επιθυμία που εκπληρώνεται πριν το τέλος, είναι η λιγότερο ικανή να προσφέρει ευτυχία.

Casablanca...

Casablanca...
Έβαλα ταινία. Καζαμπλάνκα. Μυθική με ατελείωτους σακατεμένους έρωτες. Θα την κοίταζα αλλά χθες, ήταν μια μεγάλη νύχτα που άκουσα πολλά πουλιά. Κάποτε ξύπναγα χαράματα
Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις