Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Θέμης Μπαλασόπουλος: Ο... άρχοντας των σκουπιδιών

Πρόσωπο των ημερών αναμφιβόλως ο σκληρός συνδικαλιστής της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος, είναι ο άνθρωπος που έως σήμερα κέρδιζε πάντοτε στο τέλος των συγκρούσεων του με τους εκάστοτε υπουργούς Εσωτερικών.
Ο κ. Μπαλασόπουλος, όπως και οι προκάτοχοί του άλλωστε, χρησιμοποιώντας τα σκουπίδια ως... απ ασφαλισμένη χειροβομβίδα ηγείται ενός κλάδου που αριθμεί περί τα 25.000 άτομα. Ανθρωποι που κάνουν πράγματι μια δύσκολη δουλειά, αλλά έχουν εξαιρετικά προνόμια και πάντως έχουν κάθε συμφέρον να επιθυμούν να μην αλλάξει τίποτε, αν δεν τους βολεύει.

Διορισμένος στο Δήμο της Γλυφάδας το 1984 από τον τότε εκλεγμένο με το ΠΑΣΟΚ δήμαρχο Θόδωρο Σπονδυλίδη, ανέβηκε γρήγορα τα σκαλοπάτια της εσωτερικής ιεραρχίας, όχι όμως στον τομέα της καθαριότητας όπου είχε προσληφθεί αλλά στο γραφείο Τύπου, ως υπεύθυνος έκδοσης ενός περιοδικού του Δήμου.

Το 2001, με την αποχώρηση του έως τότε προέδρου Νώντα Λαμπρακάκη από την ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ο κ. Μπαλασόπουλος ήταν ο εκλεκτός της ΠΑΣΚΕ, άρα και ο επόμενος πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ο κ. Μπαλασόπουλος εδραίωσε την παντοδυναμία του καθώς πέτυχε -πάντα με την απειλή των σκουπιδιών στους δρόμους- να εξασφαλίσει σειρά αυξήσεων και επιδομάτων για το σύνολο των 100.000 εργαζομένων στους ΟΤΑ όλης της χώρας.

Ενδεικτικό της δύναμης των σκουπιδιών και του τρόπου με τον οποίο κινούνται οι συνδικαλιστές στην Ελλάδα είναι το γεγονός ότι το 2007 επί κυβερνήσεως Ν.Δ. Ο κ. Μπαλασόπουλος σε αγαστή συνεργασία με τον γαλάζιο πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων στο Δήμο της Αθήνας, Βασίλη Πολυμερόπουλο «έπεισαν» τον τότε υπουργό Προκόπη Παυλόπουλο να τους δώσει μετά από απεργία μόλις 2 ημερών ένα επιπλέον επίδομα 300 ευρώ για τους εργάτες καθαριότητας.

Ο υπαρχηγός του κ. Μπαλασόπουλου ονομάζεται Γιάννης Τσούνης και είναι αναπληρωτής γραμματέας της ΠΟΕ -ΟΤΑ. Ο κ. Τσούνης, πτυχιούχος γυμναστής γαμπρός του πρώην πράσινου δημάρχου Αιγάλεω Πάνου Σπηλιόπουλου, ο οποίος τον προσέλαβε το 1997 στο Σύνδεσμο των Δήμων της Δυτικής Αττικής. Αυτός στη συνέχεια φρόντισε για την πρόσληψη της κόρης και του δικού του γαμπρού.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα αναρριχήθηκε στην ιεραρχία της ΠΟΕ-ΟΤΑ και φυσικά αξιοποιεί πλήρως τη συνδικαλιστική άδεια που παρέχει ο σχετικός νόμος.

Για το τελευταίο αυτό, να σημειωθεί η επίθεση της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη χθες κατά του κ. Μπαλασόπουλου.

Πως γίνονται οι προσλήψεις στην καθαριότητα των Δήμων

Σήμερα εργάζονται περί τα 25.000 άτομα στους τομείς της καθαριότητας των Δήμων, αλλά περίπου το 20% (5.000 υπάλληλοι) απασχολούνται σε διοικητικές θέσεις με αποτέλεσμα να υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού οι οποίες καλύπτονται με συμβασιούχους.

Οι προσλήψεις δεν υπάγονταν έως πρόσφατα στο ΑΣΕΠ καθώς οι υπάλληλοι της καθαριότητας δεν χρειαζόταν να έχουν κανένα τυπικό προσόν και πληρώνονται από τα ανταποδοτικά τέλη και όχι από τον τακτικό προϋπολογισμό.

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα ουσιαστικά εργάζονται περίπου 2 ώρες ημερησίως καθώς το υπόλοιπο ωράριό τους περνά έως ότου το απορριμματοφόρο πάει και γυρίσει στον ΧΥΤΑ.

Φυσικά, ως εργαζόμενοι κυρίως βραδυνές ώρες λαμβάνουν νυκτερινά επιδόματα και υπερωρίες.

Πηγή: Εθνος της Κυριακής

3 σχόλια:

Δημήτρης Γεωργακόπουλος είπε...

Πόσο αισχροί μπορεί να είστε; φουκαράδες κονδυλοφόροι του Εθνικού εργολάβου. Ντρέπομαι που ανήκω στο ίδιο μορφικό είδος.

βαγγελης Γιωτοπουλος είπε...

μην δαιμονοποιειτε τις προσλήψεις στο δημόσιο και μην καταδικάζεται συλλήβδην τους πάντες ειδικά αυτούς που διάλεξαν τον δρόμο του αγωνα.Αναφερομαι σε αυτούς που η τελευταία επαναστατική πράξη που έκαναν είναι να κόψουν το αλάτι από το φαγητό....
Αν πρόσεξα καλά οι δυο αυτοί συνδικαλιστές πάνε αντίθετα με το πασοκ και την κυβέρνηση έπρεπε να είναι ντε και καλά πρασινοφρουροί? και αν δεν είναι να τους καταδικάσουμε?????

Ανώνυμος είπε...

Αυτή ήταν Η ΕΛΛΑΔΑ των πάσης λογής -οπουλων !!! ασυλία συνδικαλιστική, μαγκιά, κομπορρημοσύνη, ψευτοτσαμπουκάς, διαπλοκή με κάθε βουλευτή και υπουργό, επιδόματα,πλαστές υπερωρίες,έξοδα κίνησης, επιδόματα εξυπηρέτησης αλλοδαπών, διαχρονικός σκουπιδο-εκβιασμός ...
Ιδιώτες εδώ και ... χθες, δημόσιο με υπηρεσίες που πργματικά χρειάζονται, όχι εφεδρεία για τους "άχρηστους", απευθείας απόλυση όπως και στον ιδιωτικό τομέα ...
Πόσες χιλ. προλαλήσαντες μη γνωρίζοντες έγιναν αορίστου χρόνου από συμαβσιούχοι 8μηνίτες (!!) επειδή πληρούσαν ΠΑΓΙΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ (sic ....) σε δήμους και δημόσιο, με το Ν.2839/2000, το ΠΔ 164/2004 καινόμο ΠΑΥΛΌΠΟΥΛΟΥ το 2007 όταν οι των δημοτικών επιχ/ων κατέλαβαν μόνιμες θέσεις σε δήμους; πάνω από 80.000 ...
Να το έλλειμμα στο ΘΕΟ,να η αχρειοσύνη, να η διαπλοκή,να η ιντριγκαδόροι και κρατικοδίαιτοι συδικαλιστές, όσο πιο πολλοί στο δημόσιο και στους δήμους τόσοι σχυρότεροι αυτοί ...
Ρε ΞΥΠΝΗΣΤΕ !!! κι αφήστε τη συνωμοσία και τα κάθε λογής ευολογήματα σας στην άκρη ...

Δες και αυτό...

Βιομηχανικό παιδί...

Βιομηχανικό παιδί...
Νομίζω είμαι βιομηχανικό παιδί εγκλωβισμένο σε κήπους με ξεριζωμένους λωτούς, αγριολεμονιές και τριαντάφυλλα που αρνούνται να μεγαλώσουν. Υπάρχουν τέτοια, τριαντάφυλλα νάνοι.

Nueva Cosmo

Nueva Cosmo
Δεν είχες αλλάξει. Είχες απλά πάει σε άλλο τόπο. Σαν να αγνοούσες γύρω σου το ρουν της πόλης, τη φασαρία, εσύ ο πάντα άνθρωπος της εξοχής, που δεν την άντεχες καν, ούτε για μια ζωή, ούτε για μια στιγμή. Και κάπνιζες

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)
Υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στην κανονικότητα και το παράλογο του κόσμου, πολύ λεπτή και άκρως επικίνδυνη, να την δεις, να την κατανοήσεις και τελικά να την περάσεις χωρίς να σε καταπιεί στο χάος της.

Μικρή ιστορία Κυριακής

Μικρή ιστορία Κυριακής
Τα πιο ωραία μπαρ του κόσμου, είναι αυτά που δεν πήγα ακόμη. Δεν ξέρω πόση νεότητα πρέπει να ξοδευτεί ακόμη σε ωραίες, ξύλινες, στοργικές μπάρες, με λευκά ποτά και μαύρες μπύρες από την Ιρλανδία,

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...
Βγες ραντεβού με ένα κορίτσι που δεν διαβάζει. Ανακάλυψε την στη μελαγχολική ζοφερότητα ενός μπαρ του συρμού, ή στο καπνισμένο, ιδρωμένο και αλκοολούχο χώρο ενός club

"Μην προσπαθείς"

"Μην προσπαθείς"
Ο Τσαρλς Μπουκόφσκι, πέθανε στις 9 Μαρτίου του 1994 από Λευχαιμία στην Αμερική, μια χώρα που ποτέ δεν αγάπησε, γιατί και αυτή ποτέ δεν τον αγάπησε.

Ο γιος των Κράμερ

Ο γιος των Κράμερ
Οι απορίες μου εξαντλούνται σε χαζά ερωτήματα, πχ. τι απέγινε το πιτσιρίκι που έπαιζε στο Κράμερ εναντίον Κράμερ, γιατί ήταν όμορφο και με κάνει να αναρωτιέμαι.

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)
Η διαλεκτική του Χέγκελ, που τόσο τον γοήτευσε στα νεανικά του χρόνια, στάθηκε η αφορμή για την ιστορικά διαρκώς αναθεωρήσιμη φιλοσοφία του, αυτός ο οποίος πρώτος απέρριψε

Το καλύτερο app που βρήκα

Το καλύτερο app που βρήκα
Το καλύτερο μακράν I-phone app, που έχω ανακαλύψει είναι το Urban Dictionary γιατί εκτός από το ότι είναι πολύ αστείο και με μοναδικούς ορισμούς, μαθαίνεις απίστευτη slag

What Art Would You Like To See Before You Die?

What Art Would You Like To See Before You Die?
Μπορεί η τελευταία επιθυμία να είναι και η σημαντικότερη στην ζωή ενός ανθρώπου, αν και προσωπικά πιστεύω ότι η επιθυμία που εκπληρώνεται πριν το τέλος, είναι η λιγότερο ικανή να προσφέρει ευτυχία.

Casablanca...

Casablanca...
Έβαλα ταινία. Καζαμπλάνκα. Μυθική με ατελείωτους σακατεμένους έρωτες. Θα την κοίταζα αλλά χθες, ήταν μια μεγάλη νύχτα που άκουσα πολλά πουλιά. Κάποτε ξύπναγα χαράματα
Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις