Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2011

Αριστερά στο Κόκκινο...

Οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι δυο ραδιοφωνικοί σταθμοί των κομμάτων της Αριστεράς, ο «902 Αριστερά Στα FM» και ο «Στο Κόκκινο», με αποτέλεσμα στον πρώτο να γίνονται απολύσεις και στον δεύτερο να απεργούν οι τεχνικοί επειδή είναι απλήρωτοι για δυο μήνες. Βέβαια, οι τεχνικοί
στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» είναι απλήρωτοι αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ναυλώσει τρένο για όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν δωρεάν στην Θεσσαλονίκη και να διαδηλώσουν – δεν πληρώνουμε τους τεχνικούς αλλά θα σας πάμε αλέ ρετούρ στη Θεσσαλονίκη τσάμπα.

Όσο κι αν φαίνεται παράδοξο, τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν μια χρυσή ευκαιρία για να ενωθούν τα δυο κόμματα της Αριστεράς.

Αφού δεν κατάφερε ούτε η χρεοκοπία της χώρας να ενώσει το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ –έστω σε μια κοινή διαδήλωση-, ίσως καταφέρει να τα ενώσει η καπιταλιστική κρίση. Ίσως, να ενωθούν για να μοιράζονται τα έξοδα.

Για αρχή, θα μπορούσαν τα δυο κόμματα της Αριστεράς να βγάζουν μια κοινή εφημερίδα, για να μειώσουν τα έξοδά τους – οι μισές σελίδες θα είναι του «Ριζοσπάστη» και οι άλλες μισές της «Αυγής». Η νέα εφημερίδα μπορεί να λέγεται «Ριζαυγή».

Ένα άλλο βήμα θα ήταν να ενωθούν οι ραδιοφωνικοί σταθμοί των δυο κομμάτων. Ο νέος σταθμός μπορεί να λέγεται «Αριστερά στα Κόκκινα FM» ή «Κόκκινο στα Αριστερά FM». Τέλος πάντων, το όνομα δεν έχει και μεγάλη σημασία -ας τον πουν και «Κοκκινοσκουφίτσα»-, αφού, ούτως ή άλλως, τους δυο υπάρχοντες σταθμούς δεν τους ακούει κανείς και έχουν εξαιρεθεί –μετά από δικό τους αίτημα- από τις μετρήσεις ακροαματικότητας.

Αφού γίνει η ένωση στις εφημερίδες και τα ραδιόφωνα, μπορούν το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ να αποκτήσουν κοινά γραφεία, ώστε να μοιράζονται τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και τα κοινόχρηστα.

Βέβαια, το ΚΚΕ έχει στην ιδιοκτησία του το «Σπίτι του Λαού», αλλά ένα τόσο μεγάλο κτίριο έχει πολλά έξοδα – καλύτερα να το νοικιάσουν σε κάνα ζάπλουτο και να γίνει το «Σπίτι του Εφοπλιστή».

Καταλαβαίνω πως πολλοί σύντροφοι στο ΚΚΕ και στον ΣΥΡΙΖΑ θα έχουν βγάλει καντήλες στην πρόταση ένωσης των δυο κομμάτων.

Σύντροφοι, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ θα ενωθούν μέχρι να περάσει η καπιταλιστική κρίση. Μόλις ο καπιταλισμός πάρει πάλι τα πάνω του, θα διασπαστείτε και θα πολεμήσετε ξανά χωριστά για το γκρέμισμα του καπιταλισμού.

(Υπάρχει η εντύπωση σε κάποιους συντρόφους πως δεν πρέπει να αναφερόμαστε στα άσχημα των κομμάτων της Αριστεράς, για να μην βλάψουμε την επανάσταση. Θέλω να διευκρινίσω πως είμαι με τους εργαζόμενους είτε εργάζονται στον Μπόμπολα, τον Ψυχάρη και τον Αλαφούζο, είτε εργάζονται στον 902, στο Κόκκινο, στην Τυποεκδοτική, στην Αυγή ή τον Ριζοσπάστη. Και η Αριστερά που απολύει και δεν πληρώνει δεν είναι Αριστερά. Είναι μαγαζί. Με αφεντικά.)

pitsirikos
Δες και αυτό...

Βιομηχανικό παιδί...

Βιομηχανικό παιδί...
Νομίζω είμαι βιομηχανικό παιδί εγκλωβισμένο σε κήπους με ξεριζωμένους λωτούς, αγριολεμονιές και τριαντάφυλλα που αρνούνται να μεγαλώσουν. Υπάρχουν τέτοια, τριαντάφυλλα νάνοι.

Nueva Cosmo

Nueva Cosmo
Δεν είχες αλλάξει. Είχες απλά πάει σε άλλο τόπο. Σαν να αγνοούσες γύρω σου το ρουν της πόλης, τη φασαρία, εσύ ο πάντα άνθρωπος της εξοχής, που δεν την άντεχες καν, ούτε για μια ζωή, ούτε για μια στιγμή. Και κάπνιζες

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)
Υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στην κανονικότητα και το παράλογο του κόσμου, πολύ λεπτή και άκρως επικίνδυνη, να την δεις, να την κατανοήσεις και τελικά να την περάσεις χωρίς να σε καταπιεί στο χάος της.

Μικρή ιστορία Κυριακής

Μικρή ιστορία Κυριακής
Τα πιο ωραία μπαρ του κόσμου, είναι αυτά που δεν πήγα ακόμη. Δεν ξέρω πόση νεότητα πρέπει να ξοδευτεί ακόμη σε ωραίες, ξύλινες, στοργικές μπάρες, με λευκά ποτά και μαύρες μπύρες από την Ιρλανδία,

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...
Βγες ραντεβού με ένα κορίτσι που δεν διαβάζει. Ανακάλυψε την στη μελαγχολική ζοφερότητα ενός μπαρ του συρμού, ή στο καπνισμένο, ιδρωμένο και αλκοολούχο χώρο ενός club

"Μην προσπαθείς"

"Μην προσπαθείς"
Ο Τσαρλς Μπουκόφσκι, πέθανε στις 9 Μαρτίου του 1994 από Λευχαιμία στην Αμερική, μια χώρα που ποτέ δεν αγάπησε, γιατί και αυτή ποτέ δεν τον αγάπησε.

Ο γιος των Κράμερ

Ο γιος των Κράμερ
Οι απορίες μου εξαντλούνται σε χαζά ερωτήματα, πχ. τι απέγινε το πιτσιρίκι που έπαιζε στο Κράμερ εναντίον Κράμερ, γιατί ήταν όμορφο και με κάνει να αναρωτιέμαι.

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)
Η διαλεκτική του Χέγκελ, που τόσο τον γοήτευσε στα νεανικά του χρόνια, στάθηκε η αφορμή για την ιστορικά διαρκώς αναθεωρήσιμη φιλοσοφία του, αυτός ο οποίος πρώτος απέρριψε

Το καλύτερο app που βρήκα

Το καλύτερο app που βρήκα
Το καλύτερο μακράν I-phone app, που έχω ανακαλύψει είναι το Urban Dictionary γιατί εκτός από το ότι είναι πολύ αστείο και με μοναδικούς ορισμούς, μαθαίνεις απίστευτη slag

What Art Would You Like To See Before You Die?

What Art Would You Like To See Before You Die?
Μπορεί η τελευταία επιθυμία να είναι και η σημαντικότερη στην ζωή ενός ανθρώπου, αν και προσωπικά πιστεύω ότι η επιθυμία που εκπληρώνεται πριν το τέλος, είναι η λιγότερο ικανή να προσφέρει ευτυχία.

Casablanca...

Casablanca...
Έβαλα ταινία. Καζαμπλάνκα. Μυθική με ατελείωτους σακατεμένους έρωτες. Θα την κοίταζα αλλά χθες, ήταν μια μεγάλη νύχτα που άκουσα πολλά πουλιά. Κάποτε ξύπναγα χαράματα
Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις