Τρίτη, 19 Ιουλίου 2011

Στάση πληρωμών στην Ελλάδα, μέσα στην εβδομάδα (προβλέπουν οι Times)

Όπως τονίζει η βρετανική εφημερίδα η προσωρινή στάση πληρωμών αναμένεται να κηρυχθεί πολύ σύντομα από την Ελλάδα, ίσως μέσα στην εβδομάδα, γεγονός που αναγκάζει τους ρυθμιστές να βρουν γρήγορα ένα σχέδιο στήριξης των τραπεζών. Χαρακτηριστικά δε αναφέρει πως οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι βρίσκονται σε πυρετώδεις συνομιλίες ώστε να εξασφαλίσουν μια συμφωνία διάσωσης εγκαίρως για την Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης την Πέμπτη.

Με βάση μια πρόταση που συζητείται, οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης θα δημιουργήσουν ένα μαξιλάρι ρευστότητας για να βοηθήσουν τις ελληνικές τράπεζες, ωστόσο τα κεφάλαια αυτά είναι πιθανότερο να χρησιμοποιηθούν ως εγγυήσεις προς την ΕΚΤ. Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα το Ελληνικό Δημόσιο έχει ήδη προσφέρει εγγυήσεις για 30 δισ. ευρώ σε τραπεζικά ομόλογα, αλλά μέχρι σήμερα η ΕΚΤ δεν τα έχει αποδεχτεί ως εγγυήσεις, κάτι που αναμένεται να συμβεί όταν ενεργοποιηθεί το «μαξιλάρι ρευστότητας».

Ακόμη, οι Financial Times αναφέρουν πως μια άλλη πρόταση αναφέρεται στην παροχή εξουσιοδότησης από την ΕΚΤ στην Τράπεζα της Ελλάδας ώστε να διαθέσει περισσότερη βοήθεια έκτακτης ρευστότητας, ήτοι άμεσα δάνεια που θα παρακάμπτουν την ΕΚΤ.

Με τις μεθόδους αυτές, στο όλο και ακριβότερο πρόγραμμα διάσωσης, προστίθενται 20 δισ. ευρώ περίπου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά το τελικό μέγεθος θα εξαρτηθεί από το διάστημα κατά το οποίο οι τράπεζες θα μείνουν αποκομμένες από την χρηματοδότηση της ΕΚΤ.

kartesios
Δες και αυτό...

Βιομηχανικό παιδί...

Βιομηχανικό παιδί...
Νομίζω είμαι βιομηχανικό παιδί εγκλωβισμένο σε κήπους με ξεριζωμένους λωτούς, αγριολεμονιές και τριαντάφυλλα που αρνούνται να μεγαλώσουν. Υπάρχουν τέτοια, τριαντάφυλλα νάνοι.

Nueva Cosmo

Nueva Cosmo
Δεν είχες αλλάξει. Είχες απλά πάει σε άλλο τόπο. Σαν να αγνοούσες γύρω σου το ρουν της πόλης, τη φασαρία, εσύ ο πάντα άνθρωπος της εξοχής, που δεν την άντεχες καν, ούτε για μια ζωή, ούτε για μια στιγμή. Και κάπνιζες

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)
Υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στην κανονικότητα και το παράλογο του κόσμου, πολύ λεπτή και άκρως επικίνδυνη, να την δεις, να την κατανοήσεις και τελικά να την περάσεις χωρίς να σε καταπιεί στο χάος της.

Μικρή ιστορία Κυριακής

Μικρή ιστορία Κυριακής
Τα πιο ωραία μπαρ του κόσμου, είναι αυτά που δεν πήγα ακόμη. Δεν ξέρω πόση νεότητα πρέπει να ξοδευτεί ακόμη σε ωραίες, ξύλινες, στοργικές μπάρες, με λευκά ποτά και μαύρες μπύρες από την Ιρλανδία,

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...
Βγες ραντεβού με ένα κορίτσι που δεν διαβάζει. Ανακάλυψε την στη μελαγχολική ζοφερότητα ενός μπαρ του συρμού, ή στο καπνισμένο, ιδρωμένο και αλκοολούχο χώρο ενός club

"Μην προσπαθείς"

"Μην προσπαθείς"
Ο Τσαρλς Μπουκόφσκι, πέθανε στις 9 Μαρτίου του 1994 από Λευχαιμία στην Αμερική, μια χώρα που ποτέ δεν αγάπησε, γιατί και αυτή ποτέ δεν τον αγάπησε.

Ο γιος των Κράμερ

Ο γιος των Κράμερ
Οι απορίες μου εξαντλούνται σε χαζά ερωτήματα, πχ. τι απέγινε το πιτσιρίκι που έπαιζε στο Κράμερ εναντίον Κράμερ, γιατί ήταν όμορφο και με κάνει να αναρωτιέμαι.

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)
Η διαλεκτική του Χέγκελ, που τόσο τον γοήτευσε στα νεανικά του χρόνια, στάθηκε η αφορμή για την ιστορικά διαρκώς αναθεωρήσιμη φιλοσοφία του, αυτός ο οποίος πρώτος απέρριψε

Το καλύτερο app που βρήκα

Το καλύτερο app που βρήκα
Το καλύτερο μακράν I-phone app, που έχω ανακαλύψει είναι το Urban Dictionary γιατί εκτός από το ότι είναι πολύ αστείο και με μοναδικούς ορισμούς, μαθαίνεις απίστευτη slag

What Art Would You Like To See Before You Die?

What Art Would You Like To See Before You Die?
Μπορεί η τελευταία επιθυμία να είναι και η σημαντικότερη στην ζωή ενός ανθρώπου, αν και προσωπικά πιστεύω ότι η επιθυμία που εκπληρώνεται πριν το τέλος, είναι η λιγότερο ικανή να προσφέρει ευτυχία.

Casablanca...

Casablanca...
Έβαλα ταινία. Καζαμπλάνκα. Μυθική με ατελείωτους σακατεμένους έρωτες. Θα την κοίταζα αλλά χθες, ήταν μια μεγάλη νύχτα που άκουσα πολλά πουλιά. Κάποτε ξύπναγα χαράματα
Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις