Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2011

Τριπλασιάστηκαν μέσα σε ένα χρόνο τα έξοδα στο γραφείο του Μόσιαλου...(Ηλία, δεν έχεις ακουστά για την γυναίκα του Καίσαρα;)

Μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα προκύπτει για τον υπουργό Επικρατείας Ηλία Μόσιαλο από τη χθεσινή αποκάλυψη του τομεάρχη ΜΜΕ της Ν.Δ. Σίμου Κεδίκογλου, μέσω ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή, από την οποία προκύπτει ότι οι δαπάνες για το πολιτικό γραφείο του υπουργού τριπλασιάστηκαν μέσα σε έναν χρόνο! Από 564.400 ευρώ το 2010 σε 1.455.000 το 2011!
Τα ποσά αυτά βέβαια, που έγκαιρα είχε αποκαλύψει η «δημοκρατία», είχαν εγκριθεί επί υπουργίας Γιώργου Πεταλωτή, ωστόσο το πολιτικό θράσος του κ. Μόσιαλου δεν έχει όριο, καθώς συνεχίζει και διατηρεί τις δαπάνες αυτές, τη στιγμή που μόλις την περασμένη Παρασκευή ανακοίνωσε δραστικές περικοπές, το κλείσιμο της ΕΤ1, απολύσεις, κλεισίματα τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών και συγχωνεύσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με το κλείσιμο της ΕΤ1 η εξοικονόμηση που επιτυγχάνει φτάνει το ένα εκατομμύριο ευρώ, ποσό που θα μπορούσε να βρει αν τα κονδύλια για το πολιτικό του γραφείο επέστρεφαν στο 2010. Στο θέμα αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε προκειμένου να εκφράσει την αντίθεσή της στα σχέδια της κυβέρνησης για συρρίκνωση της ΕΡΤ.

Ο κ. Καλφαγιάννης τόνισε ότι το σχέδιο Μόσιαλου δεν αποτελεί σχέδιο αναδιοργάνωσης, αλλά αποδιοργάνωσης της δημόσιας τηλεόρασης, ενώ επισήμανε ότι οι εργαζόμενοι θα αντισταθούν «με κάθε μέσο στις προσπάθειες συρρίκνωσης απ' όπου και αν προέρχονται». Ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ επισήμανε, ακόμη, ότι εκκρεμεί μία συνάντηση με τον κ. Μόσιαλο, για την οποία ο υπουργός έχει δεσμευτεί δημόσια, προκειμένου να κάνουν «πραγματικό διάλογο» κι όχι να παραβρεθούν ως «ακροατές». Επιπλέον, έκανε λόγο για «εκκωφαντική σιωπή» της διοίκησης της ΕΡΤ, η οποία «μας βάζει σε σκέψεις».

Σε περίπτωση που οι αλλαγές που έχουν εξαγγελθεί προχωρήσουν, τα μέλη της ΠΟΣΠΕΡΤ εξήγγειλαν δυναμικές κινητοποιήσεις, απεργίες και χρήση όλων των νόμιμων μέσων, ακόμη και δικαστικές παρεμβάσεις.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Γιώργος Σαββίδης εξέφρασε κοινή αγωνιστική δράση με όλες οι ομοσπονδίες, Ενώσεις Συντακτών και ενώσεις των εργαζομένων στον χώρο του Τύπου, αρχής γενομένης από το συνέδριο της ΠΟΕΣΥ, που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, παράλληλα με τη ΔΕΘ.

dimokratianews
Δες και αυτό...

Βιομηχανικό παιδί...

Βιομηχανικό παιδί...
Νομίζω είμαι βιομηχανικό παιδί εγκλωβισμένο σε κήπους με ξεριζωμένους λωτούς, αγριολεμονιές και τριαντάφυλλα που αρνούνται να μεγαλώσουν. Υπάρχουν τέτοια, τριαντάφυλλα νάνοι.

Nueva Cosmo

Nueva Cosmo
Δεν είχες αλλάξει. Είχες απλά πάει σε άλλο τόπο. Σαν να αγνοούσες γύρω σου το ρουν της πόλης, τη φασαρία, εσύ ο πάντα άνθρωπος της εξοχής, που δεν την άντεχες καν, ούτε για μια ζωή, ούτε για μια στιγμή. Και κάπνιζες

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)
Υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στην κανονικότητα και το παράλογο του κόσμου, πολύ λεπτή και άκρως επικίνδυνη, να την δεις, να την κατανοήσεις και τελικά να την περάσεις χωρίς να σε καταπιεί στο χάος της.

Μικρή ιστορία Κυριακής

Μικρή ιστορία Κυριακής
Τα πιο ωραία μπαρ του κόσμου, είναι αυτά που δεν πήγα ακόμη. Δεν ξέρω πόση νεότητα πρέπει να ξοδευτεί ακόμη σε ωραίες, ξύλινες, στοργικές μπάρες, με λευκά ποτά και μαύρες μπύρες από την Ιρλανδία,

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...
Βγες ραντεβού με ένα κορίτσι που δεν διαβάζει. Ανακάλυψε την στη μελαγχολική ζοφερότητα ενός μπαρ του συρμού, ή στο καπνισμένο, ιδρωμένο και αλκοολούχο χώρο ενός club

"Μην προσπαθείς"

"Μην προσπαθείς"
Ο Τσαρλς Μπουκόφσκι, πέθανε στις 9 Μαρτίου του 1994 από Λευχαιμία στην Αμερική, μια χώρα που ποτέ δεν αγάπησε, γιατί και αυτή ποτέ δεν τον αγάπησε.

Ο γιος των Κράμερ

Ο γιος των Κράμερ
Οι απορίες μου εξαντλούνται σε χαζά ερωτήματα, πχ. τι απέγινε το πιτσιρίκι που έπαιζε στο Κράμερ εναντίον Κράμερ, γιατί ήταν όμορφο και με κάνει να αναρωτιέμαι.

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)
Η διαλεκτική του Χέγκελ, που τόσο τον γοήτευσε στα νεανικά του χρόνια, στάθηκε η αφορμή για την ιστορικά διαρκώς αναθεωρήσιμη φιλοσοφία του, αυτός ο οποίος πρώτος απέρριψε

Το καλύτερο app που βρήκα

Το καλύτερο app που βρήκα
Το καλύτερο μακράν I-phone app, που έχω ανακαλύψει είναι το Urban Dictionary γιατί εκτός από το ότι είναι πολύ αστείο και με μοναδικούς ορισμούς, μαθαίνεις απίστευτη slag

What Art Would You Like To See Before You Die?

What Art Would You Like To See Before You Die?
Μπορεί η τελευταία επιθυμία να είναι και η σημαντικότερη στην ζωή ενός ανθρώπου, αν και προσωπικά πιστεύω ότι η επιθυμία που εκπληρώνεται πριν το τέλος, είναι η λιγότερο ικανή να προσφέρει ευτυχία.

Casablanca...

Casablanca...
Έβαλα ταινία. Καζαμπλάνκα. Μυθική με ατελείωτους σακατεμένους έρωτες. Θα την κοίταζα αλλά χθες, ήταν μια μεγάλη νύχτα που άκουσα πολλά πουλιά. Κάποτε ξύπναγα χαράματα
Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget