Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2011

Η Vodafone εξαγοράζει την Wind...(και όλα αλλάζουν στις τηλεπικοινωνίες)

Σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της Wind από τη Vodafone βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο εταιρείες. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το deal, εφόσον ευοδοθεί αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του έτους. Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές θα υπάρξει και πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου περίπου 1.000 εργαζόμενων.Το νέο σχήμα θα ελέγχει μερίδια κοντά στο 50% της αγοράς κινητής τηλεφωνίας.Οι φήμες για επικείμενο "γάμο" στα εγχώρια telecoms επανέρχονταν κατά καιρούς, βάζοντας στο παιχνίδι όλα τα πιθανά νέα σχήματα. Και μια σύμπραξη Vodafone-Wind αποκτά εξαιρετικό ενδιαφέρον και για το κομμάτι της σταθερής τηλεφωνίας, αφού η μεν Vodafone διαθέτει το 18% της Hellas Online η δε Wind παρέχει ολοκληρωμένες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, έχοντας απορροφήσει την πρώην Tellas.
 
Εφόσον το deal από πλευράς των δύο εταιρειών ευοδοθεί, η ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού και η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων θα έχουν πολύ δουλειά μπροστά τους, "ξεσκονίζοντας" ουσιαστικά τους όρους της συμφωνίας, καθώς η ελληνική αγορά κινητής τηλεφωνίας θα μείνει με δύο παίκτες, εξαιρετικά ισχυρούς, αφού και η Cosmote διαθέτει μερίδιο αγοράς της τάξης του 47% και πλέον. Η υπόθεση δεν αποκλείεται να απασχολήσει και τις ευρωπαϊκές αρχές, οι οποίες δεν είναι ιδιαίτερα θετικά διακείμενες σε ολιγοπωλιακές συνθήκες ανταγωνισμού.

Οι άδειες

Μια σύμπραξη Wind-Vodafone αυτή την περίοδο θα έφερνε τα πάνω-κάτω και στην διαδικασία ανανέωσης των αδειών κινητής τηλεφωνίας, η οποία έχει ήδη δρομολογηθεί και απαιτεί κεφάλαια κατ΄ ελάχιστου ύψους 57,5 εκατ. ευρώ για την Vodafone και 69,9 εκατ. ευρώ για την Wind προκειμένου να διατηρήσουν το υφιστάμενο φάσμα τους. Για την Cosmote αυτή η διαδικασία θα κοστίσει τουλάχιστον 31 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η δημόσια διαβούλευση της ΕΕΤΤ για τη χορήγηση δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων στις ζώνες των 900 και των 1.800 MHz λήγει στις 9 Σεπτεμβρίου, ενώ στόχος της επιτροπής είναι να εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία από την ανανέωση και χορήγηση νέων αδειών τουλάχιστον 380 εκατ. ευρώ.
Η αλλαγή συσχετισμών συνολικά στην αγορά, σύμφωνα με εκτιμήσεις, μπορεί να λειτουργήσει και υπέρ του ΟΤΕ, αφού πια θα έχει να ανταγωνιστεί αντικειμενικά έναν ισχυρό όμιλο, οπότε η ΕΕΤΤ θα κληθεί να δει με διαφορετικό μάτι την ρύθμιση των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.

Δες και αυτό...

Βιομηχανικό παιδί...

Βιομηχανικό παιδί...
Νομίζω είμαι βιομηχανικό παιδί εγκλωβισμένο σε κήπους με ξεριζωμένους λωτούς, αγριολεμονιές και τριαντάφυλλα που αρνούνται να μεγαλώσουν. Υπάρχουν τέτοια, τριαντάφυλλα νάνοι.

Nueva Cosmo

Nueva Cosmo
Δεν είχες αλλάξει. Είχες απλά πάει σε άλλο τόπο. Σαν να αγνοούσες γύρω σου το ρουν της πόλης, τη φασαρία, εσύ ο πάντα άνθρωπος της εξοχής, που δεν την άντεχες καν, ούτε για μια ζωή, ούτε για μια στιγμή. Και κάπνιζες

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)
Υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στην κανονικότητα και το παράλογο του κόσμου, πολύ λεπτή και άκρως επικίνδυνη, να την δεις, να την κατανοήσεις και τελικά να την περάσεις χωρίς να σε καταπιεί στο χάος της.

Μικρή ιστορία Κυριακής

Μικρή ιστορία Κυριακής
Τα πιο ωραία μπαρ του κόσμου, είναι αυτά που δεν πήγα ακόμη. Δεν ξέρω πόση νεότητα πρέπει να ξοδευτεί ακόμη σε ωραίες, ξύλινες, στοργικές μπάρες, με λευκά ποτά και μαύρες μπύρες από την Ιρλανδία,

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...
Βγες ραντεβού με ένα κορίτσι που δεν διαβάζει. Ανακάλυψε την στη μελαγχολική ζοφερότητα ενός μπαρ του συρμού, ή στο καπνισμένο, ιδρωμένο και αλκοολούχο χώρο ενός club

"Μην προσπαθείς"

"Μην προσπαθείς"
Ο Τσαρλς Μπουκόφσκι, πέθανε στις 9 Μαρτίου του 1994 από Λευχαιμία στην Αμερική, μια χώρα που ποτέ δεν αγάπησε, γιατί και αυτή ποτέ δεν τον αγάπησε.

Ο γιος των Κράμερ

Ο γιος των Κράμερ
Οι απορίες μου εξαντλούνται σε χαζά ερωτήματα, πχ. τι απέγινε το πιτσιρίκι που έπαιζε στο Κράμερ εναντίον Κράμερ, γιατί ήταν όμορφο και με κάνει να αναρωτιέμαι.

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)
Η διαλεκτική του Χέγκελ, που τόσο τον γοήτευσε στα νεανικά του χρόνια, στάθηκε η αφορμή για την ιστορικά διαρκώς αναθεωρήσιμη φιλοσοφία του, αυτός ο οποίος πρώτος απέρριψε

Το καλύτερο app που βρήκα

Το καλύτερο app που βρήκα
Το καλύτερο μακράν I-phone app, που έχω ανακαλύψει είναι το Urban Dictionary γιατί εκτός από το ότι είναι πολύ αστείο και με μοναδικούς ορισμούς, μαθαίνεις απίστευτη slag

What Art Would You Like To See Before You Die?

What Art Would You Like To See Before You Die?
Μπορεί η τελευταία επιθυμία να είναι και η σημαντικότερη στην ζωή ενός ανθρώπου, αν και προσωπικά πιστεύω ότι η επιθυμία που εκπληρώνεται πριν το τέλος, είναι η λιγότερο ικανή να προσφέρει ευτυχία.

Casablanca...

Casablanca...
Έβαλα ταινία. Καζαμπλάνκα. Μυθική με ατελείωτους σακατεμένους έρωτες. Θα την κοίταζα αλλά χθες, ήταν μια μεγάλη νύχτα που άκουσα πολλά πουλιά. Κάποτε ξύπναγα χαράματα
Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget