Κυριακή, 22 Μαΐου 2011

Τα σενάρια εθελουσίας εξόδου στο δημόσιο...

Τρία σενάρια εθελουσίων αποχωρήσεων επεξεργάζεται η κυβέρνηση ως «σχέδιο Β» σε περίπτωση που η μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων από συνταξιοδοτήσεις δεν «αγγίξει» τις 150.000 μέχρι το 2014.
Εθελουσία έξοδος
1 Το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, με την παροχή οικονομικών κινήτρων, κρίνεται ιδιαίτερα κοστοβόρο αφού αναμένεται να επιβαρύνει σημαντικά τον κρατικό προϋπολογισμό, αν πρόκειται για μεγάλο αριθμό εργαζομένων. Από το μέτρο θα ωφεληθούν κυρίως υπάλληλοι που έχουν κριθεί ως πλεονάζον προσωπικό, και θέλουν 5-7 χρόνια για να συνταξιοδοτηθούν. Αν συνδυαστεί με πρόωρη συνταξιοδότηση υπαλλήλων, θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στον παράγοντα της ηλικίας των εργαζομένων ?εάν πρόκειται για μικρό αριθμό? αφού η κυβέρνηση δεν θέλει να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι οδηγεί σε εργασιακή «αποστρατεία» εργαζομένους π.χ. 50 ή 55 ετών, σε μια περίοδο που εφαρμόζεται η αύξηση των συνταξιοδοτικών ορίων, σε όλη την Ευρώπη.

Πενταετής άδεια άνευ αποδοχών
2 Το επικρατέστερο σενάριο είναι να συμπεριληφθεί στο ενιαίο μισθολόγιο διάταξη με την οποίοι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα έχουν τη δυνατότητα να παίρνουν άδειες πενταετούς διάρκειας άνευ αποδοχών και παράλληλα να μπορούν να απασχοληθούν στον ιδιωτικό τομέα, διαθέτοντας το δικαίωμα να επιστρέψουν στην εργασία τους μετά την πάροδο των πέντε ετών. Το μέτρο της πενταετούς άδειας άνευ αποδοχών ισχύει για τους υπαλλήλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Κυβερνητικά στελέχη αναφέρουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα δοθεί η δυνατότητα σε δημοσίους υπαλλήλους να δημιουργήσουν μικρές επιχειρήσεις ή να εργαστούν στον ιδιωτικό τομέα «ελαφρύνοντας» έτσι τον κρατικό προϋπολογισμό. Εάν παράλληλα οι άδειες αυτού του τύπου καταμετρηθούν στις αποχωρήσεις με τη συγκατάθεση της τρόικας τότε θα υπάρχει όφελος για την κυβέρνηση αφού θα αυξηθεί παράλληλα ο αριθμός των πρωτοδιόριστων για το επόμενο έτος. Εκφράζονται φόβοι ότι λόγω ύφεσης δεν υπάρχουν θέσεις στον ιδιωτικό τομέα που θα μπορούσαν να απορροφήσουν σημαντικό αριθμό δημοσίων υπαλλήλων, εκτός από μικρό αριθμό εξειδικευμένου προσωπικού που όμως είναι απαραίτητος για τις υπηρεσίες του Δημοσίου. Εκτιμάται ότι υπάλληλοι που θα αξιοποιούσαν το συγκεκριμένο μέτρο δεν θα ξεπερνούσαν τους 2.000.

Εργασιακή εφεδρεία
3 κυβέρνηση εξετάζει και το ενδεχόμενο εφαρμογής του προγράμματος εργασιακής «εφεδρείας» για υπαλλήλους που θέλουν πέντε χρόνια να συνταξιοδοτηθούν: θα απομακρυνθούν από τη θέση τους λαμβάνοντας το 70% των μηνιαίων αποδοχών μέχρι να βγουν στη σύνταξη. Το κόμμα της ΝΔ αντιπρότεινε πριν από δύο ημέρες το μέτρο της τριετούς «μισθωτής εργασιακής εφεδρείας», όπου οι υπάλληλοι όλων των κατηγοριών θα πληρώνονται μόνο τον βασικό μισθό προσφέροντας τις υπηρεσίες τους όποτε και όπου κληθούν.


ethnos
Δες και αυτό...

Βιομηχανικό παιδί...

Βιομηχανικό παιδί...
Νομίζω είμαι βιομηχανικό παιδί εγκλωβισμένο σε κήπους με ξεριζωμένους λωτούς, αγριολεμονιές και τριαντάφυλλα που αρνούνται να μεγαλώσουν. Υπάρχουν τέτοια, τριαντάφυλλα νάνοι.

Nueva Cosmo

Nueva Cosmo
Δεν είχες αλλάξει. Είχες απλά πάει σε άλλο τόπο. Σαν να αγνοούσες γύρω σου το ρουν της πόλης, τη φασαρία, εσύ ο πάντα άνθρωπος της εξοχής, που δεν την άντεχες καν, ούτε για μια ζωή, ούτε για μια στιγμή. Και κάπνιζες

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)
Υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στην κανονικότητα και το παράλογο του κόσμου, πολύ λεπτή και άκρως επικίνδυνη, να την δεις, να την κατανοήσεις και τελικά να την περάσεις χωρίς να σε καταπιεί στο χάος της.

Μικρή ιστορία Κυριακής

Μικρή ιστορία Κυριακής
Τα πιο ωραία μπαρ του κόσμου, είναι αυτά που δεν πήγα ακόμη. Δεν ξέρω πόση νεότητα πρέπει να ξοδευτεί ακόμη σε ωραίες, ξύλινες, στοργικές μπάρες, με λευκά ποτά και μαύρες μπύρες από την Ιρλανδία,

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...
Βγες ραντεβού με ένα κορίτσι που δεν διαβάζει. Ανακάλυψε την στη μελαγχολική ζοφερότητα ενός μπαρ του συρμού, ή στο καπνισμένο, ιδρωμένο και αλκοολούχο χώρο ενός club

"Μην προσπαθείς"

"Μην προσπαθείς"
Ο Τσαρλς Μπουκόφσκι, πέθανε στις 9 Μαρτίου του 1994 από Λευχαιμία στην Αμερική, μια χώρα που ποτέ δεν αγάπησε, γιατί και αυτή ποτέ δεν τον αγάπησε.

Ο γιος των Κράμερ

Ο γιος των Κράμερ
Οι απορίες μου εξαντλούνται σε χαζά ερωτήματα, πχ. τι απέγινε το πιτσιρίκι που έπαιζε στο Κράμερ εναντίον Κράμερ, γιατί ήταν όμορφο και με κάνει να αναρωτιέμαι.

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)
Η διαλεκτική του Χέγκελ, που τόσο τον γοήτευσε στα νεανικά του χρόνια, στάθηκε η αφορμή για την ιστορικά διαρκώς αναθεωρήσιμη φιλοσοφία του, αυτός ο οποίος πρώτος απέρριψε

Το καλύτερο app που βρήκα

Το καλύτερο app που βρήκα
Το καλύτερο μακράν I-phone app, που έχω ανακαλύψει είναι το Urban Dictionary γιατί εκτός από το ότι είναι πολύ αστείο και με μοναδικούς ορισμούς, μαθαίνεις απίστευτη slag

What Art Would You Like To See Before You Die?

What Art Would You Like To See Before You Die?
Μπορεί η τελευταία επιθυμία να είναι και η σημαντικότερη στην ζωή ενός ανθρώπου, αν και προσωπικά πιστεύω ότι η επιθυμία που εκπληρώνεται πριν το τέλος, είναι η λιγότερο ικανή να προσφέρει ευτυχία.

Casablanca...

Casablanca...
Έβαλα ταινία. Καζαμπλάνκα. Μυθική με ατελείωτους σακατεμένους έρωτες. Θα την κοίταζα αλλά χθες, ήταν μια μεγάλη νύχτα που άκουσα πολλά πουλιά. Κάποτε ξύπναγα χαράματα
Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις