Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Οι 3 συμμορίες της Θεσσαλίας...

Συμβόλαια θανάτου, με στόχο αστυνομικό της Δίωξης Ναρκωτικών, αλλά και φυλακισμένο αντίπαλο κακοποιό, εκτελούσαν τρεις πολυπληθείς συμμορίες που δρούσαν στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, τις οποίες εξάρθρωσε η αστυνομία της Λάρισας.

Δικογραφία σχηματίστηκε για 220 άτομα, εκ των οποίων οι 18, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είχαν αρχηγικό ρόλο. Έχουν συλληφθεί 48 άτομα, ενώ άλλοι 4 βρίσκονται ήδη σε διάφορες φυλακές της χώρας, κατηγορούμενοι ή φυλακισμένοι για σοβαρά αδικήματα.
Οι συλλήψεις έγιναν εφικτές ύστερα από πολύμηνη παρακολούθηση των συνομιλιών τους από το περίφημο «βαλιτσάκι» της ΕΥΠ. Τα μέλη των τριών συμμοριών παραπέμπονται με τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών, πρόκλησης και προσφοράς για την εκτέλεση κακουργήματος, μαστροπείας, πλαστογραφίας, διακεκριμένης κατοχής και εμπορίας όπλων, καθώς και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Ομάδα Α

Όπως προέκυψε από την πολύμηνη αστυνομική έρευνα, ο επικεφαλής αυτής της εγκληματικής οργάνωσης σχεδίαζε ενέδρα κατά αστυνομικού...
της Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας και για λόγους προσωπικής αντεκδίκησης αναζητούσε τρόπους, σε συνεργασία με έγκλειστο της φυλακής, για τη διάπραξη δολοφονίας επ' αμοιβή ενός κρατούμενου που είχε δολοφονήσει τον γιο του.Η ομάδα αυτή αποτελούνταν από 105 μέλη, εκ των οποίων 96 ήταν Έλληνες πολίτες (83 άνδρες και 13 γυναίκες) και οι 9 αλλοδαποί (7 άνδρες και 2 γυναίκες).Πέραν του επικεφαλής «ιθύνοντος νου», στην εγκληματική οργάνωση συμμετείχαν οκτώ άτομα σε ρόλο υπαρχηγών, εκ των οποίων οι δύο ήταν γυναίκες. Τέσσερα από τα οκτώ αρχηγικά μέλη είναι ήδη έγκλειστα στις φυλακές Πατρών, Κορυδαλλού και Λαρίσης.Σύμφωνα με την αστυνομία, όλοι μαζί ή ξεχωριστά διέπραξαν τα αδικήματα της εμπορίας και διακίνησης όλων των ειδών ναρκωτικών (ηρωίνης, κοκαΐνης, κ.λπ.) καθώς και της κατοχής και εμπορίας πυροβόλων όπλων.

Επίσης ερευνάται από την αστυνομία:

- Η κατασκευή πλαστών πιστοποιητικών με την ιδιότητα του χρήστη ναρκωτικών, ώστε να τυγχάνουν ευνοϊκής μεταχείρισης από τις δικαστικές αρχές - σωφρονιστικά καταστήματα κράτησης, προκειμένου να αποφύγουν τη προφυλάκισή τους με τη χρήση αυτών των πιστοποιητικών.

- Η συμμετοχή μελών της εγκληματικής οργάνωσης σε εμπορία γυναικών με σκοπό την πορνεία.

- Η συμμετοχή μελών της οργάνωσης και τρίτων προσώπων στη σχεδιαζόμενη ένοπλη ενέδρα κατά αστυνομικού του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας.

Ομάδα Β

Η ομάδα αυτή αποτελούνταν από 88 βασικά μέλη, εκ των οποίων οι 83 ήταν ημεδαποί (72 άνδρες και 11 γυναίκες) και οι 5 αλλοδαποί (3 άνδρες και 2 γυναίκες).Εκτός από τον αρχηγό, η εγκληματική οργάνωση είχε 5 υπαρχηγούς, εκ των οποίων η μία ήταν γυναίκα. Η συμμορία αυτή επιδιδόταν κυρίως σε εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κάνναβης και κοκαΐνης).Η αστυνομία ερευνά τη συμμετοχή μελών της εγκληματικής οργάνωσης σε εμπορία γυναικών, με σκοπό την πορνεία.

Ομάδα Γ

Η ομάδα αυτή αποτελούνταν από 24 βασικά μέλη, εκ των οποίων οι 23 ήταν άνδρες Έλληνες υπήκοοι και ένας ήταν αλλοδαπός.Στην εγκληματική οργάνωση, εκτός από τον αρχηγό, 4 άτομα είχαν ρόλο υπαρχηγού. Η συμμορία επιδίδονταν κυρίως σε εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κοκαΐνης).

Η επιχείρηση σύλληψης

Η αστυνομική επιχείρηση που έγινε για τη σύλληψη των κακοποιών ήταν ευρείας κλίμακας και διεξήχθη την Παρασκευή στην περιοχή της Θεσσαλίας, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Πάνω από εκατό αστυνομικοί, συνεπικουρούμενοι από οκτώ εισαγγελείς, πραγματοποίησαν τριάντα τέσσερις έρευνες σε σπίτια, αποθήκες και άλλους χώρους.Μέχρι στιγμής στις έρευνες που ενεργήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν:

- Όλων των ειδών ποσότητες ναρκωτικών ουσιών (κοκαΐνης, ηρωίνης, κάνναβης, δενδρυλλίων κάνναβης, ναρκωτικών δισκίων)

- δύο πιστόλια με σιγαστήρες, ένα όπλο αερίου, ένας σιγαστήρας για όπλο αερίου, μια καραμπίνα, μαχαίρια και μία σιδερογροθιά

- Σαράντα τρία αυτοκίνητα και μία δίκυκλη μοτοσικλέτα, που χρησιμοποιούνταν ως μέσα για τη διακίνηση ναρκωτικών ή αποτελούσαν οχήματα που προέρχονταν από την πώληση ναρκωτικών ουσιών.

- Ογδόντα οκτώ κινητά τηλέφωνα και έντεκα κάρτες κινητής τηλεφωνίας

- Το χρηματικό ποσό των 32.530 ευρώ, σε όλων των ειδών τα χαρτονομίσματα, και συναλλαγματικές

- Δύο πλαστές σφραγίδες, πλαστά πιστοποιητικά

Τέλος, η αστυνομία διερευνά το ενδεχόμενο νομιμοποίησης των εσόδων από τις παράνομες δραστηριότητές τους, σε συνεργασία με τις συναρμόδιες διωκτικές αρχές.

voliotaki
Δες και αυτό...

Βιομηχανικό παιδί...

Βιομηχανικό παιδί...
Νομίζω είμαι βιομηχανικό παιδί εγκλωβισμένο σε κήπους με ξεριζωμένους λωτούς, αγριολεμονιές και τριαντάφυλλα που αρνούνται να μεγαλώσουν. Υπάρχουν τέτοια, τριαντάφυλλα νάνοι.

Nueva Cosmo

Nueva Cosmo
Δεν είχες αλλάξει. Είχες απλά πάει σε άλλο τόπο. Σαν να αγνοούσες γύρω σου το ρουν της πόλης, τη φασαρία, εσύ ο πάντα άνθρωπος της εξοχής, που δεν την άντεχες καν, ούτε για μια ζωή, ούτε για μια στιγμή. Και κάπνιζες

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)
Υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στην κανονικότητα και το παράλογο του κόσμου, πολύ λεπτή και άκρως επικίνδυνη, να την δεις, να την κατανοήσεις και τελικά να την περάσεις χωρίς να σε καταπιεί στο χάος της.

Μικρή ιστορία Κυριακής

Μικρή ιστορία Κυριακής
Τα πιο ωραία μπαρ του κόσμου, είναι αυτά που δεν πήγα ακόμη. Δεν ξέρω πόση νεότητα πρέπει να ξοδευτεί ακόμη σε ωραίες, ξύλινες, στοργικές μπάρες, με λευκά ποτά και μαύρες μπύρες από την Ιρλανδία,

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...
Βγες ραντεβού με ένα κορίτσι που δεν διαβάζει. Ανακάλυψε την στη μελαγχολική ζοφερότητα ενός μπαρ του συρμού, ή στο καπνισμένο, ιδρωμένο και αλκοολούχο χώρο ενός club

"Μην προσπαθείς"

"Μην προσπαθείς"
Ο Τσαρλς Μπουκόφσκι, πέθανε στις 9 Μαρτίου του 1994 από Λευχαιμία στην Αμερική, μια χώρα που ποτέ δεν αγάπησε, γιατί και αυτή ποτέ δεν τον αγάπησε.

Ο γιος των Κράμερ

Ο γιος των Κράμερ
Οι απορίες μου εξαντλούνται σε χαζά ερωτήματα, πχ. τι απέγινε το πιτσιρίκι που έπαιζε στο Κράμερ εναντίον Κράμερ, γιατί ήταν όμορφο και με κάνει να αναρωτιέμαι.

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)
Η διαλεκτική του Χέγκελ, που τόσο τον γοήτευσε στα νεανικά του χρόνια, στάθηκε η αφορμή για την ιστορικά διαρκώς αναθεωρήσιμη φιλοσοφία του, αυτός ο οποίος πρώτος απέρριψε

Το καλύτερο app που βρήκα

Το καλύτερο app που βρήκα
Το καλύτερο μακράν I-phone app, που έχω ανακαλύψει είναι το Urban Dictionary γιατί εκτός από το ότι είναι πολύ αστείο και με μοναδικούς ορισμούς, μαθαίνεις απίστευτη slag

What Art Would You Like To See Before You Die?

What Art Would You Like To See Before You Die?
Μπορεί η τελευταία επιθυμία να είναι και η σημαντικότερη στην ζωή ενός ανθρώπου, αν και προσωπικά πιστεύω ότι η επιθυμία που εκπληρώνεται πριν το τέλος, είναι η λιγότερο ικανή να προσφέρει ευτυχία.

Casablanca...

Casablanca...
Έβαλα ταινία. Καζαμπλάνκα. Μυθική με ατελείωτους σακατεμένους έρωτες. Θα την κοίταζα αλλά χθες, ήταν μια μεγάλη νύχτα που άκουσα πολλά πουλιά. Κάποτε ξύπναγα χαράματα
Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις