Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011

Ο Αντώνης Σαμαράς και ένας τάφος στην Κηφισιά...(σε αυτόν τον κόσμο πρέπει να είσαι ή πολύ έξυπνος ή μεγάλη πουτάνα)

Ο Αντώνης Σαμαράς, δεν υπέγραψε. Έγραψε μια επιστολή που έστειλε σε αυτούς που τον πίεζαν να υπογράψει, είπε πάνω κάτω αυτά που ήθελαν να ακούσουν και υπέγραψε κάτω από τη δική του επιστολή. Η έκτη δόση, κλειδωμένη ακόμη στα ευρωπαϊκά γραφεία, δεν έρχεται. Ωραία τρίπλα, αλλά μάλλον κάποιοι δεν μασάνε.
Φαντάζομαι πια την έκτη δόση κλειδωμένη σε ένα δωμάτιο, περιμένοντας κάποιον να την "ξεκλειδώσει" σαν την μαγεμένη βασιλοπούλα. Στο μέλλον, τα παραμύθια θα έχουν ήρωες τις δόσεις και τους Γερμανούς.

Ο Αντώνης Σαμαράς, δισέγγονο της Πηνελόπης Δέλτα, έπαιξε σαν γνήσιος Έλληνας πολιτικός, πνιγμένος δηλαδή σε αντιφάσεις και πισωγυρίσματα, κακό πολιτικό σκάκι. Σαν να πρέπει να κάνεις ροκέ και να συ να κοιτάς να σώσεις ένα στρατιωτάκι. Τόσο κακά. Τώρα, όχι απλά δεν τον εμπιστεύεται κανείς, αλλά αποτελεί και μέρος του προβλήματος που τόσο καιρό ήθελε υποτίθεται να λύσει.

Στις 27 Απριλίου του 1941, όταν τα γερμανικά στρατεύματα καταλάμβαναν την Αθήνα, η Πηνελόπη Δέλτα, αυτοκτονούσε παίρνοντας δηλητήριο. Στον τάφο της, στον κήπο του σπιτιού της στην Κηφισιά, σημερινή κατοικία του Αντώνη Σαμαρά, είναι γραμμένη η λέξη "ΣΙΩΠΗ". Σήμερα, 70 χρόνια μετά την αυτοκτονία, οι Γερμανοί εισβάλλουν πάλι στην Ελλάδα. Ο δισέγγονος μιλάει πολύ, αλλά λέει λόγια χωρίς ουσία. Η πολιτική είναι γερό σκάκι αλλά είναι και σκληρό πορνό. Αν δεν είσαι εμπνευσμένος, πρέπει να είσαι τουλάχιστον γριά πουτάνα και ο Αντώνης Σαμαράς, δεν έχει κανένα από τα δύο χαρίσματα.


Δες και αυτό...

Βιομηχανικό παιδί...

Βιομηχανικό παιδί...
Νομίζω είμαι βιομηχανικό παιδί εγκλωβισμένο σε κήπους με ξεριζωμένους λωτούς, αγριολεμονιές και τριαντάφυλλα που αρνούνται να μεγαλώσουν. Υπάρχουν τέτοια, τριαντάφυλλα νάνοι.

Nueva Cosmo

Nueva Cosmo
Δεν είχες αλλάξει. Είχες απλά πάει σε άλλο τόπο. Σαν να αγνοούσες γύρω σου το ρουν της πόλης, τη φασαρία, εσύ ο πάντα άνθρωπος της εξοχής, που δεν την άντεχες καν, ούτε για μια ζωή, ούτε για μια στιγμή. Και κάπνιζες

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)
Υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στην κανονικότητα και το παράλογο του κόσμου, πολύ λεπτή και άκρως επικίνδυνη, να την δεις, να την κατανοήσεις και τελικά να την περάσεις χωρίς να σε καταπιεί στο χάος της.

Μικρή ιστορία Κυριακής

Μικρή ιστορία Κυριακής
Τα πιο ωραία μπαρ του κόσμου, είναι αυτά που δεν πήγα ακόμη. Δεν ξέρω πόση νεότητα πρέπει να ξοδευτεί ακόμη σε ωραίες, ξύλινες, στοργικές μπάρες, με λευκά ποτά και μαύρες μπύρες από την Ιρλανδία,

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...
Βγες ραντεβού με ένα κορίτσι που δεν διαβάζει. Ανακάλυψε την στη μελαγχολική ζοφερότητα ενός μπαρ του συρμού, ή στο καπνισμένο, ιδρωμένο και αλκοολούχο χώρο ενός club

"Μην προσπαθείς"

"Μην προσπαθείς"
Ο Τσαρλς Μπουκόφσκι, πέθανε στις 9 Μαρτίου του 1994 από Λευχαιμία στην Αμερική, μια χώρα που ποτέ δεν αγάπησε, γιατί και αυτή ποτέ δεν τον αγάπησε.

Ο γιος των Κράμερ

Ο γιος των Κράμερ
Οι απορίες μου εξαντλούνται σε χαζά ερωτήματα, πχ. τι απέγινε το πιτσιρίκι που έπαιζε στο Κράμερ εναντίον Κράμερ, γιατί ήταν όμορφο και με κάνει να αναρωτιέμαι.

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)
Η διαλεκτική του Χέγκελ, που τόσο τον γοήτευσε στα νεανικά του χρόνια, στάθηκε η αφορμή για την ιστορικά διαρκώς αναθεωρήσιμη φιλοσοφία του, αυτός ο οποίος πρώτος απέρριψε

Το καλύτερο app που βρήκα

Το καλύτερο app που βρήκα
Το καλύτερο μακράν I-phone app, που έχω ανακαλύψει είναι το Urban Dictionary γιατί εκτός από το ότι είναι πολύ αστείο και με μοναδικούς ορισμούς, μαθαίνεις απίστευτη slag

What Art Would You Like To See Before You Die?

What Art Would You Like To See Before You Die?
Μπορεί η τελευταία επιθυμία να είναι και η σημαντικότερη στην ζωή ενός ανθρώπου, αν και προσωπικά πιστεύω ότι η επιθυμία που εκπληρώνεται πριν το τέλος, είναι η λιγότερο ικανή να προσφέρει ευτυχία.

Casablanca...

Casablanca...
Έβαλα ταινία. Καζαμπλάνκα. Μυθική με ατελείωτους σακατεμένους έρωτες. Θα την κοίταζα αλλά χθες, ήταν μια μεγάλη νύχτα που άκουσα πολλά πουλιά. Κάποτε ξύπναγα χαράματα
Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις