Σάββατο, 13 Αυγούστου 2011

Η μεγάλη καταστροφή του Αχελώου...(προχωράει η παράνομη εκτροπή του ποταμού, στο όνομα της "πράσινης ανάπτυξης")

Αν και εκκρεμεί από το ΣτΕ απόφαση για τη συνέχιση ή μη των έργων και παρά τις αντιδράσεις των κατοίκων  και των πολιτικών  συλλογικοτήτων αποφασίσθηκε  η ολοκλήρωση των έργων εκτροπής και  οργανώνεται  η διαχείριση  των νερών (της εκτροπής) προς τη Θεσσαλία.
Η συνέχιση  των έργων εκτροπής καθώς και η διαχείρηση των νερών είναι  παράνομή από κάθε άποψη το ίδιο και  οι θεσμικές  παραινέσεις  προς αυτή την κατεύθυνση.
Τις τελευταίες  ημέρες διαμορφώθηκε ένα κλίμα πίεσης που απέδωσε εκτός από επιχειρηματολογία νομιμοποίησης και μία ξεχωριστή δημοπράτηση που κρύβει το έγκλημα της εκτροπής. Σε  δημοσίευμα τρικαλινού ΜΜΕ μαθαίνουμε ότι ολοκληρώθηκε δημοπράτηση έργων στήριξης σε σύραγγες των έργω εκτροπής πολλών εκατομμυρίων ευρώ που θα ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΝ  το εργο της έκτροπής, στο Μουζάκι. Καλούνται δε και εδώ είναι η είδηση, οι αρχές και οι θεσμοί των περιοχών που θα εκτραπεί το ποτάμι του Αχελώου να προχωρήσουν σε μελέτες για τα έργα διάθεσης/διαχείρισης  των  νερών του ποταμού φτιάχνοντας δίκτυα με σωλήνες, κανάλια  κλπ . Δημιουργούν τετελεσμένα έχοντας πλάτη ένα διεφθαρμένο ολοκληρωτικό  καθεστώς που  ενθαρρύνει τις διαστροφές των κάθε είδους εργολάβων –ιδιωτών και όχι μόνο .
Στην  πλευρά  της  Ήπειρου , νυν  βλαχοδήμαρχος  πρώην  αντιτρομοκρατηκαριος συνεργάτης της  Αμερικάνικης πρεσβείας (δήμαρχος Πηγών) δίνει συνέντευξη σε γνωστή  εφημερίδα.  Καλεί ,(εγκαλώντας ως χωροφύλακας)),  σε απόφαση (προφανώς πολιτική) «προσωρινής παρέμβασης για να συντηρηθούν τα έργα». Εγκαλεί μάλιστα το ΣτΕ γιατί με την απόφαση της διακοπής των εργασιών για περιβαλλοντικούς λόγους και τη διακοπή των έργων  προκαλούνται μεγαλύτερα ..περιβαλλοντικά προβλήματα!!!!!!.
Ο ένας συμπληρώνει τον άλλο στους ίδιους χρόνους για να δικαιολογήσουν τόσο τον ακρωτηριασμό της Πίνδου όσο και την έναρξη της εκτροπής που θα αφήσει τεράστια κέρδη  για τους εργολάβους/πολυεθνικές  της διαχείρισης των νερών και της ενέργειας.
 Οργανώνουν  οι μεγαλοσχήμονες  εργολάβοι τα τσιράκια τους και τα έβγαλαν στην πιάτσα. Τώρα που είναι ακόμη κρατική η ΔΕΗ να ολοκληρώσει τα έργα ούτος ώστε όταν κάποιοι τη λεηλατήσουν να βρουν στο κομπόδεμά τους τόσο την ενεργειακή παραγωγή των Υδροηλεκτρικών(πχ Μεσοχώρας) οσο και της εκμετάλλευσης του νερού(εκτροπή) ….
Όλοι αυτοί προχωρουν, εργολάβοι, πολυεθνικές , ντόπιο πολιτικό προσωπικό της εξουσίας...  Η καταστροφή και η λεηλασία θα είναι για όλα αυτά τα ανδρείκελα,  εργαλεία κέρδους και συνεχώς αυξανόμενης εκμετάλλευσης για όλους εμάς.
 Οι κοινωνίες θα περιορίζονται σε αυστηρά ελεγχόμενα ασυλοποιημένα συστήματα χωρίς οι άνθρωποι να έχουν πρόσβαση σε τίποτε από το φυσικό τους χώρο που μετατρέπεται αργά και σταθερά σε απόκοσμες “βιομηχανίες”  όπου θα χάνεται κάθε συνάφεια με τον άνθρωπο και τις πραγματικές του ανάγκες..
Αυτές τις ημέρες συνεχίζονται  οι αντιστάσεις στη Μεσοχώρα, χώρο αντίστασης στα φαραωνικά έργα, στους σχεδιασμούς της διαστροφής στον  Αχελώο …
Την  Πέμπτη πρώτη  ημέρα των εκδηλώσεων έγινε προβολή ντοκιμαντέρ ενώ  την Κυριακή οργανώνεται πορεία στο φράγμα της Μεσοχώρας.
Οι παρεμβάσεις/αντιστάσεις  είναι συνεχείς και η παρουσία όλων μας είναι  πολιτικά σημαντική, μιας και απέναντί μας βρίσκονται με ξεκάθαρο  ενιαίο  λόγο και στόχο ένα συμπαγές σύστημα  εξουσίας που αποτελείται τόσο από μηχανισμούς και θεσμούς του  Κράτους όσο και γιγαντιαίων  μηχανισμών  του Κεφαλαίου που έχουν προγράψει τις ζωές μας, την ελευθερία μας, τη Γη όλων μας….
Όλα συνεχίζονται...

το κείμενο,δημοσιεύτηκε στο indymedia και όλες οι πληροφορίες και οι δράσεις για το σημαντικό αυτό ζήτημα, βρίσκονται στην ηλεκτρονική εφημερίδα Γκιλοτίνα

Δες και αυτό...

Βιομηχανικό παιδί...

Βιομηχανικό παιδί...
Νομίζω είμαι βιομηχανικό παιδί εγκλωβισμένο σε κήπους με ξεριζωμένους λωτούς, αγριολεμονιές και τριαντάφυλλα που αρνούνται να μεγαλώσουν. Υπάρχουν τέτοια, τριαντάφυλλα νάνοι.

Nueva Cosmo

Nueva Cosmo
Δεν είχες αλλάξει. Είχες απλά πάει σε άλλο τόπο. Σαν να αγνοούσες γύρω σου το ρουν της πόλης, τη φασαρία, εσύ ο πάντα άνθρωπος της εξοχής, που δεν την άντεχες καν, ούτε για μια ζωή, ούτε για μια στιγμή. Και κάπνιζες

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)
Υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στην κανονικότητα και το παράλογο του κόσμου, πολύ λεπτή και άκρως επικίνδυνη, να την δεις, να την κατανοήσεις και τελικά να την περάσεις χωρίς να σε καταπιεί στο χάος της.

Μικρή ιστορία Κυριακής

Μικρή ιστορία Κυριακής
Τα πιο ωραία μπαρ του κόσμου, είναι αυτά που δεν πήγα ακόμη. Δεν ξέρω πόση νεότητα πρέπει να ξοδευτεί ακόμη σε ωραίες, ξύλινες, στοργικές μπάρες, με λευκά ποτά και μαύρες μπύρες από την Ιρλανδία,

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...
Βγες ραντεβού με ένα κορίτσι που δεν διαβάζει. Ανακάλυψε την στη μελαγχολική ζοφερότητα ενός μπαρ του συρμού, ή στο καπνισμένο, ιδρωμένο και αλκοολούχο χώρο ενός club

"Μην προσπαθείς"

"Μην προσπαθείς"
Ο Τσαρλς Μπουκόφσκι, πέθανε στις 9 Μαρτίου του 1994 από Λευχαιμία στην Αμερική, μια χώρα που ποτέ δεν αγάπησε, γιατί και αυτή ποτέ δεν τον αγάπησε.

Ο γιος των Κράμερ

Ο γιος των Κράμερ
Οι απορίες μου εξαντλούνται σε χαζά ερωτήματα, πχ. τι απέγινε το πιτσιρίκι που έπαιζε στο Κράμερ εναντίον Κράμερ, γιατί ήταν όμορφο και με κάνει να αναρωτιέμαι.

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)
Η διαλεκτική του Χέγκελ, που τόσο τον γοήτευσε στα νεανικά του χρόνια, στάθηκε η αφορμή για την ιστορικά διαρκώς αναθεωρήσιμη φιλοσοφία του, αυτός ο οποίος πρώτος απέρριψε

Το καλύτερο app που βρήκα

Το καλύτερο app που βρήκα
Το καλύτερο μακράν I-phone app, που έχω ανακαλύψει είναι το Urban Dictionary γιατί εκτός από το ότι είναι πολύ αστείο και με μοναδικούς ορισμούς, μαθαίνεις απίστευτη slag

What Art Would You Like To See Before You Die?

What Art Would You Like To See Before You Die?
Μπορεί η τελευταία επιθυμία να είναι και η σημαντικότερη στην ζωή ενός ανθρώπου, αν και προσωπικά πιστεύω ότι η επιθυμία που εκπληρώνεται πριν το τέλος, είναι η λιγότερο ικανή να προσφέρει ευτυχία.

Casablanca...

Casablanca...
Έβαλα ταινία. Καζαμπλάνκα. Μυθική με ατελείωτους σακατεμένους έρωτες. Θα την κοίταζα αλλά χθες, ήταν μια μεγάλη νύχτα που άκουσα πολλά πουλιά. Κάποτε ξύπναγα χαράματα
Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget