Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2011

Τα πρώτα 100 χρόνια είναι δύσκολα... (νέο σχέδιο στο τραπέζι για έκδοση ..εκατονταετούς ομολόγου)

Σχέδια επί σχεδίων στο τραπέζι δανειστών και εταίρων για την “εναλλακτική” διάσωση της Ελληνικής οικονομίας. Μετά το σχέδιο “Εύρηκα”, γερμανικής εμπνεύσεως σύμφωνα με το οποίο ένας οργανισμός με έδρα το Λουξεμβούργο θα αποκρατικοποιεί οργανισμούς
και θα αποδίδει τα χρήματα για την αγορά ελληνικών ομολόγων από την Ε.Κ.Τ, τώρα το Ρόιτερς αποκαλύπτει ένα ακόμη πραγματικά μακρόπνοο σχέδιο το οποίο εξετάζεται. Ανάμεσα στις προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι η ανταλλαγή των πιο βραχυπρόθεσμων ελληνικών ομολόγων σε κυκλοφορία με νέα ομόλογα, που θα αποπληρώνονται μετά από 100 χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τους όρους της προτεινόμενης συμφωνίας για την εθελοντική ανταλλαγή των ομολόγων που λήγουν έως το 2020, οι ιδιώτες επενδυτές έχουν να διαλέξουν ανάμεσα σε ομόλογα διάρκειας έως 30 χρόνων. Στο πλαίσιο της συμφωνίας αυτής, οι ομολογιούχοι θα δεχτούν haircut της τάξης του 21%.

Όμως, όπως γράφει η www.isotimia.gr ακολουθώντας το παράδειγμα του Μεξικού, και με δεδομένη την ισχυρή ζήτηση που προέκυψε πριν από λίγες εβδομάδες, κατά την έκδοση 100ετούς ομολόγου της χώρας, στο τραπέζι πέφτει τώρα και ένα εναλλακτικό σχέδιο.

Ένα ελληνικό 100ετές ομόλογο μπορεί να φανεί ελκυστικό στους επενδυτές γιατί δεν θα επηρεάζεται τόσο όσο άλλοι, πιο βραχυπρόθεσμοι τίτλοι, από τις διακυμάνσεις των επιτοκίων. Ανάμεσα στα πλεονεκτήματά του, θα ήταν και η υψηλή ρευστότητα, σημειώνει το Reuters.

Κυρίως, όμως, η έκδοση ενός 100ετούς ομολόγου για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα έδινε ένα ισχυρό μήνυμα στις αγορές: Τα προβλήματα ρευστότητας και φερεγγυότητας της Ελλάδας έχουν λάβει τέλος για ένα πολύ μεγάλο διάστημα.

Τραπεζίτης που μίλησε στο Reuters εξήγησε ότι το 100ετές ομόλογο που εξετάζεται θα μπορούσε να δομηθεί όπως τα Brady Bonds, που χρησιμοποιήθηκαν για τη διάσωση των χωρών της Λατινικής Αμερικής, κατά τη δεκαετία του 1980.

Τα ομόλογα αυτά, που ήταν κυρίως 30ετούς διάρκειας, ήταν μερικώς εγγυημένα με αμερικανικά κρατικά ομόλογα.

lifo
Δες και αυτό...

Βιομηχανικό παιδί...

Βιομηχανικό παιδί...
Νομίζω είμαι βιομηχανικό παιδί εγκλωβισμένο σε κήπους με ξεριζωμένους λωτούς, αγριολεμονιές και τριαντάφυλλα που αρνούνται να μεγαλώσουν. Υπάρχουν τέτοια, τριαντάφυλλα νάνοι.

Nueva Cosmo

Nueva Cosmo
Δεν είχες αλλάξει. Είχες απλά πάει σε άλλο τόπο. Σαν να αγνοούσες γύρω σου το ρουν της πόλης, τη φασαρία, εσύ ο πάντα άνθρωπος της εξοχής, που δεν την άντεχες καν, ούτε για μια ζωή, ούτε για μια στιγμή. Και κάπνιζες

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)
Υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στην κανονικότητα και το παράλογο του κόσμου, πολύ λεπτή και άκρως επικίνδυνη, να την δεις, να την κατανοήσεις και τελικά να την περάσεις χωρίς να σε καταπιεί στο χάος της.

Μικρή ιστορία Κυριακής

Μικρή ιστορία Κυριακής
Τα πιο ωραία μπαρ του κόσμου, είναι αυτά που δεν πήγα ακόμη. Δεν ξέρω πόση νεότητα πρέπει να ξοδευτεί ακόμη σε ωραίες, ξύλινες, στοργικές μπάρες, με λευκά ποτά και μαύρες μπύρες από την Ιρλανδία,

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...
Βγες ραντεβού με ένα κορίτσι που δεν διαβάζει. Ανακάλυψε την στη μελαγχολική ζοφερότητα ενός μπαρ του συρμού, ή στο καπνισμένο, ιδρωμένο και αλκοολούχο χώρο ενός club

"Μην προσπαθείς"

"Μην προσπαθείς"
Ο Τσαρλς Μπουκόφσκι, πέθανε στις 9 Μαρτίου του 1994 από Λευχαιμία στην Αμερική, μια χώρα που ποτέ δεν αγάπησε, γιατί και αυτή ποτέ δεν τον αγάπησε.

Ο γιος των Κράμερ

Ο γιος των Κράμερ
Οι απορίες μου εξαντλούνται σε χαζά ερωτήματα, πχ. τι απέγινε το πιτσιρίκι που έπαιζε στο Κράμερ εναντίον Κράμερ, γιατί ήταν όμορφο και με κάνει να αναρωτιέμαι.

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)
Η διαλεκτική του Χέγκελ, που τόσο τον γοήτευσε στα νεανικά του χρόνια, στάθηκε η αφορμή για την ιστορικά διαρκώς αναθεωρήσιμη φιλοσοφία του, αυτός ο οποίος πρώτος απέρριψε

Το καλύτερο app που βρήκα

Το καλύτερο app που βρήκα
Το καλύτερο μακράν I-phone app, που έχω ανακαλύψει είναι το Urban Dictionary γιατί εκτός από το ότι είναι πολύ αστείο και με μοναδικούς ορισμούς, μαθαίνεις απίστευτη slag

What Art Would You Like To See Before You Die?

What Art Would You Like To See Before You Die?
Μπορεί η τελευταία επιθυμία να είναι και η σημαντικότερη στην ζωή ενός ανθρώπου, αν και προσωπικά πιστεύω ότι η επιθυμία που εκπληρώνεται πριν το τέλος, είναι η λιγότερο ικανή να προσφέρει ευτυχία.

Casablanca...

Casablanca...
Έβαλα ταινία. Καζαμπλάνκα. Μυθική με ατελείωτους σακατεμένους έρωτες. Θα την κοίταζα αλλά χθες, ήταν μια μεγάλη νύχτα που άκουσα πολλά πουλιά. Κάποτε ξύπναγα χαράματα
Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget