Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2011

Πλήρες αδιέξοδο στις συνομιλίες για την 6η δόση...(αποχωρεί η ομάδα της τρόϊκας από την Αθήνα)

Διακόπηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής οι συνομιλίες της κυβέρνησης με την τρόικα καθώς οι εκπρόσωποί της ζήτησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, νέα έκτακτα μέτρα ύψους 1% του ΑΕΠ για να καλυφθεί η προβλεπόμενη απόκλιση στο έλλειμμα, πράγμα με το οποίο διαφώνησε η ελληνική πλευρά.
Ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, αντιμετωπίζοντας  τις νέες απαιτήσεις της τρόικας που βεβαίως αφορούν την 6η δόση του δανείου προς την Ελλάδα, επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος έδωσε το πράσινο φως για τη διακοπή των συνομιλιών. 
Η ελληνική πλευρά αιτιολόγησε την απόφαση της επικαλούμενη τη βαθιά ύφεση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική οικονομία και το ότι οι πολίτες δεν μπορούν πλέον να συνεισφέρουν περισσότερο.Μετά από αυτό, οι εκπρόσωποι της τρόικας δήλωσαν ότι αντιλαμβανόμενοι τις ευρύτερες πολιτικές διαστάσεις που λαμβάνει το ζήτημα, θεωρούν πως η απόφαση για την καταβολή της 6η δόσης θα πρέπει πλέον να ληφθεί σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών και αρχηγών κρατών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Μέχρι αργά τη νύχτα δεν είχε διευκρινισθεί από καμία πλευρά το αν εξέλιξη αυτή θα οδηγήσει σε διακοπή της αξιολόγησης και αποχώρηση του κλιμακίου της τρόικας από την Αθήνα την Παρασκευή.
Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι της τρόικας πρόκειται να αποχωρήσουν σήμερα από την Αθήνα.

e-net
Δες και αυτό...

Βιομηχανικό παιδί...

Βιομηχανικό παιδί...
Νομίζω είμαι βιομηχανικό παιδί εγκλωβισμένο σε κήπους με ξεριζωμένους λωτούς, αγριολεμονιές και τριαντάφυλλα που αρνούνται να μεγαλώσουν. Υπάρχουν τέτοια, τριαντάφυλλα νάνοι.

Nueva Cosmo

Nueva Cosmo
Δεν είχες αλλάξει. Είχες απλά πάει σε άλλο τόπο. Σαν να αγνοούσες γύρω σου το ρουν της πόλης, τη φασαρία, εσύ ο πάντα άνθρωπος της εξοχής, που δεν την άντεχες καν, ούτε για μια ζωή, ούτε για μια στιγμή. Και κάπνιζες

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)
Υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στην κανονικότητα και το παράλογο του κόσμου, πολύ λεπτή και άκρως επικίνδυνη, να την δεις, να την κατανοήσεις και τελικά να την περάσεις χωρίς να σε καταπιεί στο χάος της.

Μικρή ιστορία Κυριακής

Μικρή ιστορία Κυριακής
Τα πιο ωραία μπαρ του κόσμου, είναι αυτά που δεν πήγα ακόμη. Δεν ξέρω πόση νεότητα πρέπει να ξοδευτεί ακόμη σε ωραίες, ξύλινες, στοργικές μπάρες, με λευκά ποτά και μαύρες μπύρες από την Ιρλανδία,

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...
Βγες ραντεβού με ένα κορίτσι που δεν διαβάζει. Ανακάλυψε την στη μελαγχολική ζοφερότητα ενός μπαρ του συρμού, ή στο καπνισμένο, ιδρωμένο και αλκοολούχο χώρο ενός club

"Μην προσπαθείς"

"Μην προσπαθείς"
Ο Τσαρλς Μπουκόφσκι, πέθανε στις 9 Μαρτίου του 1994 από Λευχαιμία στην Αμερική, μια χώρα που ποτέ δεν αγάπησε, γιατί και αυτή ποτέ δεν τον αγάπησε.

Ο γιος των Κράμερ

Ο γιος των Κράμερ
Οι απορίες μου εξαντλούνται σε χαζά ερωτήματα, πχ. τι απέγινε το πιτσιρίκι που έπαιζε στο Κράμερ εναντίον Κράμερ, γιατί ήταν όμορφο και με κάνει να αναρωτιέμαι.

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)
Η διαλεκτική του Χέγκελ, που τόσο τον γοήτευσε στα νεανικά του χρόνια, στάθηκε η αφορμή για την ιστορικά διαρκώς αναθεωρήσιμη φιλοσοφία του, αυτός ο οποίος πρώτος απέρριψε

Το καλύτερο app που βρήκα

Το καλύτερο app που βρήκα
Το καλύτερο μακράν I-phone app, που έχω ανακαλύψει είναι το Urban Dictionary γιατί εκτός από το ότι είναι πολύ αστείο και με μοναδικούς ορισμούς, μαθαίνεις απίστευτη slag

What Art Would You Like To See Before You Die?

What Art Would You Like To See Before You Die?
Μπορεί η τελευταία επιθυμία να είναι και η σημαντικότερη στην ζωή ενός ανθρώπου, αν και προσωπικά πιστεύω ότι η επιθυμία που εκπληρώνεται πριν το τέλος, είναι η λιγότερο ικανή να προσφέρει ευτυχία.

Casablanca...

Casablanca...
Έβαλα ταινία. Καζαμπλάνκα. Μυθική με ατελείωτους σακατεμένους έρωτες. Θα την κοίταζα αλλά χθες, ήταν μια μεγάλη νύχτα που άκουσα πολλά πουλιά. Κάποτε ξύπναγα χαράματα
Από το Blogger.

Διαβάζω τους:

Δημοφιλείς αναρτήσεις