Τρίτη, 30 Αυγούστου 2011

Αγαπημένε μου John Lennon...(δημοσιεύονται 250 επιστολές και κάρτες του σκαθαριού με την έγκριση της Γιόκο Όνο)

Περισσότερες από 250 επιστολές και κάρτες που έστειλε ο τραγουδιστής των Μπιτλς, Τζον Λένον, στους φίλους και στην οικογένειά του θα δημοσιευτούν για πρώτη φορά. «Δεν υπάρχουν δραματικές αποκαλύψεις» λέει ο συγγραφέας Χάντερ Ντέιβις, αλλά τονίζει ότι τα γράμματα παρουσιάζουν μια «βασανισμένη ψυχή».
«Τον βλέπεις να είναι αστείος, τον βλέπεις να επιδεικνύεται, τον βλέπεις να έχει κατάθλιψη, τον βλέπεις σε διαφορετικά στάδια» λέει ο Χάντερ Ντέιβις, ο οποίος έχει συγκεντρώσει τις επιστολές του διάσημου τραγουδιστή.Ο συγγραφέας ανακάλυψε αυτές τις επιστολές σε δημοπρασίες, ενώ συγγενείς, μέλη του στενότερου κύκλου των Μπιτλς, έμποροι αναμνηστικών και συλλέκτες του έδωσαν πρόσβαση στις επιστολές του Τζον Λένον.

Είναι η πρώτη φορά που η σύζυγος του διάσημου «Σκαθαριού», Γιόκο Όνο έδωσε την έγκρισή της να δημοσιοποιηθούν οι ιδιωτικές επιστολές του Τζ.Λένον.

«Η πρώτη του αντίδραση σε οποιοδήποτε συναίσθημα, είτε ήταν θυμός ή κατάπληξη ή μίσος, δεν ήταν να πάει στο πιάνο ή στην κιθάρα» είπε ο Χ.Ντέιβις σε ετήσιο συνέδριο για τους Μπιτλς στο Λίβερπουλ.«Ήταν πολύ πιθανό να πιάσει ένα στυλό και να το γράψει. Και έγραφε τόσο διασκεδαστικές επιστολές!» προσθέτει.

«Όταν έγραφε ένα γράμμα ή μια κάρτα σε κάποιον, θεωρούσε πρόκληση να γράψει κάτι μοναδικό γι'αυτούς, να τους διασκεδάσει και να ανταποκριθεί στο χιούμορ (του παραλήπτη)» λέει.

ta nea
Δες και αυτό...

Βιομηχανικό παιδί...

Βιομηχανικό παιδί...
Νομίζω είμαι βιομηχανικό παιδί εγκλωβισμένο σε κήπους με ξεριζωμένους λωτούς, αγριολεμονιές και τριαντάφυλλα που αρνούνται να μεγαλώσουν. Υπάρχουν τέτοια, τριαντάφυλλα νάνοι.

Nueva Cosmo

Nueva Cosmo
Δεν είχες αλλάξει. Είχες απλά πάει σε άλλο τόπο. Σαν να αγνοούσες γύρω σου το ρουν της πόλης, τη φασαρία, εσύ ο πάντα άνθρωπος της εξοχής, που δεν την άντεχες καν, ούτε για μια ζωή, ούτε για μια στιγμή. Και κάπνιζες

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)
Υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στην κανονικότητα και το παράλογο του κόσμου, πολύ λεπτή και άκρως επικίνδυνη, να την δεις, να την κατανοήσεις και τελικά να την περάσεις χωρίς να σε καταπιεί στο χάος της.

Μικρή ιστορία Κυριακής

Μικρή ιστορία Κυριακής
Τα πιο ωραία μπαρ του κόσμου, είναι αυτά που δεν πήγα ακόμη. Δεν ξέρω πόση νεότητα πρέπει να ξοδευτεί ακόμη σε ωραίες, ξύλινες, στοργικές μπάρες, με λευκά ποτά και μαύρες μπύρες από την Ιρλανδία,

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...
Βγες ραντεβού με ένα κορίτσι που δεν διαβάζει. Ανακάλυψε την στη μελαγχολική ζοφερότητα ενός μπαρ του συρμού, ή στο καπνισμένο, ιδρωμένο και αλκοολούχο χώρο ενός club

"Μην προσπαθείς"

"Μην προσπαθείς"
Ο Τσαρλς Μπουκόφσκι, πέθανε στις 9 Μαρτίου του 1994 από Λευχαιμία στην Αμερική, μια χώρα που ποτέ δεν αγάπησε, γιατί και αυτή ποτέ δεν τον αγάπησε.

Ο γιος των Κράμερ

Ο γιος των Κράμερ
Οι απορίες μου εξαντλούνται σε χαζά ερωτήματα, πχ. τι απέγινε το πιτσιρίκι που έπαιζε στο Κράμερ εναντίον Κράμερ, γιατί ήταν όμορφο και με κάνει να αναρωτιέμαι.

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)
Η διαλεκτική του Χέγκελ, που τόσο τον γοήτευσε στα νεανικά του χρόνια, στάθηκε η αφορμή για την ιστορικά διαρκώς αναθεωρήσιμη φιλοσοφία του, αυτός ο οποίος πρώτος απέρριψε

Το καλύτερο app που βρήκα

Το καλύτερο app που βρήκα
Το καλύτερο μακράν I-phone app, που έχω ανακαλύψει είναι το Urban Dictionary γιατί εκτός από το ότι είναι πολύ αστείο και με μοναδικούς ορισμούς, μαθαίνεις απίστευτη slag

What Art Would You Like To See Before You Die?

What Art Would You Like To See Before You Die?
Μπορεί η τελευταία επιθυμία να είναι και η σημαντικότερη στην ζωή ενός ανθρώπου, αν και προσωπικά πιστεύω ότι η επιθυμία που εκπληρώνεται πριν το τέλος, είναι η λιγότερο ικανή να προσφέρει ευτυχία.

Casablanca...

Casablanca...
Έβαλα ταινία. Καζαμπλάνκα. Μυθική με ατελείωτους σακατεμένους έρωτες. Θα την κοίταζα αλλά χθες, ήταν μια μεγάλη νύχτα που άκουσα πολλά πουλιά. Κάποτε ξύπναγα χαράματα
Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις