Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2011

Γιατί ο Απόστολος Κακλαμάνης δεν είναι πια ΠΑ.ΣΟ.Κ; (γιατί μισεί την πράσινη ανάπτυξη και όλη την οικολογική μπουρδολογία του Γιωργάκη)

Όσο είναι ο Πάπας καθολικός άλλο τόσο ανήκει ο Απόστολος Κακλαμάνης στο ΠΑΣΟΚ. Αυτονόητο, αλλά χρήζει υπενθυμίσεως διότι μερικές αποστροφές του λόγου του στη Βουλή για το περί Παιδείας νομοσχέδιο, σου έδιναν την εντύπωση ότι ανήκει στην αντιπολίτευση.
Ας πάρουμε για παράδειγμα τον χαρακτηρισμό «πράσινα άλογα» που έκανε για την ευγενέστερη των ιδεών του Γιώργου Παπανδρέου: την περιβόητη «πράσινη» ανάπτυξη. Είπεν ο πρώην πρόεδρος της Βουλής την Τετάρτη, 24 Αυγούστου: «Στο Τμήμα Πληροφορικής του ΤΕΙ της Αθήνας ο τελευταίος που μπήκε πέρσι -δείτε το στα στοιχεία σας- είχε μεγαλύτερο βαθμό από εκείνον που μπήκε πρώτος στο Τμήμα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών της Κρήτης. Η Πάτρα έχει από το ’85 -όταν ούτε για πράσινες ενέργειες ούτε για πράσινα άλογα μιλούσαν στην Ελλάδα- τμήμα για τα φωτοβολταϊκά και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας».

Καθώς φαίνεται ο βετεράνος πολιτικός δεν ανατριχιάζει όταν του'ρχονται βροχηδόν οι θύμησες με την Μπιρμπίλη που προστάτευε το περιβάλλον μέχρι να υποστεί μια υπερλούξ εξορία στα Παρίσια. Ο κ. Κακλαμάνης δεν συγκλονίζεται όταν ακούει τον αρχηγό του να βγάζει ολόκληρες λαχανοσαλάτες από το στόμα του όταν αναλύει όλες τις εκδοχές της «πράσινη» πολιτικής (από πράσινη επιχειρηματικότητα μέχρι πράσινη κάμπια κ.ά). 

Καρέτα-καρέτα


Σαν να μην έφτανε ο κεραυνός του παραλληλισμού της κορωνίδας της Παπανδρεϊκής πολιτικής με τον Αστραχάν, ο κ. Κακλαμάνης τα έβαλε και με τη δεύτερη μεγάλη αγάπη του πρωθυπουργού: τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Το ιδρυτικό στέλεχος του Κινήματος είπε ότι εκείνος και οι σύντροφοί του εγκατέλειψαν το έθνος και την έννοια λαός και καταγίνονται με τις καρέτες-καρέτες, τις ΜΚΟ και το κουνούπι του Νείλου: Για την ακρίβεια, τόνισε τα εξής:

«Είναι κατακριτέα όλα αυτά τα μείζονα που αποσυνέθεσαν πράγματι και το εργατικό κίνημα και το φοιτητικό κίνημα, κάθε κίνημα! Μα, βέβαια, αφού εγκαταλείψαμε το έθνος, την έννοια 'λαός'! Πήγαμε στους όρους 'κοινωνία', 'κοινωνία των πολιτών', 'πολίτες εν δράσει', τάδε 'Μη Κυβερνητική Οργάνωση'! Η δημοκρατία ως έννοια έπαψε να είναι ενιαία! Έγινε δημοκρατία της 'καρέτα-καρέτα'! Δεν νοιάζομαι για τίποτα άλλο, παρά για το μικρόβιο του κουνουπιού του Νείλου!».

 Καλά όλα αυτά, αλλά η απορία παραμένει. Αφού ο κ. Κακλαμάνης διαφωνεί με τις κεντρικές επιλογές του κόμματός του γιατί παραμένει;

adiavroxoi
Δες και αυτό...

Βιομηχανικό παιδί...

Βιομηχανικό παιδί...
Νομίζω είμαι βιομηχανικό παιδί εγκλωβισμένο σε κήπους με ξεριζωμένους λωτούς, αγριολεμονιές και τριαντάφυλλα που αρνούνται να μεγαλώσουν. Υπάρχουν τέτοια, τριαντάφυλλα νάνοι.

Nueva Cosmo

Nueva Cosmo
Δεν είχες αλλάξει. Είχες απλά πάει σε άλλο τόπο. Σαν να αγνοούσες γύρω σου το ρουν της πόλης, τη φασαρία, εσύ ο πάντα άνθρωπος της εξοχής, που δεν την άντεχες καν, ούτε για μια ζωή, ούτε για μια στιγμή. Και κάπνιζες

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)
Υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στην κανονικότητα και το παράλογο του κόσμου, πολύ λεπτή και άκρως επικίνδυνη, να την δεις, να την κατανοήσεις και τελικά να την περάσεις χωρίς να σε καταπιεί στο χάος της.

Μικρή ιστορία Κυριακής

Μικρή ιστορία Κυριακής
Τα πιο ωραία μπαρ του κόσμου, είναι αυτά που δεν πήγα ακόμη. Δεν ξέρω πόση νεότητα πρέπει να ξοδευτεί ακόμη σε ωραίες, ξύλινες, στοργικές μπάρες, με λευκά ποτά και μαύρες μπύρες από την Ιρλανδία,

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...
Βγες ραντεβού με ένα κορίτσι που δεν διαβάζει. Ανακάλυψε την στη μελαγχολική ζοφερότητα ενός μπαρ του συρμού, ή στο καπνισμένο, ιδρωμένο και αλκοολούχο χώρο ενός club

"Μην προσπαθείς"

"Μην προσπαθείς"
Ο Τσαρλς Μπουκόφσκι, πέθανε στις 9 Μαρτίου του 1994 από Λευχαιμία στην Αμερική, μια χώρα που ποτέ δεν αγάπησε, γιατί και αυτή ποτέ δεν τον αγάπησε.

Ο γιος των Κράμερ

Ο γιος των Κράμερ
Οι απορίες μου εξαντλούνται σε χαζά ερωτήματα, πχ. τι απέγινε το πιτσιρίκι που έπαιζε στο Κράμερ εναντίον Κράμερ, γιατί ήταν όμορφο και με κάνει να αναρωτιέμαι.

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)
Η διαλεκτική του Χέγκελ, που τόσο τον γοήτευσε στα νεανικά του χρόνια, στάθηκε η αφορμή για την ιστορικά διαρκώς αναθεωρήσιμη φιλοσοφία του, αυτός ο οποίος πρώτος απέρριψε

Το καλύτερο app που βρήκα

Το καλύτερο app που βρήκα
Το καλύτερο μακράν I-phone app, που έχω ανακαλύψει είναι το Urban Dictionary γιατί εκτός από το ότι είναι πολύ αστείο και με μοναδικούς ορισμούς, μαθαίνεις απίστευτη slag

What Art Would You Like To See Before You Die?

What Art Would You Like To See Before You Die?
Μπορεί η τελευταία επιθυμία να είναι και η σημαντικότερη στην ζωή ενός ανθρώπου, αν και προσωπικά πιστεύω ότι η επιθυμία που εκπληρώνεται πριν το τέλος, είναι η λιγότερο ικανή να προσφέρει ευτυχία.

Casablanca...

Casablanca...
Έβαλα ταινία. Καζαμπλάνκα. Μυθική με ατελείωτους σακατεμένους έρωτες. Θα την κοίταζα αλλά χθες, ήταν μια μεγάλη νύχτα που άκουσα πολλά πουλιά. Κάποτε ξύπναγα χαράματα
Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget