Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2011

Το τέλος της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας...(χαριστική βολή στον ιδιωτικό τομέα)

Προς κατάργηση φαίνεται ότι οδηγείται η η Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας αφού σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση υποκύπτει και στη νέα αξίωση της Tρόικα να προχωρήσει, εφόσον δεν συμφωνήσουν οι κοινωνικοί εταίροι, σε περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού και στον ιδιωτικό τομέα!
Μολονότι χθες το απόγευμα  στη συνάντηση του πρωθυπουργού με βουλευτές από την κεντρική Μακεδονία ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε οτι η χώρα δεν θα γίνει Ινδία, τελικά φαίνεται ότι η πλειψηφία υποχωρεί και σε αυτές τις πιέσεις.

Ο πρωθυπουργός είπε πως «έχουμε τα όπλα να προστατεύσουμε τους εργαζόμενους, έχουμε την συνταγματικά κατοχυρωμένη Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Δεν είμαστε Ινδία - ούτε θα γίνουμε» και αυτό ερμηνεύτηκε ως αντίδραση στις απαιτήσεις της Τρόικα.

Η ουσιαστική επιβεβαίωση Μόσιαλου


Ωστόσο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος, σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες αργά το βράδυ όχι μόνο δεν διέψευσε τις πληροφορίες, αλλά ανέφερε ότι μελετάται το σενάριο: «Η κυβέρνηση εξετάζει κάθε παράγοντα που επηρεάζει την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων» ανέφερε και πρόσθεσε: «Σε αυτή την κατεύθυνση ενθαρρύνουμε συνεχώς τον διάλογο μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, έτσι ώστε να προωθηθούν οι απαραίτητες αλλαγές στη βάση των πραγματικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα».

Τέλος, ο κ. Μόσιαλος δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να στηρίξει τα χαμηλά εισοδήματα και να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα «μέσα από τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους και την αξιοποίηση των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων για την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων και υπηρεσιών». Καθίσταται λοιπόν σαφές ότι είναι στις σκέψεις τις κυβέρνησης, αναγκαστικά προφανώς.

Τα παράπονα των βουλευτών

Πάντως, στη διάρκεια της τετράωρης συζήτησης με τους βουλευτές που έγινε στο πλαίσιο της «αναπτέρωσης του ηθικού» της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ο πρωθυπουργός έγινε δέκτης της αγωνίας για τις εξελίξεις, αιτημάτων για προσοχή στις ευάλωτες κοινωνικά τάξεις αλλά και παραπόνων για καθυστερήσεις στο κυβερνητικό έργο.

«Την ώρα που η κοινοβουλευτική ομάδα δίνει τη μάχη της, υπάρχουν υπουργοί με προσωπικές στρατηγικές!» είπαν ορισμένοι στον πρωθυπουργό.

Ο κ. Βασίλης Γερανίδης (Β' Θεσσαλονίκης) παρατήρησε: «Πετύχαμε το ακατόρθωτο. Να μάς παραδώσει η Ν.Δ. με 10 μονάδες διαφορά και να καταφέρουμε να την επαναφέρουμε μόλις σε δύο χρόνια». Ενώ διαπίστωσε, όπως και αρκετοί άλλοι ότι «κάποια μέλη της κυβέρνησης δεν αποδίδουν» ζητώντας από τον πρωθυπουργό να αποπέμψει όσους «δεν κάνουν την δουλειά τους».

Σπόντες για Πάγκαλο

Αρκετά παράπονα ακούστηκαν για τις καθυστερήσεις στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανισμών. «Επί δύο χρόνια τα ακούμε αλλά δεν τα βλέπουμε. Δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος γιατί δεν προχωράνε;» διερωτήθηκαν αρκετοί αφήνοντας αιχμές κατά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου.

Ο κ. Στάθης Κουτμερίδης (Σερρών) είπε στον κ. Παπανδρέου: «Είμαι υπερήφανος με όσα έχουν προχωρήσει. Ομως νιώθω ταπεινωμένος όταν με ρωτούν πολίτες γιατί δεν προχωρήσαμε πιο γρήγορα σε αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας ή σε κλείσιμο άχρηστων οργανισμών».

Ο κ. Μιχάλης Τζελέπης (Σερρών) παρατήρησε ότι έχει «διαρραγεί ο κοινωνικός ιστός» και ζήτησε «εδώ και τώρα» μέτρα για άνεργους και ασθενέστερους.

«Κάντε κάτι για το πετρέλαιο θέρμανσης»

Οι περισσότεροι έθεσαν το θέμα του πετρελαίου θέρμανσης το οποίο είναι «ζέον» στη Μακεδονία ιδίως στις ορεινές περιοχές. «Ο κόσμος θέλει δύο μηνιάτικα το χρόνο για πετρέλαιο πρόεδρε» επεσήμαναν μεταξύ άλλων οι κύριοι Γιάννης Αμοιρίδης (Πιερίας), Θεόδωρος Παραστατίδης (Κιλκίς) και η κυρία Θεοδώρα Τζάκρη (Ημαθίας) για να λάβουν την αόριστη απάντηση: «Θα το δω με το υπουργείο Οικονομικών».

Μόσιαλος και προνόμια βουλευτών

Ορισμένοι βουλευτές έθεσαν το θέμα των δηλώσεων του κ. Μόσιαλου σχετικά με τα προνόμια βουλευτών, ωστόσο ο κ. Παπανδρέου απέφυγε να πάρει θέση. «Εμείς οι βουλευτές έχουμε χάσει 45.000 ευρώ σε ένα χρόνο και όχι μόνο ουδείς αναφέρεται σε αυτό, αλλά υπάρχουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι που «μας βρίζουν καθημερινά»» τόνισαν ενδεκτικά.

Εκλογές το 2013

«Κάνουμε προσπάθεια να κλείσουμε τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου, να διασφαλίσουμε την απρόσκοπτη χρηματοδότηση της χώρας. Σταδιακά θα προσπαθήσουμε να άρουμε τις αδικίες και σιγά-σιγά να έρθουν οι επενδύσεις» απάντησε ο πρωθυπουργός περιγράφοντας τις δυσκολίες που συναντά καθημερινά στις επαφές του με τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Ανέφερε και πάλι ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2013 -αν και δεν έθεσαν το θέμα οι βουλευτές- και σε μια προσπάθεια να αναπτερώσει το ηθικό τους χαρακτήρισε τηνΚοινοβουλευτική Ομάδα ως «δύναμη σταθερότητας της χώρας». «Η πορεία μας είναι αυτοί, εμείς είμαστε με το δημόσιο συμφέρον, την παραγωγική οικονομία, τον κόσμο της εργασίας, εκείνους που επενδύουν στην οικονομία, καθώς και με τις τράπεζες που στηρίζουν την πραγματική οικονομία» επεσήμανε ακόμη ο κ. Παπανδρέου.

iefimerida
Δες και αυτό...

Βιομηχανικό παιδί...

Βιομηχανικό παιδί...
Νομίζω είμαι βιομηχανικό παιδί εγκλωβισμένο σε κήπους με ξεριζωμένους λωτούς, αγριολεμονιές και τριαντάφυλλα που αρνούνται να μεγαλώσουν. Υπάρχουν τέτοια, τριαντάφυλλα νάνοι.

Nueva Cosmo

Nueva Cosmo
Δεν είχες αλλάξει. Είχες απλά πάει σε άλλο τόπο. Σαν να αγνοούσες γύρω σου το ρουν της πόλης, τη φασαρία, εσύ ο πάντα άνθρωπος της εξοχής, που δεν την άντεχες καν, ούτε για μια ζωή, ούτε για μια στιγμή. Και κάπνιζες

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)
Υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στην κανονικότητα και το παράλογο του κόσμου, πολύ λεπτή και άκρως επικίνδυνη, να την δεις, να την κατανοήσεις και τελικά να την περάσεις χωρίς να σε καταπιεί στο χάος της.

Μικρή ιστορία Κυριακής

Μικρή ιστορία Κυριακής
Τα πιο ωραία μπαρ του κόσμου, είναι αυτά που δεν πήγα ακόμη. Δεν ξέρω πόση νεότητα πρέπει να ξοδευτεί ακόμη σε ωραίες, ξύλινες, στοργικές μπάρες, με λευκά ποτά και μαύρες μπύρες από την Ιρλανδία,

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...
Βγες ραντεβού με ένα κορίτσι που δεν διαβάζει. Ανακάλυψε την στη μελαγχολική ζοφερότητα ενός μπαρ του συρμού, ή στο καπνισμένο, ιδρωμένο και αλκοολούχο χώρο ενός club

"Μην προσπαθείς"

"Μην προσπαθείς"
Ο Τσαρλς Μπουκόφσκι, πέθανε στις 9 Μαρτίου του 1994 από Λευχαιμία στην Αμερική, μια χώρα που ποτέ δεν αγάπησε, γιατί και αυτή ποτέ δεν τον αγάπησε.

Ο γιος των Κράμερ

Ο γιος των Κράμερ
Οι απορίες μου εξαντλούνται σε χαζά ερωτήματα, πχ. τι απέγινε το πιτσιρίκι που έπαιζε στο Κράμερ εναντίον Κράμερ, γιατί ήταν όμορφο και με κάνει να αναρωτιέμαι.

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)
Η διαλεκτική του Χέγκελ, που τόσο τον γοήτευσε στα νεανικά του χρόνια, στάθηκε η αφορμή για την ιστορικά διαρκώς αναθεωρήσιμη φιλοσοφία του, αυτός ο οποίος πρώτος απέρριψε

Το καλύτερο app που βρήκα

Το καλύτερο app που βρήκα
Το καλύτερο μακράν I-phone app, που έχω ανακαλύψει είναι το Urban Dictionary γιατί εκτός από το ότι είναι πολύ αστείο και με μοναδικούς ορισμούς, μαθαίνεις απίστευτη slag

What Art Would You Like To See Before You Die?

What Art Would You Like To See Before You Die?
Μπορεί η τελευταία επιθυμία να είναι και η σημαντικότερη στην ζωή ενός ανθρώπου, αν και προσωπικά πιστεύω ότι η επιθυμία που εκπληρώνεται πριν το τέλος, είναι η λιγότερο ικανή να προσφέρει ευτυχία.

Casablanca...

Casablanca...
Έβαλα ταινία. Καζαμπλάνκα. Μυθική με ατελείωτους σακατεμένους έρωτες. Θα την κοίταζα αλλά χθες, ήταν μια μεγάλη νύχτα που άκουσα πολλά πουλιά. Κάποτε ξύπναγα χαράματα
Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις