Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2011

Aνδρέας Παπανδρέου junior: «Πηγαίνω και εγώ σε πορείες»...

«Κανείς δεν μπορεί να ξέρει τις μάχες που δίνει ο πατέρας μου, αν δεν τις ζει από μέσα» δηλώνει ο 29χρονος γιός του Γιώργου Παπανδρέου στο «Βήμα», σε μια απ' τις σπάνιες φορές που επιλέγει να εκτεθεί στη δημοσιότητα. Ο χαμηλών τόνων γιός του πρωθυπουργού περιγράφει τη δύσκολη καθημερινότητα του πρωθυπουργού ενώ αναφέρει πως και ο ίδιος παίρνει μέρος σε πορείες!
Στην ερώτηση για το πώς νιώθει που ο πατέρας του ηγείται μιας κυβέρνησης που κόβει συντάξεις και μισθούς, ο Ανδρέας απαντάει χαρακτηριστικά: «Δεν τον βλέπετε; Του πατέρα μου τα μαλλιά άσπρισαν μέσα σε τρεις μήνες. Το παλεύει όσο μπορεί, στεναχωριέται, προσπαθεί. Και όσο γι αυτά που λένε ότι γυμνάζεται, δεν γυμνάζεται για τον εαυτό του, γυμνάζεται για να είναι δυνατός για τη μάχη που δίνει κάθε μέρα. Εάν δεν τα ζεις από μέσα... κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς συμβαίνει» είχε πει σε φίλους του που τον ρωτούσαν συνεχώς πως αισθάνεται με όλη αυτήν την κατάσταση.

Ο γιος του Πρωθυπουργού βρέθηκε σε πορείες και διαδηλώσεις πολλές φορές, από τότε που ακόμα ήταν φοιτητής. Όταν ήταν μαθητής μετείχε σε διάλογους στις καταλήψεις ακόμα και όταν ο πατέρας του ήταν υπουργός Παιδείας. Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα «Το Βήμα» ο Ανδρέας Γ. Παπανδρέου αναφέρει: «Μετέχω ως απλός πολίτης αρκετές φορές με τις παρέες μου σε πορείες που προτείνουν συγκεκριμένες λύσεις και δεν λοιδορούν απλώς. Ειρηνικά όμως. Σε αυτές που σπάγανε μαγαζιά και πεζοδρόμια, όχι, δεν πήγα και δεν πρόκειται να πάω. Δεν το μπορώ αυτό. Καταστρέφουν τις περιουσίες των άλλων, με αποτέλεσμα πολλοί εργαζόμενοι να χάσουν την εργασία τους. Όταν βρεθείς στο δρόμο, αλήθεια, ποιος θα σε ταΐζει;».

Στιγμιότυπα από τη ζωή του


Όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν αλεξιπτωτιστής στις Ειδικές Δυνάμεις στον Έβρο ουδείς όπως ειπώθηκε γνώριζε ποιος ήταν. Ούτε καν ο διοικητής του. Νόμιζαν ότι πρόκειται για συνωνυμία. Δεν τον ρώτησαν, δεν τους είπε. Μόνος του πέρασε όλα τα δύσκολα τεστ, χωρίς να χρησιμοποιήσει κανένα μέσο. Πληροφορήθηκαν όμως το ποιος είναι όταν ξαφνικά ήρθε ο πατέρας του να τον επισκεφθεί στη μονάδα του κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας. Τότε έμαθαν οι πάντες ότι ο στρατιώτης Ανδρέας Παπανδρέου του Γεωργίου των Ειδικών Δυνάμεων που υπηρετούσε στη μονάδα ήταν ο υιός του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Στο μεταξύ πρόλαβε και ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του ως αλεξιπτωτιστής. Έκανε πέντε πτώσεις με αλεξίπτωτο και πήρε την πολυπόθητη για τους κομάντος «πουλάδα».

Ο πρωτότοκος γιος του Παπανδρέου από τον πρώτο του γάμο με την κυπριακής καταγωγής κυρία Εύα Ζησιμίδου, παραμένει σχεδόν στην αφάνεια , τόσο που πολλοί ακόμα αγνοούν ότι ο κ. Παπανδρέου εκτός από την κόρη του τη Μαργαρίτα έχει και έναν γιό, τον Αντρίκο ή... Σπίθα όπως τον αποκαλούσε ο Ανδρέας Παπανδρέου όταν παιδάκι ακόμα επισκεπτόταν το Καστρί.

iefimerida
Δες και αυτό...

Βιομηχανικό παιδί...

Βιομηχανικό παιδί...
Νομίζω είμαι βιομηχανικό παιδί εγκλωβισμένο σε κήπους με ξεριζωμένους λωτούς, αγριολεμονιές και τριαντάφυλλα που αρνούνται να μεγαλώσουν. Υπάρχουν τέτοια, τριαντάφυλλα νάνοι.

Nueva Cosmo

Nueva Cosmo
Δεν είχες αλλάξει. Είχες απλά πάει σε άλλο τόπο. Σαν να αγνοούσες γύρω σου το ρουν της πόλης, τη φασαρία, εσύ ο πάντα άνθρωπος της εξοχής, που δεν την άντεχες καν, ούτε για μια ζωή, ούτε για μια στιγμή. Και κάπνιζες

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)
Υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στην κανονικότητα και το παράλογο του κόσμου, πολύ λεπτή και άκρως επικίνδυνη, να την δεις, να την κατανοήσεις και τελικά να την περάσεις χωρίς να σε καταπιεί στο χάος της.

Μικρή ιστορία Κυριακής

Μικρή ιστορία Κυριακής
Τα πιο ωραία μπαρ του κόσμου, είναι αυτά που δεν πήγα ακόμη. Δεν ξέρω πόση νεότητα πρέπει να ξοδευτεί ακόμη σε ωραίες, ξύλινες, στοργικές μπάρες, με λευκά ποτά και μαύρες μπύρες από την Ιρλανδία,

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...
Βγες ραντεβού με ένα κορίτσι που δεν διαβάζει. Ανακάλυψε την στη μελαγχολική ζοφερότητα ενός μπαρ του συρμού, ή στο καπνισμένο, ιδρωμένο και αλκοολούχο χώρο ενός club

"Μην προσπαθείς"

"Μην προσπαθείς"
Ο Τσαρλς Μπουκόφσκι, πέθανε στις 9 Μαρτίου του 1994 από Λευχαιμία στην Αμερική, μια χώρα που ποτέ δεν αγάπησε, γιατί και αυτή ποτέ δεν τον αγάπησε.

Ο γιος των Κράμερ

Ο γιος των Κράμερ
Οι απορίες μου εξαντλούνται σε χαζά ερωτήματα, πχ. τι απέγινε το πιτσιρίκι που έπαιζε στο Κράμερ εναντίον Κράμερ, γιατί ήταν όμορφο και με κάνει να αναρωτιέμαι.

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)
Η διαλεκτική του Χέγκελ, που τόσο τον γοήτευσε στα νεανικά του χρόνια, στάθηκε η αφορμή για την ιστορικά διαρκώς αναθεωρήσιμη φιλοσοφία του, αυτός ο οποίος πρώτος απέρριψε

Το καλύτερο app που βρήκα

Το καλύτερο app που βρήκα
Το καλύτερο μακράν I-phone app, που έχω ανακαλύψει είναι το Urban Dictionary γιατί εκτός από το ότι είναι πολύ αστείο και με μοναδικούς ορισμούς, μαθαίνεις απίστευτη slag

What Art Would You Like To See Before You Die?

What Art Would You Like To See Before You Die?
Μπορεί η τελευταία επιθυμία να είναι και η σημαντικότερη στην ζωή ενός ανθρώπου, αν και προσωπικά πιστεύω ότι η επιθυμία που εκπληρώνεται πριν το τέλος, είναι η λιγότερο ικανή να προσφέρει ευτυχία.

Casablanca...

Casablanca...
Έβαλα ταινία. Καζαμπλάνκα. Μυθική με ατελείωτους σακατεμένους έρωτες. Θα την κοίταζα αλλά χθες, ήταν μια μεγάλη νύχτα που άκουσα πολλά πουλιά. Κάποτε ξύπναγα χαράματα
Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις