Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Έρχονται 50.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων...

Οι πιέσεις και οι απαιτήσεις των δανειστών μας ξεπερνούν, πλέον, μια από τις κόκκινες γραμμές της ελληνικής πλευράς, αφού το νεώτερο τελεσίγραφο αφορά σε δεκάδες χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων στο δημόσιο τομέα!

Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη, αυτό που διαμηνύουν οι δανειστές μας είναι ότι έχει εξαντληθεί η ανοχή που επέδειξαν το προηγούμενο εξάμηνο στις ελληνικές πρωτοβουλίεςγια το συμμάζεμα του δημόσιου τομέα, όπως αυτές είχαν εκδηλωθεί με το μοντέλο των μετατάξεων και εσχάτως με την εργασιακή εφεδρεία.

Το ζητούμενο είναι πια η άμεση και δραστική μείωση του Δημοσίου, αφού η σταγόνα που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει ήταν τα στοιχεία που δείχνουν πως ενώ έχουν γίνει δραστικές περικοπές μισθών και συντάξεων στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, οι πρωτογενείς δαπάνες του Προϋπολογισμού έχουν υπερβεί το στόχο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός και ο υπουργός των οικονομικών δεσμευτηκαν στους εταίρους μας να προχωρήσουν άμεσα στην απόλυση-σε πρώτη φάση- τουλάχιστον 50.000 υπαλλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα προκειμένου να διασώσουν την χώρα από την χρεοκοπία. Λέγεται ότι στην σύνοδο του Eurogroup στην Πολωνία, όπου ο Ε.Βενιζέλος βρέθηκε αντιμέτωπος με ένα πρωτοφανές μέτωπο καχυποψίας και εχθρότητας από τους Ευρωπαίους ομολόγους του, είχε να επιλέξει ανάμεσα στις απολύσεις ή την χρεοκοπία." 'Ή διώχνεται εργαζόμενους στο δημόσιο, ή τέλος" ήταν το δίλλημα που τέθηκε στον Έλληνα υπουργό των οικονομικών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι ευρωπαίοι δεν περιορίζονται στις απολύσεις αλλά ζητούν και την οριζόντια μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων προκειμένου να μειωθεί το έλλειμα. Οι υπουργοί οικονομικών της Ε.Ε. φέρονται να είπαν ακόμα "ότι ίσως η Ελλάδα θα πρέπει να πεινάσει για να αποφασίσει να κάνει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις". Απο σήμερα το πρωι η κυβέρνηση θα πρέπει να προετοιμάσει το έδαφος για το τσουνάμι των απολύσεων και των μειώσεων μισθών που έρχονται καθώς είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις και μέσα στην πλειοψηφία- ειδικά στο ΠΑΣΟΚ.

Πέρα απο τις πιέσεις που δέχεται η Ελλάδα για τη λήψη πρόσθετων μέτρων, προκαλεί έντονη ανησυχία στην Αθήνα η πολιτική κατάσταση στη Γερμανία, όπου ο κυβερνητικός συνασπισμός κλυδωνίζεται από έριδες στον απόηχο των αλλεπάλληλων κάκιστων αποτελεσμάτων στις τοπικές εκλογές. Το τελευταίο επεισόδιο έχει να κάνει με τις
δηλώσεις Σόιμπλε στη κυριακάτικη Μπιλντ, ο οποίος ασκεί φαρμακερή κριτική στον υπουργό Οικονομίας και Αντικαγκελάριο Ρέσλερ για τις πρόσφατες δηλώσεις του περί χρεοκοπίας της Ελλάδας. Η κόντρα αυτή προβληματίζει την ελληνική πλευρά καθώς εκτιμάται ότι η πολιτική αστάθεια στη Γερμανία ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα και στη χώρα μας, αν αναλογιστεί κανείς ότι και η 6η δόση βρίσκεται στον αέρα και η επικύρωση των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου...

Οι σχέσεις των δύο κυβερνητικών εταίρων-χριστιανοδημοκρατών και φιλελευθέρων- είναι πλέον οριακές αφού ο αντικαγκελάριος Ρέσλερ και ηγέτης των φιλελευθέρων προσπαθεί να εξωθήσει την κυβέρνσηση Μέρκελ στα άκρα και να δρομολογήσει την χρεοκοπία της Ελλάδος. Πολλοί στο Βερολίνο φοβούνται ότι στα επόμενα 24ώρα θα κριθεί το μέλλον της κυβέρνησης, ενώ μια ενδεχόμενη πτώση του συνασπισμού θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα διάστημα ακυβερνησίας με ανυπολόγιστες συνέπειες για τη χώρα μας!

Στην Ελλάδα τώρα, συνδικαλιστικά στελέχη υποστηρίζουν, ότι η Κυβέρνηση επιχειρεί να δραματοποιήσει τη κατάσταση, έτσι ώστε να μπορέσει να περάσει πιο εύκολα, τις επώδυνες αλλαγές που έρχονται με το Μισθολόγιο αλλά και τη διεύρυνση της δεξαμενής της εργασιακής εφεδρείας. Ειδικότερα, υποστηρίζουν ότι με πρόσχημα το ούτως ή άλλως βαρύ κλίμα, που προκάλεσαν εδώ και καιρό οι παλινωδίες της Κυβέρνησης, έρχονται άμεσης ισχύος περικοπές στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων- υπάρχουν πληροφορίες για 20% με 25%- πριν προχωρήσει το Νέο Μισθολόγιο, όπως επίσης νέες περικοπές στις συντάξεις, ενώ όσον αφορά στην εργασιακή εφεδρεία, προβλέπουν άμεση εφαρμογή του μετρου σε τουλάχιστον 20.000 υπαλλήλους.

Τα μέτρα αυτά, μαζί με άλλα εισπρακτικού χαρακτήρα, όπως η άμεση εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο με κόστος για τα νοικοκυριά περίπου 40 λεπτά το λίτρο στο πετρέλαιο θέρμανσης, αναμένεται να "κλειδώσουν" μετά τη τηλεδιάσκεψη της Δευτέρας, όπου ουσιαστικά η Τρόικα θα δηλώσει πόσα επιπλέον μέτρα απαιτούνται για να εκτελεστεί ο φετινός αλλά και ο επόμενος Προϋπολογισμός.

Προς επίρρωση αυτών των εκτιμήσεων περί δραματοποίησης της κατάστασης, τα συνδικαλιστικά στελέχη επικαλούνται δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών που μεταδίδει το πρακτορείο BLOOMBERG, σύμφωνα με τις οποίες καταρρίπτονται τα σενάρια περί στάσης πληρωμών. Ειδικότερα, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη άμεσης αναχρηματοδότησης από τις χρηματοπιστωτικές αγορές, δίνοντας έτσι στον πολιτικό κόσμο χρόνο για να βρουν λύσεις για την υπερχρεωμένη χώρα.

«Έχουμε απελευθερώσει την Ελλάδα από την ανάγκη αναχρηματοδότησης από τις χρηματοπιστωτικές αγορές για το επόμενο έτος,» δήλωσε ο Σόιμπλε στους δημοσιογράφους στο Βρότσλαβ της Πολωνίας μετά τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των διοικητών των κεντρικών τραπεζών. «Έτσι, η κατάσταση δεν είναι τόσο επείγουσα.»

iefimerida
Δες και αυτό...

Βιομηχανικό παιδί...

Βιομηχανικό παιδί...
Νομίζω είμαι βιομηχανικό παιδί εγκλωβισμένο σε κήπους με ξεριζωμένους λωτούς, αγριολεμονιές και τριαντάφυλλα που αρνούνται να μεγαλώσουν. Υπάρχουν τέτοια, τριαντάφυλλα νάνοι.

Nueva Cosmo

Nueva Cosmo
Δεν είχες αλλάξει. Είχες απλά πάει σε άλλο τόπο. Σαν να αγνοούσες γύρω σου το ρουν της πόλης, τη φασαρία, εσύ ο πάντα άνθρωπος της εξοχής, που δεν την άντεχες καν, ούτε για μια ζωή, ούτε για μια στιγμή. Και κάπνιζες

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)
Υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στην κανονικότητα και το παράλογο του κόσμου, πολύ λεπτή και άκρως επικίνδυνη, να την δεις, να την κατανοήσεις και τελικά να την περάσεις χωρίς να σε καταπιεί στο χάος της.

Μικρή ιστορία Κυριακής

Μικρή ιστορία Κυριακής
Τα πιο ωραία μπαρ του κόσμου, είναι αυτά που δεν πήγα ακόμη. Δεν ξέρω πόση νεότητα πρέπει να ξοδευτεί ακόμη σε ωραίες, ξύλινες, στοργικές μπάρες, με λευκά ποτά και μαύρες μπύρες από την Ιρλανδία,

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...
Βγες ραντεβού με ένα κορίτσι που δεν διαβάζει. Ανακάλυψε την στη μελαγχολική ζοφερότητα ενός μπαρ του συρμού, ή στο καπνισμένο, ιδρωμένο και αλκοολούχο χώρο ενός club

"Μην προσπαθείς"

"Μην προσπαθείς"
Ο Τσαρλς Μπουκόφσκι, πέθανε στις 9 Μαρτίου του 1994 από Λευχαιμία στην Αμερική, μια χώρα που ποτέ δεν αγάπησε, γιατί και αυτή ποτέ δεν τον αγάπησε.

Ο γιος των Κράμερ

Ο γιος των Κράμερ
Οι απορίες μου εξαντλούνται σε χαζά ερωτήματα, πχ. τι απέγινε το πιτσιρίκι που έπαιζε στο Κράμερ εναντίον Κράμερ, γιατί ήταν όμορφο και με κάνει να αναρωτιέμαι.

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)
Η διαλεκτική του Χέγκελ, που τόσο τον γοήτευσε στα νεανικά του χρόνια, στάθηκε η αφορμή για την ιστορικά διαρκώς αναθεωρήσιμη φιλοσοφία του, αυτός ο οποίος πρώτος απέρριψε

Το καλύτερο app που βρήκα

Το καλύτερο app που βρήκα
Το καλύτερο μακράν I-phone app, που έχω ανακαλύψει είναι το Urban Dictionary γιατί εκτός από το ότι είναι πολύ αστείο και με μοναδικούς ορισμούς, μαθαίνεις απίστευτη slag

What Art Would You Like To See Before You Die?

What Art Would You Like To See Before You Die?
Μπορεί η τελευταία επιθυμία να είναι και η σημαντικότερη στην ζωή ενός ανθρώπου, αν και προσωπικά πιστεύω ότι η επιθυμία που εκπληρώνεται πριν το τέλος, είναι η λιγότερο ικανή να προσφέρει ευτυχία.

Casablanca...

Casablanca...
Έβαλα ταινία. Καζαμπλάνκα. Μυθική με ατελείωτους σακατεμένους έρωτες. Θα την κοίταζα αλλά χθες, ήταν μια μεγάλη νύχτα που άκουσα πολλά πουλιά. Κάποτε ξύπναγα χαράματα
Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις