Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2011

Break it to me Gently...

Χάρη στις γενναίες μας αποφάσεις, δεν θα χρειαστεί να καταφύγουμε στο ΔΝΤ. Εεεε….συζητάμε με το ΔΝΤ, αλλά μας προσφέρουν μόνο τεχνογνωσία. Ααααμμμμ…βασικά δε μπορούμε ούτε να κατουρήσουμε χωρίς την άδειά τους, αλλά τουλάχιστο τώρα θα ηρεμήσουν οι Αγορές.Είναι ανεξήγητο γιατι δεν ηρεμούν οι Αγορές. Μάλλον θα είναι Εκείνες οι μέρες του μήνα. Τουλάχιστο σιγουρέψαμε ότι δεν θα ξεμείνουμε από λεφτά στο άμεσο μέλλον. 
Μόλις μας ειδοποίησαν ότι το αμεσο μέλλον διαρκεί τρεισήμιση δευτερόλεπτα.Αλλά θα κρατήσει λίγο περισσότερο αν βγάλουμε τη  μάνα σας στο κλαρί και το χωράφι σας στο σφυρί.

Συνεχίζουμε να πηγαίνουμε κατα διαόλου. Υπάρχει μόνο μια εξήγηση: Η συνταγή του Μνημονίου είναι σωστή, αλλά η μάνα σας δε δίνει τον καλύτερο εαυτό της. Αλλά τουλάχιστο έφυγε ο κίνδυνος της χρεωκοπίας.

Άλλη μια απόδειξη ότι η πολιτική που ακολουθούμε είναι σωστή: αποφύγαμε τον κίνδυνο της χρεωκοπίας άλλες πεντέμιση φορές-and counting. Θα την αποφύγουμε οριστικά μόλις σας βάλουμε υπόθετο το Μεσοπρόθεσμο.

Διάολε, περιμένετε να δράσει-και τι είναι αυτό  με τα κλάματα; Κλαίνε οι άντρες; με ληγμένα δακρυγόνα; αυτές οι νοοτροπίες είναι που μας έφτασαν ως εδώ. Ευτυχώς που κάποιοι στάθηκαν στο ύψος τους και χάρη στο Μεσοπρόθεσμο, αποφύγαμε τα χειρότερα, που είναι η χρεωκοπία.

Έχουμε καλά και κακά νέα: Τελικά υπάρχουν και χειρότερα από την χρεωκοπία: ας πούμε η επανεμφάνιση της Χολέρας. Και του πολυτονικού. Και του Τώνη Μαρούδα. Ε, αυτά τα χειρότερα αποφύγαμε. Αυτά είναι τα καλά νέα.

Στο κάτω κάτω, “χρεωκοπία” είναι απλά μια λέξη.Φοβάστε μια λέξη; Θα χρησιμοποιήσουμε τότε τον αγγλικό όρο, για να μην προκαλείται σύγχιση και πανικός: “chreocopy”-δεν ακούγεται σαν κάτι τεχνοκρατικό, απρόσωπο και μακριά απ’ τον κώλο μας;

Και μια και τό ‘φερε η κουβέντα: η μάνα σας…κώλο δίνει;

το είδαμε εδώ derveniotis.wordpress
Δες και αυτό...

Βιομηχανικό παιδί...

Βιομηχανικό παιδί...
Νομίζω είμαι βιομηχανικό παιδί εγκλωβισμένο σε κήπους με ξεριζωμένους λωτούς, αγριολεμονιές και τριαντάφυλλα που αρνούνται να μεγαλώσουν. Υπάρχουν τέτοια, τριαντάφυλλα νάνοι.

Nueva Cosmo

Nueva Cosmo
Δεν είχες αλλάξει. Είχες απλά πάει σε άλλο τόπο. Σαν να αγνοούσες γύρω σου το ρουν της πόλης, τη φασαρία, εσύ ο πάντα άνθρωπος της εξοχής, που δεν την άντεχες καν, ούτε για μια ζωή, ούτε για μια στιγμή. Και κάπνιζες

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)
Υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στην κανονικότητα και το παράλογο του κόσμου, πολύ λεπτή και άκρως επικίνδυνη, να την δεις, να την κατανοήσεις και τελικά να την περάσεις χωρίς να σε καταπιεί στο χάος της.

Μικρή ιστορία Κυριακής

Μικρή ιστορία Κυριακής
Τα πιο ωραία μπαρ του κόσμου, είναι αυτά που δεν πήγα ακόμη. Δεν ξέρω πόση νεότητα πρέπει να ξοδευτεί ακόμη σε ωραίες, ξύλινες, στοργικές μπάρες, με λευκά ποτά και μαύρες μπύρες από την Ιρλανδία,

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...
Βγες ραντεβού με ένα κορίτσι που δεν διαβάζει. Ανακάλυψε την στη μελαγχολική ζοφερότητα ενός μπαρ του συρμού, ή στο καπνισμένο, ιδρωμένο και αλκοολούχο χώρο ενός club

"Μην προσπαθείς"

"Μην προσπαθείς"
Ο Τσαρλς Μπουκόφσκι, πέθανε στις 9 Μαρτίου του 1994 από Λευχαιμία στην Αμερική, μια χώρα που ποτέ δεν αγάπησε, γιατί και αυτή ποτέ δεν τον αγάπησε.

Ο γιος των Κράμερ

Ο γιος των Κράμερ
Οι απορίες μου εξαντλούνται σε χαζά ερωτήματα, πχ. τι απέγινε το πιτσιρίκι που έπαιζε στο Κράμερ εναντίον Κράμερ, γιατί ήταν όμορφο και με κάνει να αναρωτιέμαι.

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)
Η διαλεκτική του Χέγκελ, που τόσο τον γοήτευσε στα νεανικά του χρόνια, στάθηκε η αφορμή για την ιστορικά διαρκώς αναθεωρήσιμη φιλοσοφία του, αυτός ο οποίος πρώτος απέρριψε

Το καλύτερο app που βρήκα

Το καλύτερο app που βρήκα
Το καλύτερο μακράν I-phone app, που έχω ανακαλύψει είναι το Urban Dictionary γιατί εκτός από το ότι είναι πολύ αστείο και με μοναδικούς ορισμούς, μαθαίνεις απίστευτη slag

What Art Would You Like To See Before You Die?

What Art Would You Like To See Before You Die?
Μπορεί η τελευταία επιθυμία να είναι και η σημαντικότερη στην ζωή ενός ανθρώπου, αν και προσωπικά πιστεύω ότι η επιθυμία που εκπληρώνεται πριν το τέλος, είναι η λιγότερο ικανή να προσφέρει ευτυχία.

Casablanca...

Casablanca...
Έβαλα ταινία. Καζαμπλάνκα. Μυθική με ατελείωτους σακατεμένους έρωτες. Θα την κοίταζα αλλά χθες, ήταν μια μεγάλη νύχτα που άκουσα πολλά πουλιά. Κάποτε ξύπναγα χαράματα
Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις