Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Έρχεται φόρος στους τόκους καταθέσεων και 2η έκτακτη εισφορά...

Την επιβολή δύο νέων εισπρακτικών μέτρων ζητά η Τρόικα από την κυβέρνηση προκειμένου να συγκεντρώσει 1 δισ. ευρώ εντός του 2011. Πρόκειται για τη φορολόγηση έως 50% των τόκων των καταθέσεων στις τράπεζες και την επιβολή νέας έκτακτης εισφοράς σε γιατρούς, μηχανικούς και δικηγόρους.
Τα δύο νέα μέτρα είναι μέρος του «Plan B» που έχει ετοιμάσει το ΔΝΤ σε συνεργασία με το οικονομικό επιτελείο, και το οποίο είναι πιθανό να ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα, μετά την επιστροφή του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, από τις ΗΠΑ.

Στη σημερινό κρίσιμο ραντεβού του κ. Βενιζέλου με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, αναμένεται ότι θα συζητηθούν τόσο τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση τις δύο τελευταίες εβδομάδες (μείωση συντάξεων, μείωση αφορολόγητου και τέλος ακινήτων) όσο και τα νέα εισπρακτικά μέτρα που έχει προτείνει η Τρόικα προκειμένου να συγκεντρωθεί 1 δισ. ευρώ μέχρι τα Χριστούγεννα.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα στο «Πρώτο Θέμα», στο Plan B περιλαμβάνονται και τα εξής δύο νέα μέτρα:

Αύξηση φορολογίας στους τόκους καταθέσεων στο 30% έως 50%. Σήμερα, ο φόρος στους τόκους είναι μόλις 10% ενώ σε χώρες όπως η Ελβετία και η Γερμανία είναι 30-40%. Από αυτήν την αύξηση (που μπορεί να λάβει τη μορφή νέου φόρου και να ονομαστεί φόρος διακράτησης) εκτιμάται ότι μπορεί να συγκεντρωθούν περίπου 800 εκ. έως 1 δισ. ευρώ, αφού οι συνολικές καταθέσεις στην Ελλάδα κυμαίνονται στα 190 με 200 δισ. ευρώ.

   
Επιβολή νέας έκτακτης εισφοράς σε κοινωνικές ομάδες που θεωρείται ότι έχουν φοροδοτική ικανότητα όπως γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί κα. Η νέα έκτακτη εισφορά θα είναι κλιμακωτή και θα αφορά όσους έχουν κάνει έναρξη επαγγέλματος πριν από το 2006. Η εισφορά δεν θα έχει καμία σχέση με το τέλος επιτηδεύματος των 300 ευρώ που αφορά όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Μετά τη συνάντηση του με την κ. Λαγκάρντ, ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί με τον επικεφαλής της Τρόικα, Πολ Τόμσεν για την εξειδίκευση των νέων μέτρων, τα οποία ίσως να ανακοινωθούν την Πέμπτη ή την Παρασκευή. Η απόφαση για το αν θα εφαρμοστούν και τα δύο μέτρα μαζί ή μόνο το ένα από τα δύο, καθώς και το πότε θα εφαρμοστούν (τώρα ή το Δεκέμβριο ως εφεδρεία για την 7η δόση) θα ληφθεί από την ίδια την κυβέρνηση.

iefimerida

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραία, θα χρεωκοπήσουν έτσι πιό γρήγορα τις τράπεζες - γιατί να αφήσει κανείς τις λιγοστές οικονομίες του στις τράπεζες, που είναι και για φούντο, άμα του παίρνουν και τον τόκο?
Εύγε στην κυβέρνηση- άντε και στην φορολόγηση των καταθέσεων των ίδιων -σύντομα στισ οθόνες σας!

Ανώνυμος είπε...

Τα μαζευουμε ολα απο τις τραπεζες και τα βαζουμε στο σεντουκι. Ε οχι να βαλουν χερι και εκει περα. Ελεος

Δες και αυτό...

Βιομηχανικό παιδί...

Βιομηχανικό παιδί...
Νομίζω είμαι βιομηχανικό παιδί εγκλωβισμένο σε κήπους με ξεριζωμένους λωτούς, αγριολεμονιές και τριαντάφυλλα που αρνούνται να μεγαλώσουν. Υπάρχουν τέτοια, τριαντάφυλλα νάνοι.

Nueva Cosmo

Nueva Cosmo
Δεν είχες αλλάξει. Είχες απλά πάει σε άλλο τόπο. Σαν να αγνοούσες γύρω σου το ρουν της πόλης, τη φασαρία, εσύ ο πάντα άνθρωπος της εξοχής, που δεν την άντεχες καν, ούτε για μια ζωή, ούτε για μια στιγμή. Και κάπνιζες

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)
Υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στην κανονικότητα και το παράλογο του κόσμου, πολύ λεπτή και άκρως επικίνδυνη, να την δεις, να την κατανοήσεις και τελικά να την περάσεις χωρίς να σε καταπιεί στο χάος της.

Μικρή ιστορία Κυριακής

Μικρή ιστορία Κυριακής
Τα πιο ωραία μπαρ του κόσμου, είναι αυτά που δεν πήγα ακόμη. Δεν ξέρω πόση νεότητα πρέπει να ξοδευτεί ακόμη σε ωραίες, ξύλινες, στοργικές μπάρες, με λευκά ποτά και μαύρες μπύρες από την Ιρλανδία,

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...
Βγες ραντεβού με ένα κορίτσι που δεν διαβάζει. Ανακάλυψε την στη μελαγχολική ζοφερότητα ενός μπαρ του συρμού, ή στο καπνισμένο, ιδρωμένο και αλκοολούχο χώρο ενός club

"Μην προσπαθείς"

"Μην προσπαθείς"
Ο Τσαρλς Μπουκόφσκι, πέθανε στις 9 Μαρτίου του 1994 από Λευχαιμία στην Αμερική, μια χώρα που ποτέ δεν αγάπησε, γιατί και αυτή ποτέ δεν τον αγάπησε.

Ο γιος των Κράμερ

Ο γιος των Κράμερ
Οι απορίες μου εξαντλούνται σε χαζά ερωτήματα, πχ. τι απέγινε το πιτσιρίκι που έπαιζε στο Κράμερ εναντίον Κράμερ, γιατί ήταν όμορφο και με κάνει να αναρωτιέμαι.

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)
Η διαλεκτική του Χέγκελ, που τόσο τον γοήτευσε στα νεανικά του χρόνια, στάθηκε η αφορμή για την ιστορικά διαρκώς αναθεωρήσιμη φιλοσοφία του, αυτός ο οποίος πρώτος απέρριψε

Το καλύτερο app που βρήκα

Το καλύτερο app που βρήκα
Το καλύτερο μακράν I-phone app, που έχω ανακαλύψει είναι το Urban Dictionary γιατί εκτός από το ότι είναι πολύ αστείο και με μοναδικούς ορισμούς, μαθαίνεις απίστευτη slag

What Art Would You Like To See Before You Die?

What Art Would You Like To See Before You Die?
Μπορεί η τελευταία επιθυμία να είναι και η σημαντικότερη στην ζωή ενός ανθρώπου, αν και προσωπικά πιστεύω ότι η επιθυμία που εκπληρώνεται πριν το τέλος, είναι η λιγότερο ικανή να προσφέρει ευτυχία.

Casablanca...

Casablanca...
Έβαλα ταινία. Καζαμπλάνκα. Μυθική με ατελείωτους σακατεμένους έρωτες. Θα την κοίταζα αλλά χθες, ήταν μια μεγάλη νύχτα που άκουσα πολλά πουλιά. Κάποτε ξύπναγα χαράματα
Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις