Δευτέρα, 23 Μαΐου 2011

Η Ελλάδα εν κινδύνω

 Σήμερα υπάρχει τρομοκρατία σε πολιτικό , σε εξωτερικό και σε εσωτερικό επίπεδο. Ενώ ετοιμάζεται και δεύτερο μνημόνιο και έχει εμφανισθεί η αντίδραση του λαού άρχισε ξανά η τρομοκράτηση από τα ΜΜΕ σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.
Υπάρχει τρομοκρατία με τους λαθρομετανάστες και με δήθεν  «αναρχικούς», χρυσαυγίτες κ.α
Στην οικονομική διάσταση δίνεται η εικόνα της πτώχευσης και της μη δυνατότητας να αντληθεί η επόμενη δόση του δανείου και επομένως η εμφάνιση ανάγκης νέας σύμβασης με σκληρότερες προϋποθέσεις και όρους. Σε συνεχή δε κατευθυνόμενη ενημέρωση ζητείται από την κυβέρνηση και τους ιθύνοντες των οικονομικών παραγόντων συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων της χώρας. Σε ενίσχυση αυτών έρχεται και η Τροϊκα που ζητά την συμφωνία των αρχηγών της αντιπολίτευσης για τη δήθεν «σωτηρία» της Ελλάδας.
Η πολιτική είναι σκληρή και πόσο μάλλον η βρώμικη πολιτική , πρόσφατο παράδειγμα του Στρος Καν που δείχνει πως λειτουργούν τα παράκεντρα , εκμεταλλευόμενοι τα ελαττώματα των πολιτικών για να τους βγάλουν εκτός μάχης για λόγους που αυτοί ξέρουν, ώστε να είναι «συνεργάσιμοι» και να μην έχουν οποιαδήποτε «πρωτοβουλία» εκτός των εσκαμμένων.
Εάν πρόκειται να πτωχεύσουμε αύριο, ποιος ο λόγος για άλλο δάνειο με όρους πιο σκληρούς !! Ας πτωχεύσουμε σήμερα και ας αντιμετωπίσουμε τώρα τις συνέπειες πριν επιβαρύνουμε περισσότερο ακόμα την κατάστασή μας.
Σίγουρα  όμως πέραν των άλλων δεσμεύσεων θα μπορούσε η Κυβέρνηση με συναίνεση όλων των κομμάτων να μειώσουν τον αριθμό των Βουλευτών, την αποζημίωσή τους, την αμοιβή τους στις Επιτροπές, να μειώσουν τους υπαλλήλους που χρησιμοποιούν, να κόψουν τα αυτοκίνητα και να χρησιμοποιούν τα ατομικά του, να πληρώνουν τον ΟΤΕ όταν ξεπερνούν ένα ορισμένο όριο κ.α
Η Κυβέρνηση να μειώσει τους συμβούλους των Υπουργών και του Πρωθυπουργού, να μειώσουν ή να σταματήσουν τελείως τα ταξίδια με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο κ.λ.π  
Να μειωθούν ή να κοπεί η επιχορήγηση των κομμάτων, και να γίνει κτήμα του λαού να καταψηφίζει όποιον βλέπει να διαφημίζεται στα ΜΜΕ ή όπου αλλού και γενικά όποιον αντιληφθεί ότι ξοδεύει χρήματα για την εκλογή του. Η ενημέρωση του λαού να γίνεται αναλογικά μέσων των εκδηλώσεων του κόμματος .
Να γίνει ανακήρυξη της ΑΟΖ με την Κύπρο και το Ισραήλ, ώστε να γίνει η εκμετάλευση του ορυκτού πλούτου μέσω των εταιρειών που χρησιμοποιούν και οι άλλες δύο χώρες για οικονομία χρόνου και γρήγορη εκμετάλλευση.
Επίσης όπου αλλού μπορούμε να προχωρήσουμε άμεσα σε εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της χώρας. Αυτό θα έδινε «αέρα» στις διαπραγματεύσεις μας και μία βεβαία πηγή έστω μελλοντικών πόρων.
Η ανάθεση της είσπραξης των Γερμανικών αποζημιώσεων και του αναγκαστικού δανείου σε γραφείο δικηγόρων εξωτερικού π.χ Αμερική.

Αγάθη Αβανέα

Αγάπη Αναστασάκου ΒασιλειάδηΔες και αυτό...

Βιομηχανικό παιδί...

Βιομηχανικό παιδί...
Νομίζω είμαι βιομηχανικό παιδί εγκλωβισμένο σε κήπους με ξεριζωμένους λωτούς, αγριολεμονιές και τριαντάφυλλα που αρνούνται να μεγαλώσουν. Υπάρχουν τέτοια, τριαντάφυλλα νάνοι.

Nueva Cosmo

Nueva Cosmo
Δεν είχες αλλάξει. Είχες απλά πάει σε άλλο τόπο. Σαν να αγνοούσες γύρω σου το ρουν της πόλης, τη φασαρία, εσύ ο πάντα άνθρωπος της εξοχής, που δεν την άντεχες καν, ούτε για μια ζωή, ούτε για μια στιγμή. Και κάπνιζες

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)
Υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στην κανονικότητα και το παράλογο του κόσμου, πολύ λεπτή και άκρως επικίνδυνη, να την δεις, να την κατανοήσεις και τελικά να την περάσεις χωρίς να σε καταπιεί στο χάος της.

Μικρή ιστορία Κυριακής

Μικρή ιστορία Κυριακής
Τα πιο ωραία μπαρ του κόσμου, είναι αυτά που δεν πήγα ακόμη. Δεν ξέρω πόση νεότητα πρέπει να ξοδευτεί ακόμη σε ωραίες, ξύλινες, στοργικές μπάρες, με λευκά ποτά και μαύρες μπύρες από την Ιρλανδία,

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...
Βγες ραντεβού με ένα κορίτσι που δεν διαβάζει. Ανακάλυψε την στη μελαγχολική ζοφερότητα ενός μπαρ του συρμού, ή στο καπνισμένο, ιδρωμένο και αλκοολούχο χώρο ενός club

"Μην προσπαθείς"

"Μην προσπαθείς"
Ο Τσαρλς Μπουκόφσκι, πέθανε στις 9 Μαρτίου του 1994 από Λευχαιμία στην Αμερική, μια χώρα που ποτέ δεν αγάπησε, γιατί και αυτή ποτέ δεν τον αγάπησε.

Ο γιος των Κράμερ

Ο γιος των Κράμερ
Οι απορίες μου εξαντλούνται σε χαζά ερωτήματα, πχ. τι απέγινε το πιτσιρίκι που έπαιζε στο Κράμερ εναντίον Κράμερ, γιατί ήταν όμορφο και με κάνει να αναρωτιέμαι.

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)
Η διαλεκτική του Χέγκελ, που τόσο τον γοήτευσε στα νεανικά του χρόνια, στάθηκε η αφορμή για την ιστορικά διαρκώς αναθεωρήσιμη φιλοσοφία του, αυτός ο οποίος πρώτος απέρριψε

Το καλύτερο app που βρήκα

Το καλύτερο app που βρήκα
Το καλύτερο μακράν I-phone app, που έχω ανακαλύψει είναι το Urban Dictionary γιατί εκτός από το ότι είναι πολύ αστείο και με μοναδικούς ορισμούς, μαθαίνεις απίστευτη slag

What Art Would You Like To See Before You Die?

What Art Would You Like To See Before You Die?
Μπορεί η τελευταία επιθυμία να είναι και η σημαντικότερη στην ζωή ενός ανθρώπου, αν και προσωπικά πιστεύω ότι η επιθυμία που εκπληρώνεται πριν το τέλος, είναι η λιγότερο ικανή να προσφέρει ευτυχία.

Casablanca...

Casablanca...
Έβαλα ταινία. Καζαμπλάνκα. Μυθική με ατελείωτους σακατεμένους έρωτες. Θα την κοίταζα αλλά χθες, ήταν μια μεγάλη νύχτα που άκουσα πολλά πουλιά. Κάποτε ξύπναγα χαράματα
Από το Blogger.

Διαβάζω τους:

Δημοφιλείς αναρτήσεις