Σάββατο, 6 Αυγούστου 2011

Οι οίκοι αξιολόγησης S&P υποβάθμισαν τις Η.Π.Α....(σκούρα τα πράγματα )

Ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor΄s ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής (τοπική ώρα) ότι υποβαθμίζει την πιστοληπτική ικανότητα των ΗΠΑ από ΑΑΑ σε ΑΑ+. Πρόκειται για την πρώτη υποβάθμιση στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών, που κατείχαν το βαθμό ΑΑΑ για 70 χρόνια.
Με την υποβάθμιση αυτή οι ΗΠΑ κατατάσσονται χαμηλότερα από το Λιχτενστάιν και στο ίδιο επίπεδο με το Βέλγιο.Στην έκθεση αιτιολόγησης της απόφασής του ο οίκος αναφέρει ότι η υποβάθμιση "αντανακλά την άποψή μας ότι το σχέδιο δημοσιονομικής εξυγίανσης στο οποίο συμφώνησαν πρόσφατα το Κογκρέσο και η Κυβέρνηση υπολείπεται από αυτό που, κατά την άποψή μας, θα ήταν αναγκαία για τη σταθεροποίηση της μεσοπρόθεσμης δυναμικής του χρέους."

Η ανακοίνωση συνεχίζει ως εξής:

"Γενικότερα, η υποβάθμιση αντανακλά την άποψή μας ότι η αποτελεσματικότητα, η σταθερότητα και η προβλεψιμότητα των Αμερικανών πολιτικών και των πολιτικών οργάνων έχει αποδυναμωθεί σε μια περίοδο συνεχών δημοσιονομικων και οικονομικών προκλήσεων, σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι βλέπαμε, όταν αποδώσαμε την αρνητική προοπτική στην αξιολόγηση στις 18 Απριλίου 2011.

Από τότε, έχουμε μεταβάλει την άποψή μας για τις δυσκολίες στη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ των πολιτικών κομμάτων σχετικά με τη δημοσιονομική πολιτική, κάτι που μας κάνει να απαισιόδοξους για την ικανότητα του Κογκρέσου και της Κυβέρνησης να μετατρέψει τη συμφωνία τους σε ένα πλάνος ευρύτερης δημοσιονομικής εξυγίανσης, που θα σταθεροποιούσε τη δυναμική του χρέους σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η προοπτική για τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση είναι αρνητική. Θα μπορούσαμε να υποβαθμίσουμε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική διαβάθμιση σε «ΑΑ» μέσα στα επόμενα δύο έτη, εφόσον βλέπουμε μικρότερη μείωση των δαπανών από τη συμφωνημένη, υψηλότερα επιτόκια ή νέες δημοσιονομικές πιέσεις κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής, που θα οδηγούσαν σε υψηλότερα επίπεδα ο δημόσιο χρέος από αυτά που μπορούμε να υπολογίσουμε τώρα."

Αξιωματούχοι της S&P συναντήθηκαν με στελέχη από το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα προκειμένου να συζητήσουν το σχέδιο για το χρέος των ΗΠΑ χωρίς να δώσουν μετά τη συνάντηση ενδείξεις για τα αποτελέσματά της.Οι επιπτώσεις της υποβάθμισης αυτής μπορεί να είναι περισσότερο ψυχολογικές και λιγότερο πρακτικές. Οι δύο άλλοι οίκοι αξιολόγηγης, η Fitch και η Moody΄s διατήρησαν την κορυφαία αξιολόγηση για το αμερικανικό χρέος. Και μέχρι στιγμής τα αμερικανικά ομόλογια παραμένουν ασφαλές καταφύγιο για τους επενδυτές. Η προαναγγελία επίσης της υποβάθμισης μειώνει κάπως τον ενδεχόμενο αντίκτυπό της.

Πάντως, ως αποτέλεσμα της υποβάθμισης κάποια funds αναμένεται ρευστοποιήσουν τις θέσεις τους σε αμερικανικά ομόλογα εφόσον έχουν αυστηρούς κανόνες διακράτησης μόνο ομόλόγων με ΑΑΑ αξιολόγηση.Αξίζει να σημειωθεί ότι η FED και η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφάλισης Καταθέσεων των ΗΠΑ (FDIC) ανακοίνωσαν ότι δεν απαιτείται οι αμερικανικές τράπεζες να αυξήσουν τα κεφάλαιά τους, μετά την υποβάθμιση από την S&P.

capital.gr
Δες και αυτό...

Βιομηχανικό παιδί...

Βιομηχανικό παιδί...
Νομίζω είμαι βιομηχανικό παιδί εγκλωβισμένο σε κήπους με ξεριζωμένους λωτούς, αγριολεμονιές και τριαντάφυλλα που αρνούνται να μεγαλώσουν. Υπάρχουν τέτοια, τριαντάφυλλα νάνοι.

Nueva Cosmo

Nueva Cosmo
Δεν είχες αλλάξει. Είχες απλά πάει σε άλλο τόπο. Σαν να αγνοούσες γύρω σου το ρουν της πόλης, τη φασαρία, εσύ ο πάντα άνθρωπος της εξοχής, που δεν την άντεχες καν, ούτε για μια ζωή, ούτε για μια στιγμή. Και κάπνιζες

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)
Υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στην κανονικότητα και το παράλογο του κόσμου, πολύ λεπτή και άκρως επικίνδυνη, να την δεις, να την κατανοήσεις και τελικά να την περάσεις χωρίς να σε καταπιεί στο χάος της.

Μικρή ιστορία Κυριακής

Μικρή ιστορία Κυριακής
Τα πιο ωραία μπαρ του κόσμου, είναι αυτά που δεν πήγα ακόμη. Δεν ξέρω πόση νεότητα πρέπει να ξοδευτεί ακόμη σε ωραίες, ξύλινες, στοργικές μπάρες, με λευκά ποτά και μαύρες μπύρες από την Ιρλανδία,

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...
Βγες ραντεβού με ένα κορίτσι που δεν διαβάζει. Ανακάλυψε την στη μελαγχολική ζοφερότητα ενός μπαρ του συρμού, ή στο καπνισμένο, ιδρωμένο και αλκοολούχο χώρο ενός club

"Μην προσπαθείς"

"Μην προσπαθείς"
Ο Τσαρλς Μπουκόφσκι, πέθανε στις 9 Μαρτίου του 1994 από Λευχαιμία στην Αμερική, μια χώρα που ποτέ δεν αγάπησε, γιατί και αυτή ποτέ δεν τον αγάπησε.

Ο γιος των Κράμερ

Ο γιος των Κράμερ
Οι απορίες μου εξαντλούνται σε χαζά ερωτήματα, πχ. τι απέγινε το πιτσιρίκι που έπαιζε στο Κράμερ εναντίον Κράμερ, γιατί ήταν όμορφο και με κάνει να αναρωτιέμαι.

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)
Η διαλεκτική του Χέγκελ, που τόσο τον γοήτευσε στα νεανικά του χρόνια, στάθηκε η αφορμή για την ιστορικά διαρκώς αναθεωρήσιμη φιλοσοφία του, αυτός ο οποίος πρώτος απέρριψε

Το καλύτερο app που βρήκα

Το καλύτερο app που βρήκα
Το καλύτερο μακράν I-phone app, που έχω ανακαλύψει είναι το Urban Dictionary γιατί εκτός από το ότι είναι πολύ αστείο και με μοναδικούς ορισμούς, μαθαίνεις απίστευτη slag

What Art Would You Like To See Before You Die?

What Art Would You Like To See Before You Die?
Μπορεί η τελευταία επιθυμία να είναι και η σημαντικότερη στην ζωή ενός ανθρώπου, αν και προσωπικά πιστεύω ότι η επιθυμία που εκπληρώνεται πριν το τέλος, είναι η λιγότερο ικανή να προσφέρει ευτυχία.

Casablanca...

Casablanca...
Έβαλα ταινία. Καζαμπλάνκα. Μυθική με ατελείωτους σακατεμένους έρωτες. Θα την κοίταζα αλλά χθες, ήταν μια μεγάλη νύχτα που άκουσα πολλά πουλιά. Κάποτε ξύπναγα χαράματα
Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις