Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2011

Για τον υποβιβασμό της ζωής σου θα γίνεις οπαδός; (ή αρκείσαι στον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα;)

H επιτροπή επαγγελματικού ποδοσφαίρου,  με κυβερνητική εντολή, απoφάσισε τον υποβιβασμό του  Βόλου και της Καβάλας. Μια απόφαση η οποία θα συζητηθεί αν είναι σωστή ή όχι.Ήδη, με την ανακοίνωση της απόφασης, ο αγανακτισμένος λαός του Βόλου και της Καβάλας , βγήκε
στους δρόμους να διαμαρτυρηθεί με κάθε γνωστό τρόπο για τον υποβιβασμό της αγαπημένης ομάδος του. Αλλά το θέμα μου δεν είναι αυτό.
Το ΠΑΣΟΚ την επόμενη της εκλογής του άρχισε συστηματικά και με σχεδιασμό τον ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ της χώρας.Καταργεί ,βασισμένο στο δόγμα του ΣΟΚ , με την μέθοδο του σαλαμιού, ότι έχει κατακτηθεί με αγώνες,  προβάλλοντας  την αναδιοργάνωση του κράτους,  ώστε να γίνει αποτελεσματικό,  αλλά στην ουσία ο αντικειμενικός του σκοπός είναι, η ικανοποιήση των δανειστών και εξαθλίωση του Έλληνα.
 Περνάνε νόμους, με τους οποίους σε δένουν χειροπόδαρα , σου μειώνουν μισθούς και συντάξεις,  σε φορολογούν ασύστολα, με ένα μόνο σκοπό να σε σώσουν!
 Κάθε μέρα δεν ακούς τίποτα άλλο από μέτρα να καλύψουν το έλλειμμα που πότε δεν μαζεύεται.
Εκφράσεις τύπου,  ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ  και άλλες έχουν ένα και μόνο σκοπό. Να σε φοβίσουν ώστε να μην μιλήσεις για τον  καθημερινό σου  ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ.
Τα νοσοκομεία κλείνουν. Τα σχολεία συρρικνώνονται , τα εισοδήματα μειώνονται δραματικά , η ανεργία αυξάνεται δραματικά και τα λουκέτα είναι καθημερινά.
Φέρνουν ξένους να μας διοικήσουν, μας γυρίζουν δηλαδή στην εποχή του ΟΘΩΝΑ, μας παραδίνουν σε ξένα χέρια. Η κατοχή είναι πλέον προ των πυλών ,όχι με όπλα όπως το 1940 , εκεί τουλάχιστον ρίξαμε τουφεκιές, αλλά με πρόσχημα την κρίση δανεισμού μας την επιβάλλουν.
Και εμείς; Βγαίνουμε στους  δρόμους για τον υποβιβασμό των ομάδων μας. Βγαίνουμε να υπερασπιστούμε στην ουσία, τα συμφέροντα του ΜΠΕΟΥ,ΨΩΜΙΑΔΗ, ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΔΩΝ, ΜΑΡΙΝΑΚΗ και λοιπών, οι οποίοι όλοι αυτοί δεν δίνουν δεκάρα για την ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ της ζωής σου,  αλλά το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα προσωπικά τους συμφέροντα,  που όταν θίγονται βάζουν μπροστά τον ηρωικό λαό της ομάδος τους να τα διεκδικήσουν.  Και το λυπηρό σε αυτό είναι,  ότι μπροστάρηδες είναι νεολαίοι.
Η νεολαία η οποία,  ενώ έπρεπε να τα είχε κάνει λίμπα,  διότι το αύριο τους δεν υπάρχει , βγαίνει στους δρόμους να υπερασπιστεί τα σύμφεροντα μεγαλομετόχων όπου οι περισσότεροι είναι αμφιλεγόμενοι.
Και ενώ έπρεπε να βγαίνουν στο δρόμο,  για τον ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ της προσωπικής ζωής του,  βγαίνουν έξω για χίλια άλλα πράγματα.
Είναι αστείο να βγαίνουμε στους δρόμους για άσχετα πράγματα και για τον ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ μας να μην κάνουμε  τίποτα σημαντικό, φυσικά είναι το κίνημα των αγανακτισμένων, το οποίο και αυτό κάποιοι προσπαθούν  να καπελώσουν  αλλά δεν είναι αρκετό.
Ο Έλληνας πρέπει να ξεπεράσει το Σοκ και να κατέβει στους δρόμους.  Να μην μείνει αμέτοχος στο ότι συμβαίνει  και  με μαζικές κοινοτοποίησεις, να απαιτήσει να σταματήσει ο καθημερινός ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ του, ο οποίος γίνεται συστηματικά και με σχέδιο.
Βγες επιτέλους στους δρόμους, για ΣΕΝΑ , ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ  και να απαιτήσεις   αυτό που δικαιούσαι. Μια αξιοπρεπή ζωή με προοπτικές .
Πάρε τουλάχιστον παράδειγμα τους οπαδούς των ομάδων,  γίνε και συ οπαδός,  όμως της ζωής σου και απαίτησε το αυτονόητο. Μια αξιοπρεπή ζωή, μια αξιοπρεπή δουλειά , μια αξιοπρεπή μόρφωση για τα παιδιά σου  και γενικότερα ένα αύριο που θα σε σου δίνει αισιοδοξία και όχι μιζέρια. Βγες στους δρόμους. Απαίτησε τα αυτονόητα διότι αν συνεχίσεις να κάθεσαι στην πολυθρόνα σου και να δέχεσαι την καθημερινή πλύση εγκεφάλου, από τα στημένα ΜΜΕ των μεγαλομέτοχων,  ο υποβιβασμός σου θα συνεχίζεται μέχρι αυτή η χώρα να εξαθλιωθεί και σένα  να ψάχνεις στα σκουπίδια το φαΐ της ημέρας!
Υ.Γ. Όσο είναι καιρός, ακόμη δεν είναι αργά, πέταξε την κομματική  σου ταυτότητα και αγωνίσου για σένα για την οικογένεια σου για την χώρα σου.

το είδαμε στο olympia.gr
Δες και αυτό...

Βιομηχανικό παιδί...

Βιομηχανικό παιδί...
Νομίζω είμαι βιομηχανικό παιδί εγκλωβισμένο σε κήπους με ξεριζωμένους λωτούς, αγριολεμονιές και τριαντάφυλλα που αρνούνται να μεγαλώσουν. Υπάρχουν τέτοια, τριαντάφυλλα νάνοι.

Nueva Cosmo

Nueva Cosmo
Δεν είχες αλλάξει. Είχες απλά πάει σε άλλο τόπο. Σαν να αγνοούσες γύρω σου το ρουν της πόλης, τη φασαρία, εσύ ο πάντα άνθρωπος της εξοχής, που δεν την άντεχες καν, ούτε για μια ζωή, ούτε για μια στιγμή. Και κάπνιζες

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)
Υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στην κανονικότητα και το παράλογο του κόσμου, πολύ λεπτή και άκρως επικίνδυνη, να την δεις, να την κατανοήσεις και τελικά να την περάσεις χωρίς να σε καταπιεί στο χάος της.

Μικρή ιστορία Κυριακής

Μικρή ιστορία Κυριακής
Τα πιο ωραία μπαρ του κόσμου, είναι αυτά που δεν πήγα ακόμη. Δεν ξέρω πόση νεότητα πρέπει να ξοδευτεί ακόμη σε ωραίες, ξύλινες, στοργικές μπάρες, με λευκά ποτά και μαύρες μπύρες από την Ιρλανδία,

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...
Βγες ραντεβού με ένα κορίτσι που δεν διαβάζει. Ανακάλυψε την στη μελαγχολική ζοφερότητα ενός μπαρ του συρμού, ή στο καπνισμένο, ιδρωμένο και αλκοολούχο χώρο ενός club

"Μην προσπαθείς"

"Μην προσπαθείς"
Ο Τσαρλς Μπουκόφσκι, πέθανε στις 9 Μαρτίου του 1994 από Λευχαιμία στην Αμερική, μια χώρα που ποτέ δεν αγάπησε, γιατί και αυτή ποτέ δεν τον αγάπησε.

Ο γιος των Κράμερ

Ο γιος των Κράμερ
Οι απορίες μου εξαντλούνται σε χαζά ερωτήματα, πχ. τι απέγινε το πιτσιρίκι που έπαιζε στο Κράμερ εναντίον Κράμερ, γιατί ήταν όμορφο και με κάνει να αναρωτιέμαι.

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)
Η διαλεκτική του Χέγκελ, που τόσο τον γοήτευσε στα νεανικά του χρόνια, στάθηκε η αφορμή για την ιστορικά διαρκώς αναθεωρήσιμη φιλοσοφία του, αυτός ο οποίος πρώτος απέρριψε

Το καλύτερο app που βρήκα

Το καλύτερο app που βρήκα
Το καλύτερο μακράν I-phone app, που έχω ανακαλύψει είναι το Urban Dictionary γιατί εκτός από το ότι είναι πολύ αστείο και με μοναδικούς ορισμούς, μαθαίνεις απίστευτη slag

What Art Would You Like To See Before You Die?

What Art Would You Like To See Before You Die?
Μπορεί η τελευταία επιθυμία να είναι και η σημαντικότερη στην ζωή ενός ανθρώπου, αν και προσωπικά πιστεύω ότι η επιθυμία που εκπληρώνεται πριν το τέλος, είναι η λιγότερο ικανή να προσφέρει ευτυχία.

Casablanca...

Casablanca...
Έβαλα ταινία. Καζαμπλάνκα. Μυθική με ατελείωτους σακατεμένους έρωτες. Θα την κοίταζα αλλά χθες, ήταν μια μεγάλη νύχτα που άκουσα πολλά πουλιά. Κάποτε ξύπναγα χαράματα
Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget