Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Ανάσα...(κοινώς μόκο)

Από την κυβέρνηση εθνικής ενότητας της Τετάρτης στην κυβέρνηση πασοκικής ενότητας της Παρασκευής, από την κυβέρνηση τεχνοκρατών και τραπεζικών προσωπικοτήτων της Τετάρτης στην κυβέρνηση κομματοκρατών και παλαιών συντροφικοτήτων της Παρασκευής. Α government of the pasok people, by the pasok people, for the pasok people. Κι αν το υπουργείο θαλασσίων υποθέσεων μάς ζορίζει τόσο πολύ διοικητικά με τα συνεχή βάλε βγάλε, ποιός τη γαμεί στην τελική και τη θάλασσα (τα ψάρια και ο κάβουρας με τα στραβά ποδάρια;) και τις υποθέσεις της και τον κοραλλένιο κήπο στον βυθό της, όπου πνίγηκαν (άδοξα, άσπλαχνα, αλλά και τόσο αναγκαία) όλοι οι κηπουροί πλην Γερουλακεδαιμονίων, αφού ο πνιγμένος (στις υποχρεώσεις) πρωθυπουργός από κάποια μαλλιά έπρεπε να πιαστεί κι ελλείψει δικών του έπιασε την ξεπλυμένα ξανθή κώμη της Τίνας, την μοντιπαϊθονική χωρίστρα του Δρούτσα και ο σώζων την πατρίδα του σωθήτω.

Μετά από αυτό το κοντινό στα λογοπαίγνια, cut σε μακρινό στην εμβρίθεια: για μένα, φορ μι, περ με, το μεγαλύτερο μήνυμα του ανασχηματισμού είναι η παραμονή του Θεόδωρου του Πάγκαλου στην θεσούλα του.

Ο Γεώργιος Ανδρέα αφουγκράστηκε την ψιλοπάνδημη απέχθεια για τον αντιπρόεδρό του, αφουγκράστηκε ακόμη ειδικότερα τον κόσμο που κατεβαίνει στις πλατείες, αφουγκράστηκε το κακό που μπορεί να του κάνει η κοινή γνώμη γενικά και ο κόσμος στις πλατείες ειδικότερα, κι ύστερα αφουγκράστηκε το κακό που μπορούσε να του κάνει ο Θεόδωρος αν τολμούσε να τον διώξει. Και μέτρησε το αγανακτισμένο κακό ως ανάξιο λόγου σε σύγκριση με το παγκαλικό. Και πολύ καλά το μέτρησε. 

Δεν έχει σημασία πως ο Πάγκαλος ουσιαστικά δεν είχε και δεν έχει αρμοδιότητες. Η παρουσία του ήταν από την αρχή συμβολική. Και η παραμονή του ακόμη συμβολικότερη. Θυσιάζω άνετα τους κολλητούς μου για να διατηρήσω τον έλεγχο της κοινοβουλευτικής μου ομάδας από την οποία εξαρτάται η εξουσία μου, δεν θυσιάζω τον Πάγκαλο γιατί η εξουσία μου δεν εξαρτάται από τον κόσμο και τις επιθυμίες του, δεν θυσιάζω τον Πάγκαλο γιατί τον Πάγκαλο τον φοβάμαι ενώ τον κόσμο όχι.

Από τους πολίτες με προστατεύουν τα όργανα του υπουργείου προστασίας μου απ' τον πολίτη, τα πάσης φύσεως τείχη, ο ξεχωριστός κόσμος στον οποίο πλέον είμαι αναγκασμένος να ζω, ενώ από τον εκτός καρέκλας Πάγκαλο προστασία δεν έχει. Μαζί του ως το τέλος. Το οποίο και μια ανάσα να απέχει, το απόλυτα καθοριστικό είναι η ανάσα αυτή να ενσωματώσει το μεσοπρόθεσμο. Μετά ό,τι είναι να αυτοκαστραφεί ας αυτοκαταστραφεί.

old-boy
Δες και αυτό...

Βιομηχανικό παιδί...

Βιομηχανικό παιδί...
Νομίζω είμαι βιομηχανικό παιδί εγκλωβισμένο σε κήπους με ξεριζωμένους λωτούς, αγριολεμονιές και τριαντάφυλλα που αρνούνται να μεγαλώσουν. Υπάρχουν τέτοια, τριαντάφυλλα νάνοι.

Nueva Cosmo

Nueva Cosmo
Δεν είχες αλλάξει. Είχες απλά πάει σε άλλο τόπο. Σαν να αγνοούσες γύρω σου το ρουν της πόλης, τη φασαρία, εσύ ο πάντα άνθρωπος της εξοχής, που δεν την άντεχες καν, ούτε για μια ζωή, ούτε για μια στιγμή. Και κάπνιζες

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)
Υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στην κανονικότητα και το παράλογο του κόσμου, πολύ λεπτή και άκρως επικίνδυνη, να την δεις, να την κατανοήσεις και τελικά να την περάσεις χωρίς να σε καταπιεί στο χάος της.

Μικρή ιστορία Κυριακής

Μικρή ιστορία Κυριακής
Τα πιο ωραία μπαρ του κόσμου, είναι αυτά που δεν πήγα ακόμη. Δεν ξέρω πόση νεότητα πρέπει να ξοδευτεί ακόμη σε ωραίες, ξύλινες, στοργικές μπάρες, με λευκά ποτά και μαύρες μπύρες από την Ιρλανδία,

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...
Βγες ραντεβού με ένα κορίτσι που δεν διαβάζει. Ανακάλυψε την στη μελαγχολική ζοφερότητα ενός μπαρ του συρμού, ή στο καπνισμένο, ιδρωμένο και αλκοολούχο χώρο ενός club

"Μην προσπαθείς"

"Μην προσπαθείς"
Ο Τσαρλς Μπουκόφσκι, πέθανε στις 9 Μαρτίου του 1994 από Λευχαιμία στην Αμερική, μια χώρα που ποτέ δεν αγάπησε, γιατί και αυτή ποτέ δεν τον αγάπησε.

Ο γιος των Κράμερ

Ο γιος των Κράμερ
Οι απορίες μου εξαντλούνται σε χαζά ερωτήματα, πχ. τι απέγινε το πιτσιρίκι που έπαιζε στο Κράμερ εναντίον Κράμερ, γιατί ήταν όμορφο και με κάνει να αναρωτιέμαι.

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)
Η διαλεκτική του Χέγκελ, που τόσο τον γοήτευσε στα νεανικά του χρόνια, στάθηκε η αφορμή για την ιστορικά διαρκώς αναθεωρήσιμη φιλοσοφία του, αυτός ο οποίος πρώτος απέρριψε

Το καλύτερο app που βρήκα

Το καλύτερο app που βρήκα
Το καλύτερο μακράν I-phone app, που έχω ανακαλύψει είναι το Urban Dictionary γιατί εκτός από το ότι είναι πολύ αστείο και με μοναδικούς ορισμούς, μαθαίνεις απίστευτη slag

What Art Would You Like To See Before You Die?

What Art Would You Like To See Before You Die?
Μπορεί η τελευταία επιθυμία να είναι και η σημαντικότερη στην ζωή ενός ανθρώπου, αν και προσωπικά πιστεύω ότι η επιθυμία που εκπληρώνεται πριν το τέλος, είναι η λιγότερο ικανή να προσφέρει ευτυχία.

Casablanca...

Casablanca...
Έβαλα ταινία. Καζαμπλάνκα. Μυθική με ατελείωτους σακατεμένους έρωτες. Θα την κοίταζα αλλά χθες, ήταν μια μεγάλη νύχτα που άκουσα πολλά πουλιά. Κάποτε ξύπναγα χαράματα
Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις