Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2011

Κάθε οικογένεια κι ένας μετανάστης...

“Να μην υπάρχει οικογένεια χωρίς τουλάχιστον έναν εργαζόμενο, να μην υπάρχει οικογένεια χωρίς εισόδημα.” (Γιώργος Α. Παπανδρέου, Ομιλία στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, 1ο Σεπτεμβρίου 2011)
Κι επειδή ένας πετσοκομμένος μισθός δεν φτάνει για να ζήσεις οικογένεια, καλό θα είναι από δω και στο εξής να μην υπάρχει ούτε μία οικογένεια χωρίς τουλάχιστον έναν μετανάστη.Έναν μετανάστη που θα στέλνει λεφτά στο σπίτι, όπως ακριβώς κάνουν τόσα χρόνια όλοι αυτοί οι ξένοι που έρχονται στην Ελλάδα και τους βρίζουμε.
Έναν μετανάστη με πτυχία και μεταπτυχιακά, που ίσως σταθεί τυχερός και βρει έξω τις ευκαιρίες που στερήθηκε στη χώρα του.Έναν μετανάστη χωρίς πτυχία και μεταπτυχιακά, που θα κάνει δουλειές του ποδαριού στα σαράντα του ίσα-ίσα για να επιβιώσει.Έναν μετανάστη που μπορεί να μην είχε καμία απολύτως όρεξη να εγκαταλείψει τους συγγενείς και τους φίλους του για να πάει να ξεκινήσει μιαν άλλη ζωή κάπου αλλού.

Έναν μετανάστη που θα βλέπει μέσω ίντερνετ ανοιγμένα κεφάλια και καμμένα αμάξια και θα πατάει “like” για να δείξει ότι εξακολουθεί να νοιάζεται.Έναν μετανάστη που θα τρώει στη μάπα τη συννεφιά και τη βροχή όλου του κόσμου και θα νιώθει βαθιά νοσταλγία για το αρμυρίκι που ούτε φέτος πρόλαβε να χαρεί στις διακοπές του. Έναν μετανάστη που θα ονειρεύεται ότι κάποια μέρα ίσως καταφέρει να επιστρέψει σε μιαν Ελλάδα που τελικά μάλλον δεν υπήρξε ποτέ.

nefelikas
Δες και αυτό...

Βιομηχανικό παιδί...

Βιομηχανικό παιδί...
Νομίζω είμαι βιομηχανικό παιδί εγκλωβισμένο σε κήπους με ξεριζωμένους λωτούς, αγριολεμονιές και τριαντάφυλλα που αρνούνται να μεγαλώσουν. Υπάρχουν τέτοια, τριαντάφυλλα νάνοι.

Nueva Cosmo

Nueva Cosmo
Δεν είχες αλλάξει. Είχες απλά πάει σε άλλο τόπο. Σαν να αγνοούσες γύρω σου το ρουν της πόλης, τη φασαρία, εσύ ο πάντα άνθρωπος της εξοχής, που δεν την άντεχες καν, ούτε για μια ζωή, ούτε για μια στιγμή. Και κάπνιζες

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)
Υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στην κανονικότητα και το παράλογο του κόσμου, πολύ λεπτή και άκρως επικίνδυνη, να την δεις, να την κατανοήσεις και τελικά να την περάσεις χωρίς να σε καταπιεί στο χάος της.

Μικρή ιστορία Κυριακής

Μικρή ιστορία Κυριακής
Τα πιο ωραία μπαρ του κόσμου, είναι αυτά που δεν πήγα ακόμη. Δεν ξέρω πόση νεότητα πρέπει να ξοδευτεί ακόμη σε ωραίες, ξύλινες, στοργικές μπάρες, με λευκά ποτά και μαύρες μπύρες από την Ιρλανδία,

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...
Βγες ραντεβού με ένα κορίτσι που δεν διαβάζει. Ανακάλυψε την στη μελαγχολική ζοφερότητα ενός μπαρ του συρμού, ή στο καπνισμένο, ιδρωμένο και αλκοολούχο χώρο ενός club

"Μην προσπαθείς"

"Μην προσπαθείς"
Ο Τσαρλς Μπουκόφσκι, πέθανε στις 9 Μαρτίου του 1994 από Λευχαιμία στην Αμερική, μια χώρα που ποτέ δεν αγάπησε, γιατί και αυτή ποτέ δεν τον αγάπησε.

Ο γιος των Κράμερ

Ο γιος των Κράμερ
Οι απορίες μου εξαντλούνται σε χαζά ερωτήματα, πχ. τι απέγινε το πιτσιρίκι που έπαιζε στο Κράμερ εναντίον Κράμερ, γιατί ήταν όμορφο και με κάνει να αναρωτιέμαι.

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)
Η διαλεκτική του Χέγκελ, που τόσο τον γοήτευσε στα νεανικά του χρόνια, στάθηκε η αφορμή για την ιστορικά διαρκώς αναθεωρήσιμη φιλοσοφία του, αυτός ο οποίος πρώτος απέρριψε

Το καλύτερο app που βρήκα

Το καλύτερο app που βρήκα
Το καλύτερο μακράν I-phone app, που έχω ανακαλύψει είναι το Urban Dictionary γιατί εκτός από το ότι είναι πολύ αστείο και με μοναδικούς ορισμούς, μαθαίνεις απίστευτη slag

What Art Would You Like To See Before You Die?

What Art Would You Like To See Before You Die?
Μπορεί η τελευταία επιθυμία να είναι και η σημαντικότερη στην ζωή ενός ανθρώπου, αν και προσωπικά πιστεύω ότι η επιθυμία που εκπληρώνεται πριν το τέλος, είναι η λιγότερο ικανή να προσφέρει ευτυχία.

Casablanca...

Casablanca...
Έβαλα ταινία. Καζαμπλάνκα. Μυθική με ατελείωτους σακατεμένους έρωτες. Θα την κοίταζα αλλά χθες, ήταν μια μεγάλη νύχτα που άκουσα πολλά πουλιά. Κάποτε ξύπναγα χαράματα
Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις