Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2011

Αναστολή της απεργίας των ταξί...(το κίτρινο επιστρέφει στην πόλη)

Μετά από συνεδρίαση περίπου 5,5 ωρών η έκτακτη γενική συνέλευση των μελών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί και Αγοραίων, αποφάσισε την αναστολή της απεργίας του κλάδου με ψήφους 13 υπέρ έναντι 6 κατά.
Η συνεδρίαση έγινε στα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων, ΠΟΕΙΑΤΑ, στην οδό Πειραιώς. Η συνεδρίαση επρόκειτο να γίνει χθες το απόγευμα, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατόν, οπως δήλωναν στελέχη της Ομοσπονδίας, καθώς δεν επαρκούσε ο χρόνος για την άφιξη των μελών του ΔΣ από την περιφέρεια.

Νωρίτερα χθες το μεσημέρι είχε προηγηθεί συζήτηση μεταξύ του περιφερειάρχη Αττικής κ. Σγουρού και εκπροσώπων των αυτοκινητιστών, παρουσιά περιφερειαρχων από όλη τη χώρα, από την οποία συζήτηση προέκυψε ότι οι 13 αιρετοί περιφερειάρχες δεσμεύτηκαν οτι δεν θα υπογράψουν καμία νέα άδεια κυκλοφορίας ταξί και υποσχέθηκαν ότι θα ειναι αυτοί οι εγγυητές του διαλόγου που θα ξεκινήσει στο τέλος του Αυγούστου και ζήτησαν να ανασταλούν οι κινητοποιήσεις.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος είπε οτι "αλλάζουν τα δεδομένα" και για τον λόγο αυτό καλεί εκτάκτως Γενική Συνέλευση προκειμένου να ζητηθεί η αναστολή της απεργίας και των κινητοποιήσεων σε ολόκληρη τη χώρα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού, στο πλαίσιο τακτικής συνάντησης των αιρετών στα γραφεία της Ενωσής τους.

Στη συζήτηση, υπό τον κ. Σγουρό, συμμετείχαν οι περιφερειάρχες Δυτικής Ελλάδας Γ. Κατσιφάρας, Δωδεκανήσου Γιάννης Μαχαιρίδης, Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, Κεντρικής Μακεδονίας Ψωμιάδης, Κρήτης Αρναουτάκης, Ιονίων Νήσων Σ. Σπύρου και Ανατολικής Μακεδονίας Αρης Γιαννακίδης.

 Πάντως και σήμερα συνεχίζουν  τις κινητοποιήσεις οι ιδιοκτήτες ταξί της Πάτρας. Ειδικότερα ύστερα από απόφαση της γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, ιδιοκτήτες ταξί έχουν μεταβεί στα διόδια του Ρίου, επί της εθνικής οδού Πατρών - Κορίνθου και επιβάλλουν στους οδηγούς των οχημάτων να διέλθουν, χωρίς να πληρώνουν το αντίτιμο.

    Επίσης έχουν σταθμεύσει στον παράπλευρο δρόμο της εθνικής οδού, περίπου 60 ταξί, χωρίς όμως να παρεμποδίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων.

Δες και αυτό...

Βιομηχανικό παιδί...

Βιομηχανικό παιδί...
Νομίζω είμαι βιομηχανικό παιδί εγκλωβισμένο σε κήπους με ξεριζωμένους λωτούς, αγριολεμονιές και τριαντάφυλλα που αρνούνται να μεγαλώσουν. Υπάρχουν τέτοια, τριαντάφυλλα νάνοι.

Nueva Cosmo

Nueva Cosmo
Δεν είχες αλλάξει. Είχες απλά πάει σε άλλο τόπο. Σαν να αγνοούσες γύρω σου το ρουν της πόλης, τη φασαρία, εσύ ο πάντα άνθρωπος της εξοχής, που δεν την άντεχες καν, ούτε για μια ζωή, ούτε για μια στιγμή. Και κάπνιζες

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)
Υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στην κανονικότητα και το παράλογο του κόσμου, πολύ λεπτή και άκρως επικίνδυνη, να την δεις, να την κατανοήσεις και τελικά να την περάσεις χωρίς να σε καταπιεί στο χάος της.

Μικρή ιστορία Κυριακής

Μικρή ιστορία Κυριακής
Τα πιο ωραία μπαρ του κόσμου, είναι αυτά που δεν πήγα ακόμη. Δεν ξέρω πόση νεότητα πρέπει να ξοδευτεί ακόμη σε ωραίες, ξύλινες, στοργικές μπάρες, με λευκά ποτά και μαύρες μπύρες από την Ιρλανδία,

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...
Βγες ραντεβού με ένα κορίτσι που δεν διαβάζει. Ανακάλυψε την στη μελαγχολική ζοφερότητα ενός μπαρ του συρμού, ή στο καπνισμένο, ιδρωμένο και αλκοολούχο χώρο ενός club

"Μην προσπαθείς"

"Μην προσπαθείς"
Ο Τσαρλς Μπουκόφσκι, πέθανε στις 9 Μαρτίου του 1994 από Λευχαιμία στην Αμερική, μια χώρα που ποτέ δεν αγάπησε, γιατί και αυτή ποτέ δεν τον αγάπησε.

Ο γιος των Κράμερ

Ο γιος των Κράμερ
Οι απορίες μου εξαντλούνται σε χαζά ερωτήματα, πχ. τι απέγινε το πιτσιρίκι που έπαιζε στο Κράμερ εναντίον Κράμερ, γιατί ήταν όμορφο και με κάνει να αναρωτιέμαι.

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)
Η διαλεκτική του Χέγκελ, που τόσο τον γοήτευσε στα νεανικά του χρόνια, στάθηκε η αφορμή για την ιστορικά διαρκώς αναθεωρήσιμη φιλοσοφία του, αυτός ο οποίος πρώτος απέρριψε

Το καλύτερο app που βρήκα

Το καλύτερο app που βρήκα
Το καλύτερο μακράν I-phone app, που έχω ανακαλύψει είναι το Urban Dictionary γιατί εκτός από το ότι είναι πολύ αστείο και με μοναδικούς ορισμούς, μαθαίνεις απίστευτη slag

What Art Would You Like To See Before You Die?

What Art Would You Like To See Before You Die?
Μπορεί η τελευταία επιθυμία να είναι και η σημαντικότερη στην ζωή ενός ανθρώπου, αν και προσωπικά πιστεύω ότι η επιθυμία που εκπληρώνεται πριν το τέλος, είναι η λιγότερο ικανή να προσφέρει ευτυχία.

Casablanca...

Casablanca...
Έβαλα ταινία. Καζαμπλάνκα. Μυθική με ατελείωτους σακατεμένους έρωτες. Θα την κοίταζα αλλά χθες, ήταν μια μεγάλη νύχτα που άκουσα πολλά πουλιά. Κάποτε ξύπναγα χαράματα
Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις