Δευτέρα, 8 Αυγούστου 2011

Επένδυση-μαμούθ στο μικρό Μεγανήσι...(μεγαλεία Βαγγέλη μου)

Ενας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη ο Τζέικομπ, 4ος βαρόνος Ρόθτσιλντ, βρίσκεται πολύ κοντά στο να ξεκινήσει μία από τις μεγαλύτερες τουριστικές επενδύσεις που έχουν γίνει ποτέ στην Ελλάδα.

Πρόεδρος του εισηγμένου στο Λονδίνο Rothschild Investment Trust, με κεφάλαια που ξεπερνούν τα 2 δισ. Ευρώ, σχεδιάζει σε έναν από τους ελληνικούς επίγειους παραδείσους, το Μεγανήσι ένα υπερπολυτελές συγκρότημα με βίλες και ξενοδοχεία. Το 2005 αγόρασε στα νοτιοδυτικά του νησιού, έναντι 6 εκατομμυρίων ευρώ, μια έκταση που ανέρχεται σε 2.662 στρέμματα και εκεί σκοπεύει να κατασκευάσει 14 υπερπολυτελείς επαύλεις 1.000 τ.μ. με περιβάλλοντα χώρο 100 στρεμμάτων η κάθε μία που υπολογίζεται ότι θα πουληθούν έναντι 360 εκατομμυρίων ευρώ.

Οπως λέγεται ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να αγοράσουν τις βίλες δεκάδες διάσημοι αστέρες του τζετ σετ, μεταξύ των οποίων ο πρίγηπας Κάρολος, ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς και η Νικόλ Κίντμαν. Οι βίλες θα χτιστούν από πέτρα και σύμφωνα με πληροφορίες, τα αρχιτεκτονικά σχέδια θα έχουν την υπογραφή του Σαντιάγο Καλατράβα και άλλων γνωστών αρχιτεκτόνων.

Εκτός όμως από τις επαύλεις θα δημιουργηθούν και άλλες εγκαταστάσεις. Θα ανεγερθούν ακόμη δύο ξενοδοχεία που θα διαθέτει μόνο σουίτες, δύο μαρίνες, ελικοδρόμιο, αλλά και μια φάρμα που θα έχει έκταση 150 στρέμματα. Γύρω από τη μία μαρίνα θα φτιαχτούν μεζονέτες που θα πωλούνται ή θα νοικιάζονται σε φίλους των ανθρώπων που θα μένουν σε κάποια από τις τεράστιες βίλες. Στη φάρμα θα υπάρχουν οικολογικά προϊόντα, όπως κρέας, γάλα και αβγά.

Ακόμη, ο Ρόθτσιλντ έχει αγοράσει ένα μικρό κοντινό νησί έκτασης 800 στρεμμάτων όπου, όπως αναφέρεται σήμερα στο "Πρώτο Θέμα" σχεδιάζεται η δημιουργία γηπέδου γκολφ με 9 τρύπες και η κατασκευή ενός ξενοδοχειακού συγκροτήματος με υπερσύγχρονο κέντρο θαλασσοθεραπείας, ενώ θα υπάρχει και ένα διαχειριστικό κέντρο που θα αναλάβει τη συντήρηση, αλλά και την ασφάλεια όλων των κτιρίων, είτε αυτά έχουν νοικιαστεί είτε πουληθεί.

Τριάντα άτομα θα είναι το μόνιμο προσωπικό, ενώ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ο αριθμός των εργαζομένων θα αυξάνεται κατά πολύ. Ηδη, στο Μεγανήσι, συνεχίζεται παρά τις αντιδράσεις ορισμένων κατοίκων η κατασκευή του δρόμου πρόσβασης στην περιοχή της επένδυσης, προκειμένου όταν ολοκληρωθεί να αρχίσει το χτίσιμο των εγκαταστάσεων.


iefimerida
Δες και αυτό...

Βιομηχανικό παιδί...

Βιομηχανικό παιδί...
Νομίζω είμαι βιομηχανικό παιδί εγκλωβισμένο σε κήπους με ξεριζωμένους λωτούς, αγριολεμονιές και τριαντάφυλλα που αρνούνται να μεγαλώσουν. Υπάρχουν τέτοια, τριαντάφυλλα νάνοι.

Nueva Cosmo

Nueva Cosmo
Δεν είχες αλλάξει. Είχες απλά πάει σε άλλο τόπο. Σαν να αγνοούσες γύρω σου το ρουν της πόλης, τη φασαρία, εσύ ο πάντα άνθρωπος της εξοχής, που δεν την άντεχες καν, ούτε για μια ζωή, ούτε για μια στιγμή. Και κάπνιζες

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)
Υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στην κανονικότητα και το παράλογο του κόσμου, πολύ λεπτή και άκρως επικίνδυνη, να την δεις, να την κατανοήσεις και τελικά να την περάσεις χωρίς να σε καταπιεί στο χάος της.

Μικρή ιστορία Κυριακής

Μικρή ιστορία Κυριακής
Τα πιο ωραία μπαρ του κόσμου, είναι αυτά που δεν πήγα ακόμη. Δεν ξέρω πόση νεότητα πρέπει να ξοδευτεί ακόμη σε ωραίες, ξύλινες, στοργικές μπάρες, με λευκά ποτά και μαύρες μπύρες από την Ιρλανδία,

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...
Βγες ραντεβού με ένα κορίτσι που δεν διαβάζει. Ανακάλυψε την στη μελαγχολική ζοφερότητα ενός μπαρ του συρμού, ή στο καπνισμένο, ιδρωμένο και αλκοολούχο χώρο ενός club

"Μην προσπαθείς"

"Μην προσπαθείς"
Ο Τσαρλς Μπουκόφσκι, πέθανε στις 9 Μαρτίου του 1994 από Λευχαιμία στην Αμερική, μια χώρα που ποτέ δεν αγάπησε, γιατί και αυτή ποτέ δεν τον αγάπησε.

Ο γιος των Κράμερ

Ο γιος των Κράμερ
Οι απορίες μου εξαντλούνται σε χαζά ερωτήματα, πχ. τι απέγινε το πιτσιρίκι που έπαιζε στο Κράμερ εναντίον Κράμερ, γιατί ήταν όμορφο και με κάνει να αναρωτιέμαι.

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)
Η διαλεκτική του Χέγκελ, που τόσο τον γοήτευσε στα νεανικά του χρόνια, στάθηκε η αφορμή για την ιστορικά διαρκώς αναθεωρήσιμη φιλοσοφία του, αυτός ο οποίος πρώτος απέρριψε

Το καλύτερο app που βρήκα

Το καλύτερο app που βρήκα
Το καλύτερο μακράν I-phone app, που έχω ανακαλύψει είναι το Urban Dictionary γιατί εκτός από το ότι είναι πολύ αστείο και με μοναδικούς ορισμούς, μαθαίνεις απίστευτη slag

What Art Would You Like To See Before You Die?

What Art Would You Like To See Before You Die?
Μπορεί η τελευταία επιθυμία να είναι και η σημαντικότερη στην ζωή ενός ανθρώπου, αν και προσωπικά πιστεύω ότι η επιθυμία που εκπληρώνεται πριν το τέλος, είναι η λιγότερο ικανή να προσφέρει ευτυχία.

Casablanca...

Casablanca...
Έβαλα ταινία. Καζαμπλάνκα. Μυθική με ατελείωτους σακατεμένους έρωτες. Θα την κοίταζα αλλά χθες, ήταν μια μεγάλη νύχτα που άκουσα πολλά πουλιά. Κάποτε ξύπναγα χαράματα
Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις