Τρίτη, 30 Αυγούστου 2011

Το παρασκήνιο της εξαγοράς της Wind από την Vodafone...(έρχονται απολύσεις και κλείσιμο καταστημάτων)

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες για προχωρημένες συνομιλίες για εξαγορά της Wind Hellas από την Vodafone Hellas, με ανακοινώσεις των δύο εταιρειών χθες το απόγευμα. H συμφωνία κλείδωσε πριν από αρκετές εβδομάδες στο Λονδίνο ανάμεσα στα στελέχη της Vodafone Group και τους μετόχους της Wind Hellas.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει σήμερα το protothema.gr,  η συναλλαγή θα γίνει στο Λονδίνο και η Vodafone Group θα δώσει ως αντάλλαγμα στους ιδιοκτήτες της Wind Hellas, μετοχές της τις οποίες έχει ήδη στο χαρτοφυλάκιό της λόγω του προγράμματος επαναγοράς μέρους του μετοχικού της κεφαλαίου .Άλλωστε εμμέσως πλην σαφώς με την ανακοίνωση της η διοίκηση της Vodafone Hellas επιβεβαιώνει τη συγκεκριμένη πληροφόρηση, αναφέροντας ότι η συναλλαγή δεν θα γίνει με μετρητά .

Η ιστορία της εξαγοράς ξεκίνησε πριν από αρκετούς μήνες στο Λονδίνο όταν οι επιτελείς του Vodafone Group έβλεπαν την ελληνική θυγατρική τους να χάνει συνέχεια μερίδια αγοράς και να συρρικνώνεται το περιθώριο κέρδους της.

Τότε απευθύνθηκαν σε επενδυτικές τράπεζες του City στο Λονδίνο με σκοπό να διερευνήσουν αν υπάρχει ενδιαφέρον για την πώληση της εν Ελλάδι θυγατρικής τους . Όμως οι επενδυτικές τράπεζες διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχαν αγοραστές και αυτό λόγω της ύφεσης που πλήττει την Ελλάδα.

Για τη Vodofone Group υπήρχε μόνο μια λύση: να εξαγοράσει τον τρίτο παίκτη της αγοράς την WIND και έτσι μέσω οικονομιών κλίμακας να καταφέρει να αναστρέψει την πτώση των μεριδίων τους αλλά και την κερδοφορία τους στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη που στο παρελθόν έχουν ασχοληθεί με αποτιμήσεις των εταιριών κινητής τηλεφωνίας , το μέγεθος των οικονομιών κλίμακας από τον πρώτο χρόνο της ενοποίησης θα είναι εντυπωσιακό αφού προβλέπεται υπάρξει μείωση δαπανών τουλάχιστον κατά 100 εκατομμύρια ευρώ! Ενδεικτικά, αναφέρουν τα ίδια τραπεζικά στελέχη ,ότι θα κλείσουν δεκάδες καταστήματα λιανικής - ειδικά αυτά που γειτνιάζουν -θα μειωθούν οι επενδύσεις στα δίκτυα (κεραίες και τηλεφωνικά κέντρα ,θα γίνει ενοποίηση του δικτύου τηλεφωνικής εξυπηρέτησής και τέλος - το πιο σημαντικό - θα υπάρξει γενναία μείωση του προσωπικού .

Βέβαια το μεγάλο και απρόβλεπτο εμπόδιο στην ολοκλήρωση της συμφωνίας αυτής είναι η ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού η οποία, όπως λένε κυβερνητικές πηγές , δύσκολα ή με πολλή πίεση, θα δώσει την έγκρισή της σε ένα τέτοιο εγχείρημα, αφού σε καμία ευρωπαϊκή αγορά δεν λειτουργούν μόνο δύο πάροχοι κινητής τηλεφωνίας. Αυτό - αναφέρουν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές - θα είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα δίπολο που ενδεχομένως θα έπληττε τα συμφέροντα των καταναλωτών λόγω του μειωμένου ανταγωνισμού .

 protothema.gr
Δες και αυτό...

Βιομηχανικό παιδί...

Βιομηχανικό παιδί...
Νομίζω είμαι βιομηχανικό παιδί εγκλωβισμένο σε κήπους με ξεριζωμένους λωτούς, αγριολεμονιές και τριαντάφυλλα που αρνούνται να μεγαλώσουν. Υπάρχουν τέτοια, τριαντάφυλλα νάνοι.

Nueva Cosmo

Nueva Cosmo
Δεν είχες αλλάξει. Είχες απλά πάει σε άλλο τόπο. Σαν να αγνοούσες γύρω σου το ρουν της πόλης, τη φασαρία, εσύ ο πάντα άνθρωπος της εξοχής, που δεν την άντεχες καν, ούτε για μια ζωή, ούτε για μια στιγμή. Και κάπνιζες

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)
Υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στην κανονικότητα και το παράλογο του κόσμου, πολύ λεπτή και άκρως επικίνδυνη, να την δεις, να την κατανοήσεις και τελικά να την περάσεις χωρίς να σε καταπιεί στο χάος της.

Μικρή ιστορία Κυριακής

Μικρή ιστορία Κυριακής
Τα πιο ωραία μπαρ του κόσμου, είναι αυτά που δεν πήγα ακόμη. Δεν ξέρω πόση νεότητα πρέπει να ξοδευτεί ακόμη σε ωραίες, ξύλινες, στοργικές μπάρες, με λευκά ποτά και μαύρες μπύρες από την Ιρλανδία,

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...
Βγες ραντεβού με ένα κορίτσι που δεν διαβάζει. Ανακάλυψε την στη μελαγχολική ζοφερότητα ενός μπαρ του συρμού, ή στο καπνισμένο, ιδρωμένο και αλκοολούχο χώρο ενός club

"Μην προσπαθείς"

"Μην προσπαθείς"
Ο Τσαρλς Μπουκόφσκι, πέθανε στις 9 Μαρτίου του 1994 από Λευχαιμία στην Αμερική, μια χώρα που ποτέ δεν αγάπησε, γιατί και αυτή ποτέ δεν τον αγάπησε.

Ο γιος των Κράμερ

Ο γιος των Κράμερ
Οι απορίες μου εξαντλούνται σε χαζά ερωτήματα, πχ. τι απέγινε το πιτσιρίκι που έπαιζε στο Κράμερ εναντίον Κράμερ, γιατί ήταν όμορφο και με κάνει να αναρωτιέμαι.

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)
Η διαλεκτική του Χέγκελ, που τόσο τον γοήτευσε στα νεανικά του χρόνια, στάθηκε η αφορμή για την ιστορικά διαρκώς αναθεωρήσιμη φιλοσοφία του, αυτός ο οποίος πρώτος απέρριψε

Το καλύτερο app που βρήκα

Το καλύτερο app που βρήκα
Το καλύτερο μακράν I-phone app, που έχω ανακαλύψει είναι το Urban Dictionary γιατί εκτός από το ότι είναι πολύ αστείο και με μοναδικούς ορισμούς, μαθαίνεις απίστευτη slag

What Art Would You Like To See Before You Die?

What Art Would You Like To See Before You Die?
Μπορεί η τελευταία επιθυμία να είναι και η σημαντικότερη στην ζωή ενός ανθρώπου, αν και προσωπικά πιστεύω ότι η επιθυμία που εκπληρώνεται πριν το τέλος, είναι η λιγότερο ικανή να προσφέρει ευτυχία.

Casablanca...

Casablanca...
Έβαλα ταινία. Καζαμπλάνκα. Μυθική με ατελείωτους σακατεμένους έρωτες. Θα την κοίταζα αλλά χθες, ήταν μια μεγάλη νύχτα που άκουσα πολλά πουλιά. Κάποτε ξύπναγα χαράματα
Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget