Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2011

Great expectations...(και μερικές χρήσιμες διαψεύσεις)

Ο πάπας ετοιμάζεται να επισκεφτεί την Ισπανία και η επίσκεψη κοστίζει 72 εκατομύρια.Την ίδια ώρα ανήλικα δικάζονται και καταδικάζονται για ένα μπουκάλι νερό στο Λονδίνο.Στη Λάρισα μερικά ανήλικα βασανίστηκαν στην ασφάλεια και δικάστηκαν για τους ίδιους λόγους από  το 2008-2010.
Οι δικοί μας μουλάδες κόπτονται για τα μισθά τους και σαμποτάρουν την καθιέρωση της καύσης των νεκρών, ενώ παράλληλα ασχολούνται με το χόμπι των παράνομων νεκροταφείων.Δασικές εκτάσεις διεκδικούνται, καταπατούνται και πωλούνται από ικανούς ρασοφόρους μπίζνεσμεν του “θεού” και της “Παναγίας”Πάνω από τους δικαστές η εικόνα του “Χριστού” πανταχού παρούσα στην απόδοση “δικαιοσύνης” που καταδικάζει 20χρονα σε 30 χρόνια φυλακή και αφήνει ελεύθερους τους “μεγαλό-” της αστικής τάξης.
Αντί να μιλάμε για τα δικαιώματα του Αραβικού κόσμου, μιλάμε για τα δικαιώματα του Ισλαμικού κόσμου.Προτεστάντης με ολίγη από Μασωνία, τίγκα ναζισμό-εθνικισμό και μπόλικη ψυχοπαθολογία, σφάζει ανήλικα με τις δεκάδες.Γυναίκες πετροβολούνται για ζητήματα τιμής από “τιμημένους” άντρες.
Στα μπαρ και στα καφενία της Ελλάδας του 21 αιώνα.. “όλες οι γυναίκες είναι πουτάνες” αλλά ποτέ έστω…”κάποιοι παπάδες είναι παιδόφιλοι”.
 
Στην Αμερική 90-και βάλε- εκατομμύρια, καμένοι εγκέφαλοι, προσεύχονται να έρθει η Ώρα της Κρίσης, ενώ ονειρεύονται τον επόμενο Πρόεδρο, λευκό Χριστιανό και με το κουμπί των πυρηνικών στο δάχτυλο.Τα δικά μας όπλα: η λογική, η ανθρωπιά, ο αναστοχασμός και η διαρκής κριτική σκέψη για τον κόσμο γύρω μας και μέσα μας.
Το να κυνηγάμε βολικές βεβαιότητες, φοβούμενοι τον “άγνωστο” κόσμο γύρω μας, οδηγεί μονάχα στο απόλυτο και την εγκατάλειψη κάθε αγώνα.Τρανό παράδειγμα η άνοδος της ακροδεξιάς και η περιρρέουσα συνωμοσιολογία.
Στην ουσία αρνούμαστε την επικοινωνία. Τη διάδοση της πληροφορίας.
Ενδιαφέρον: O Κάμερον, ο Παπανδρέου και άλλοι νέο-διαχειριστές, φοβούνται τη πληροφορία ελεύθερη, όπως και την ελεύθερη έκφραση. Για αυτό ο καταιγισμός νομοθεσιών για το ίντερνετ.
Βέβαια ο Γουόρεν Μπάφετ που είναι καπιταλιστής και όχι μαριονέτα διαχειριστής, λέει από καμιά αλήθεια γιατί ως καπιταλιστής original έχει διαβάσει και κατανοήσει την ιστορία των αυτοκρατοριών.Μπορεί και να φοβάται ότι στο τέλος δεν θα μείνει τίποτα όρθιο.

Το βίντεο που ακολουθεί είναι από μια ομιλία του Richard Dawkins το 2010, με αφορμή την τότε επίσκεψη του “Πάπα” Ράτσινγκερ στη Μεγάλη Βρετανία.

Με τον Dawkins διαφωνώ πολιτικά σε πολλά πράγματα που έχουν να κάνουν με τη “μόδα” του κοινωνιοβιολογισμού,
αλλά δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με τα επιχειρήματα του ως μαχόμενου άθεου.

risinggalaxy στο parallhlografos
σημείωση eyewitness: ο Richard Dawkins, είναι εξελικτκός βιολόγος και κατέχει την έδρα Charles Simonyi στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Κυριότερο έργο του για την κατανόηση της επιστήμης απ΄το ευρύ κοινό, είναι το "Η περί θεού αυταπάτη".
Δες και αυτό...

Βιομηχανικό παιδί...

Βιομηχανικό παιδί...
Νομίζω είμαι βιομηχανικό παιδί εγκλωβισμένο σε κήπους με ξεριζωμένους λωτούς, αγριολεμονιές και τριαντάφυλλα που αρνούνται να μεγαλώσουν. Υπάρχουν τέτοια, τριαντάφυλλα νάνοι.

Nueva Cosmo

Nueva Cosmo
Δεν είχες αλλάξει. Είχες απλά πάει σε άλλο τόπο. Σαν να αγνοούσες γύρω σου το ρουν της πόλης, τη φασαρία, εσύ ο πάντα άνθρωπος της εξοχής, που δεν την άντεχες καν, ούτε για μια ζωή, ούτε για μια στιγμή. Και κάπνιζες

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)
Υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στην κανονικότητα και το παράλογο του κόσμου, πολύ λεπτή και άκρως επικίνδυνη, να την δεις, να την κατανοήσεις και τελικά να την περάσεις χωρίς να σε καταπιεί στο χάος της.

Μικρή ιστορία Κυριακής

Μικρή ιστορία Κυριακής
Τα πιο ωραία μπαρ του κόσμου, είναι αυτά που δεν πήγα ακόμη. Δεν ξέρω πόση νεότητα πρέπει να ξοδευτεί ακόμη σε ωραίες, ξύλινες, στοργικές μπάρες, με λευκά ποτά και μαύρες μπύρες από την Ιρλανδία,

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...
Βγες ραντεβού με ένα κορίτσι που δεν διαβάζει. Ανακάλυψε την στη μελαγχολική ζοφερότητα ενός μπαρ του συρμού, ή στο καπνισμένο, ιδρωμένο και αλκοολούχο χώρο ενός club

"Μην προσπαθείς"

"Μην προσπαθείς"
Ο Τσαρλς Μπουκόφσκι, πέθανε στις 9 Μαρτίου του 1994 από Λευχαιμία στην Αμερική, μια χώρα που ποτέ δεν αγάπησε, γιατί και αυτή ποτέ δεν τον αγάπησε.

Ο γιος των Κράμερ

Ο γιος των Κράμερ
Οι απορίες μου εξαντλούνται σε χαζά ερωτήματα, πχ. τι απέγινε το πιτσιρίκι που έπαιζε στο Κράμερ εναντίον Κράμερ, γιατί ήταν όμορφο και με κάνει να αναρωτιέμαι.

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)
Η διαλεκτική του Χέγκελ, που τόσο τον γοήτευσε στα νεανικά του χρόνια, στάθηκε η αφορμή για την ιστορικά διαρκώς αναθεωρήσιμη φιλοσοφία του, αυτός ο οποίος πρώτος απέρριψε

Το καλύτερο app που βρήκα

Το καλύτερο app που βρήκα
Το καλύτερο μακράν I-phone app, που έχω ανακαλύψει είναι το Urban Dictionary γιατί εκτός από το ότι είναι πολύ αστείο και με μοναδικούς ορισμούς, μαθαίνεις απίστευτη slag

What Art Would You Like To See Before You Die?

What Art Would You Like To See Before You Die?
Μπορεί η τελευταία επιθυμία να είναι και η σημαντικότερη στην ζωή ενός ανθρώπου, αν και προσωπικά πιστεύω ότι η επιθυμία που εκπληρώνεται πριν το τέλος, είναι η λιγότερο ικανή να προσφέρει ευτυχία.

Casablanca...

Casablanca...
Έβαλα ταινία. Καζαμπλάνκα. Μυθική με ατελείωτους σακατεμένους έρωτες. Θα την κοίταζα αλλά χθες, ήταν μια μεγάλη νύχτα που άκουσα πολλά πουλιά. Κάποτε ξύπναγα χαράματα
Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις