Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2011

Αποσύρεται «επαναστατική» διαφήμιση της Levi's μετά τις ταραχές στη Βρετανία...(video)

Υπό το βάρος αντιδράσεων ότι «εξυμνεί» τις ταραχές που σάρωσαν τη Βρετανία, η εταιρεία Levi's αποσύρει προσωρινά διαφήμιση που παρουσιάζει έναν νεαρό άνδρα να αντιπαρατίθεται στις δυνάμεις καταστολής ενώ ακούγεται η φράση «είσαι υπέροχος». Ο αφηγητής διαβάζει αποσπάσματα
από ποίηση του Τσαρλς Μπουκόφσκι και το σποτ τελειώνει με τις λέξεις «Βγες Μπροστά».
Το σποτ διάρκειας 60 δευτερολέπτων -στο πλαίσιο της πρώτης παγκόσμιας διαφημιστικής εκστρατείας της Levi Strauss- αναρτήθηκε το βράδυ της Τρίτης στο Facebook και επρόκειτο να προβληθεί προσεχώς στα τηλεοπτικά δίκτυα και τις κινηματογραφικές αίθουσες της Βρετανίας.


Ωστόσο, οι αντιδράσεις εξαιτίας της χρονικής συγκυρίας οδήγησαν την εταιρεία να ανακοινώσει ότι «για λόγους ευαισθησίας» αποσύρει προσωρινά το σποτ από τη Βρετανία -αν και είναι ακόμη διαθέσιμο στο YouTube, ενώ θα προβληθεί κανονικά στο εξωτερικό- όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα The Guardian.

«Είμαστε βαθύτατα αποκαρδιωμένοι για τα πρωτοφανή γεγονότα που λαμβάνουν χώρα αυτή τη στιγμή στο Ηνωμένο Βασίλειο και έχουν επηρεάσει τις κοινότητες σε όλη τη χώρα» δήλωσε εκπρόσωπος της Levi's, τονίζοντας πως στόχος του σποτ είναι να καταγράψει την αισιοδοξία των νέων και τη φιλοδοξία για ένα καλύτερο μέλλον, και όχι να ενθαρρύνει ταραχές.

«Αν και η διαφήμιση 'Go Forth' [Βγες Μπροστά] ενσωματώνει την ενέργεια και τα γεγονότα των καιρών μας, και δεν αφορά κανένα συγκεκριμένο κίνημα ή πολιτικό ζήτημα, αντίθετα έχει να κάνει με την αισιοδοξία, τη θετική δράση και ένα πρωτοποριακό πνεύμα, για λόγους ευαισθησίας για όσα συμβαίνουν τώρα στη Βρετανία, αναστείλαμε προσωρινά τα σποτ στο Facebook και τους κινηματογράφους στη χώρα» δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Κατά την έναρξη της διαφημιστικής εκστρατείας, η επικεφαλής του τμήματος μάρκετινγκ της Levi's Ρεμπέκα Βαν Ντάικ έχει υπογραμμίσει ότι «τώρα περισσότερο από ποτέ, ο κόσμος χρειάζεται έμπνευση, ο κόσμος χρειάζεται ανθρώπους με πρωτοποριακό πνεύμα που ακόμη πιστεύουν ότι όλα είναι δυνατά».
Η συγκεκριμένη διαφήμιση, επισημαίνει η εταιρεία, αναγνωρίζει τους ανθρώπους σε όλη την υφήλιο που βγαίνουν μπροστά για να αλλάξουν τον κόσμο.

in.gr
Δες και αυτό...

Βιομηχανικό παιδί...

Βιομηχανικό παιδί...
Νομίζω είμαι βιομηχανικό παιδί εγκλωβισμένο σε κήπους με ξεριζωμένους λωτούς, αγριολεμονιές και τριαντάφυλλα που αρνούνται να μεγαλώσουν. Υπάρχουν τέτοια, τριαντάφυλλα νάνοι.

Nueva Cosmo

Nueva Cosmo
Δεν είχες αλλάξει. Είχες απλά πάει σε άλλο τόπο. Σαν να αγνοούσες γύρω σου το ρουν της πόλης, τη φασαρία, εσύ ο πάντα άνθρωπος της εξοχής, που δεν την άντεχες καν, ούτε για μια ζωή, ούτε για μια στιγμή. Και κάπνιζες

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)
Υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στην κανονικότητα και το παράλογο του κόσμου, πολύ λεπτή και άκρως επικίνδυνη, να την δεις, να την κατανοήσεις και τελικά να την περάσεις χωρίς να σε καταπιεί στο χάος της.

Μικρή ιστορία Κυριακής

Μικρή ιστορία Κυριακής
Τα πιο ωραία μπαρ του κόσμου, είναι αυτά που δεν πήγα ακόμη. Δεν ξέρω πόση νεότητα πρέπει να ξοδευτεί ακόμη σε ωραίες, ξύλινες, στοργικές μπάρες, με λευκά ποτά και μαύρες μπύρες από την Ιρλανδία,

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...
Βγες ραντεβού με ένα κορίτσι που δεν διαβάζει. Ανακάλυψε την στη μελαγχολική ζοφερότητα ενός μπαρ του συρμού, ή στο καπνισμένο, ιδρωμένο και αλκοολούχο χώρο ενός club

"Μην προσπαθείς"

"Μην προσπαθείς"
Ο Τσαρλς Μπουκόφσκι, πέθανε στις 9 Μαρτίου του 1994 από Λευχαιμία στην Αμερική, μια χώρα που ποτέ δεν αγάπησε, γιατί και αυτή ποτέ δεν τον αγάπησε.

Ο γιος των Κράμερ

Ο γιος των Κράμερ
Οι απορίες μου εξαντλούνται σε χαζά ερωτήματα, πχ. τι απέγινε το πιτσιρίκι που έπαιζε στο Κράμερ εναντίον Κράμερ, γιατί ήταν όμορφο και με κάνει να αναρωτιέμαι.

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)
Η διαλεκτική του Χέγκελ, που τόσο τον γοήτευσε στα νεανικά του χρόνια, στάθηκε η αφορμή για την ιστορικά διαρκώς αναθεωρήσιμη φιλοσοφία του, αυτός ο οποίος πρώτος απέρριψε

Το καλύτερο app που βρήκα

Το καλύτερο app που βρήκα
Το καλύτερο μακράν I-phone app, που έχω ανακαλύψει είναι το Urban Dictionary γιατί εκτός από το ότι είναι πολύ αστείο και με μοναδικούς ορισμούς, μαθαίνεις απίστευτη slag

What Art Would You Like To See Before You Die?

What Art Would You Like To See Before You Die?
Μπορεί η τελευταία επιθυμία να είναι και η σημαντικότερη στην ζωή ενός ανθρώπου, αν και προσωπικά πιστεύω ότι η επιθυμία που εκπληρώνεται πριν το τέλος, είναι η λιγότερο ικανή να προσφέρει ευτυχία.

Casablanca...

Casablanca...
Έβαλα ταινία. Καζαμπλάνκα. Μυθική με ατελείωτους σακατεμένους έρωτες. Θα την κοίταζα αλλά χθες, ήταν μια μεγάλη νύχτα που άκουσα πολλά πουλιά. Κάποτε ξύπναγα χαράματα
Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget