Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2011

Τι μισθό παίρνουν άραγε τα golden boys στην Ελλάδα; (το μηνιάτικο των Ελλήνων τραπεζιτών)

Την ώρα που οδηγούν τον Ελληνικό λαό σε αξαθλίωση αυτοί τρώνε με χρυσά κουτάλια, πηρούνια, μαχαίρια, πιάτα και ότι άλλο θέλετε. Και να φανταστεί κανείς ότι το έργο που προσφέρουν είναι... ΜΗΔΕΝ! Οι Ελληνικές τράπεζες δεν μπορούν να σταθούν μόνες τους. Μέσα σε 3 χρόνια έχουν
πάρει πάνω από 110 δισ.ευρώ ενσχύσεις. Έτσι γίνομαι και εγώ τραπεζίτης. Σύμφωνα λοιπόν με τα τελευταία στοιχεία που κυκλοφορούν (και αν δεν είναι έτσι "ιδού πεδίο δόξης λαμπρό" για την Εθνική Τράπεζα να το διαψεύσει) οι κύριοι αυτοί παίρνουν όσα θα έπαιρναν τουλάχιστον 20.000 άνεργοι .
Ας τους πάρουμε έναν- έναν με τη σειρά...

-Γιώργος Προβόπουλος - Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος- 4.051.049 ευρώ τον χρόνο.Περισσότερα και από τον Μπεν Μπερνάνκε,τον κεντρικό τραπεζίτη των ΗΠΑ.

-Απόστολος Ταμβακάκης-διοικητής Εθνικής τράπεζας -270 χιλιάδες ως καθαρή αμοιβή και 370 χιλιάδες υπό την μορφή bonus δηλαδή 640 χιλιάδες ευρώ. Οι απολαβές του αντιπροέδρου ανέρχονται σε 230 χιλιάδες και μαζί με το bonus στις 600 χιλιάδες ευρώ. Οι γενικοί διευθυντές κ.κ. Τουρκολιάς, Λεόπουλος, Χριστοδούλου κ.ά. λαμβάνουν βασικές απολαβές 250, 170 και 180 χιλιάδες αντίστοιχα ενώ μαζί με τα bonus θα φθάσουν τα 350 με 400 χιλιάδες ευρώ. Τα συνολικά bonus σε 16 άτομα αγγίζουν τα 2,5 εκατ. ευρώ. Παράλληλα πληρώνονται ασφάλιστρα στην διοίκηση τον χρόνο από 5 χιλιάδες ευρώ έως 28 χιλιάδες ευρώ (στην περίπτωση του κ. Τουρκολιά).
Συνολικά στην Εθνική δόθηκαν περίπου 50 εκ.ευρώ σαν μπόνους.

-Ξ.Νικήτας-πρόεδρος Eurobank-164 χιλιάδες ευρώ και bonus 250 χιλιάδων ευρώ. Ο διευθύνων σύμβουλος Ν. Νανόπουλος 135 χιλιάδες ευρώ βασικές αποδοχές και bonus 770 χιλιάδων ευρώ, ενώ οι αναπληρωτές διευθύνοντες σύμβουλοι Μπαλλής, Κολακίδης και Καραμούζης εμφανίζουν βασικές αποδοχές 135 χιλιάδες και bonus 650 χιλιάδες. Στους γενικούς διευθυντές τα bonus φθάνουν τις 150 με 180 χιλιάδες ευρώ. Επίσης έχουν δοθεί και stock options 456 χιλιάδες μετοχές στον Ν. Νανόπουλο και 354 χιλιάδες σε κάθε ένα από τους αναπληρωτές διευθύνοντες συμβούλους.

-Μ.Σάλας-πρόεδρος Πειραιώς-1,98 εκατ. ευρώ τον χρόνο βασικό μισθό και 1,15 εκατ. έκτακτα, δηλαδή σύνολο περίπου 3,2 εκατ ευρώ. Επίσης διαθέτει και πρόγραμμα συνταξιοδότησης 22 εκατ. ευρώ. Μεταξύ των υπόλοιπων στελεχών της κορυφής της διοικητικής πυραμίδας, ο κ. Θ Πανταλάκης λαμβάνει βασικές αποδοχές 870 χιλιάδες ευρώ και bonus 530 χιλιάδες ευρώ.

-Τα 3 εκ.ευρώ φτάνουν οι βασικές απολαβές των μελών του ΔΣ της ALPHA BANK.Κατά καιρούς διανέμονται πολλά stock options (περί τα 2,9 εκατ μετοχές, οι οποίες μοιράζονται σε 245 στελέχη)

-Στην Aspis ο εκάστοτε επικεφαλής λαμβάνει 600.000 ευρώ ετησίως.

-Στην Citybank ο εκάστοτε επικεφαλής λαμβάνει 300.000 ευρώ ετησίως.

Τα στοιχεία δεν αφορούν όλες τις τράπεζες , γιατί φαίνεται πως σε κάποιες είναι επτασφράγιστο μυστικό τα πόσα παίρνουν τα στελέχη.Αυτά τα τρελά ποσά κυκλοφορούν στην πιάτσα.Εάν δεν είναι έτσι η Εθνική τράπεζα πρέπει να βγάλει τα πραγματικά στοιχεία στη δημοσιότητα.
 και εμείς ευχαρίστως να τους ζητήσουμε συγγνώμη εάν τα παραπάνω στοιχεία είναι ψευδή.(Σιγά μην τα βγάλει).

planet-greece
Δες και αυτό...

Βιομηχανικό παιδί...

Βιομηχανικό παιδί...
Νομίζω είμαι βιομηχανικό παιδί εγκλωβισμένο σε κήπους με ξεριζωμένους λωτούς, αγριολεμονιές και τριαντάφυλλα που αρνούνται να μεγαλώσουν. Υπάρχουν τέτοια, τριαντάφυλλα νάνοι.

Nueva Cosmo

Nueva Cosmo
Δεν είχες αλλάξει. Είχες απλά πάει σε άλλο τόπο. Σαν να αγνοούσες γύρω σου το ρουν της πόλης, τη φασαρία, εσύ ο πάντα άνθρωπος της εξοχής, που δεν την άντεχες καν, ούτε για μια ζωή, ούτε για μια στιγμή. Και κάπνιζες

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)
Υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στην κανονικότητα και το παράλογο του κόσμου, πολύ λεπτή και άκρως επικίνδυνη, να την δεις, να την κατανοήσεις και τελικά να την περάσεις χωρίς να σε καταπιεί στο χάος της.

Μικρή ιστορία Κυριακής

Μικρή ιστορία Κυριακής
Τα πιο ωραία μπαρ του κόσμου, είναι αυτά που δεν πήγα ακόμη. Δεν ξέρω πόση νεότητα πρέπει να ξοδευτεί ακόμη σε ωραίες, ξύλινες, στοργικές μπάρες, με λευκά ποτά και μαύρες μπύρες από την Ιρλανδία,

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...
Βγες ραντεβού με ένα κορίτσι που δεν διαβάζει. Ανακάλυψε την στη μελαγχολική ζοφερότητα ενός μπαρ του συρμού, ή στο καπνισμένο, ιδρωμένο και αλκοολούχο χώρο ενός club

"Μην προσπαθείς"

"Μην προσπαθείς"
Ο Τσαρλς Μπουκόφσκι, πέθανε στις 9 Μαρτίου του 1994 από Λευχαιμία στην Αμερική, μια χώρα που ποτέ δεν αγάπησε, γιατί και αυτή ποτέ δεν τον αγάπησε.

Ο γιος των Κράμερ

Ο γιος των Κράμερ
Οι απορίες μου εξαντλούνται σε χαζά ερωτήματα, πχ. τι απέγινε το πιτσιρίκι που έπαιζε στο Κράμερ εναντίον Κράμερ, γιατί ήταν όμορφο και με κάνει να αναρωτιέμαι.

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)
Η διαλεκτική του Χέγκελ, που τόσο τον γοήτευσε στα νεανικά του χρόνια, στάθηκε η αφορμή για την ιστορικά διαρκώς αναθεωρήσιμη φιλοσοφία του, αυτός ο οποίος πρώτος απέρριψε

Το καλύτερο app που βρήκα

Το καλύτερο app που βρήκα
Το καλύτερο μακράν I-phone app, που έχω ανακαλύψει είναι το Urban Dictionary γιατί εκτός από το ότι είναι πολύ αστείο και με μοναδικούς ορισμούς, μαθαίνεις απίστευτη slag

What Art Would You Like To See Before You Die?

What Art Would You Like To See Before You Die?
Μπορεί η τελευταία επιθυμία να είναι και η σημαντικότερη στην ζωή ενός ανθρώπου, αν και προσωπικά πιστεύω ότι η επιθυμία που εκπληρώνεται πριν το τέλος, είναι η λιγότερο ικανή να προσφέρει ευτυχία.

Casablanca...

Casablanca...
Έβαλα ταινία. Καζαμπλάνκα. Μυθική με ατελείωτους σακατεμένους έρωτες. Θα την κοίταζα αλλά χθες, ήταν μια μεγάλη νύχτα που άκουσα πολλά πουλιά. Κάποτε ξύπναγα χαράματα
Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις